«Όνειρο η Κύπρος μπροστά σε SL2,FL»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο FL News o μέσος της Π.Α.Ε.Ε.Κ Κερύνειας, Μιχάλης Φράγκος.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, τους στόχους της ομάδας του αλλά και για τα φαβορί σε SL2 και FL μίλησε ο μέσος της Π.Α.Ε.Ε.Κ Κερύνειας, Μιχάλης Φράγκος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο FL News

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ασπροπύργου που εγκατέλειψε το καλοκαίρι τη Football League για χάρη της Β' Κύπρου δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους του στην Ελλάδα που βρίσκονται σε πολύμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση, τονίζοντας πως πρέπει να απολαμβάνουν κάθε στιγμή που βρίσκονται στο γήπεδο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 30χρονος χαφ: 

Πως πήρες την απόφαση να μετακομήσεις στην Κύπρο:

«Αρχικά, το σκεφτόμουν τα τελευταία χρόνια να πάω στην Κύπρο, ήταν πάντα ένα κίνητρο για εμένα. Φέτος που μου έγινε η πρόταση το είδα σαν κίνητρο να κάνω μια νέα αρχή εδώ, ήταν μια πρόκληση να δείξω ποιος είμαι και στην Κύπρο».

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σχεδόν 11 μήνες αγωνιστικής απραξίας σε SL2 και FL εξαιτίας της πανδημίας) θεωρείς πως μια ομάδα του εξωτερικού είναι μονόδρομος για έναν νέο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε αυτές τις κατηγορίες;

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με την 11μηνη αποχή που έχουν οι ποδοσφαιριστές από την ενεργό δράση, θεωρώ ότι η Κύπρος είναι όνειρο μπροστά σε αυτό που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Με στεναχωρεί πάρα πολύ που διαβάζω τα νέα των ποδοσφαιριστών και των ομάδων στην Ελλάδα. Ευτυχώς εδώ είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και ελπίζουμε να γίνουν ακόμα καλύτερα και να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε τώρα με την πανδημία».

Θεωρείς ότι είναι σε καλύτερο δρόμο ο Ασπρόπυργος μετά την αλλαγή της διοίκησης;

«Δεν γνωρίζω τη νέα διοίκηση προσωπικά, αλλά απ' ότι βλέπω και διαβάζω, μου φαίνονται πιο ενεργοί. Ασχολούνται με μεγαλύτερη ευχαριστήση με την ομάδα, απ' ότι έχω καταλάβει».

Λόγω της παρουσίας στον Ασπρόπυργο γνωρίζεις τον ανταγωνισμό στη Football League. Ποιες ομάδες πιστέυεις πως θα ξεχωρίσουν σε βορρά και νότο στο φετινό πρωτάθλημα (όταν ξεκινήσει);

«Καταρχάς να δούμε αν θα αρχίσει και μακάρι να αρχίσει το πρώταθλημα της Football League. Έτσι όπως θα είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα είναι πολύ απαιτητικό. Από τον βόρειο όμιλο σίγουρα η Βέροια είναι το φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου. Από το νότο, η Νίκη Βόλου, την Καλαμάτα σίγουρα, τη Ρόδο και το Αιγάλεω. Σίγουρα ο νότιος όμιλος θα είναι πιο ανταγωνιστικός δίότι έχει περισσότερες δυνατές και καλές ομάδες, θα μπορεί ο τελευταίος να κερδίσει τον πρώτο, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Η εκτίμηση σου για τη Super League 2;

«Πρώτα απ' όλα, επιτέλους το πρωτάθλημα της SL2 θα ξεκινήσει και οι ποδοσφαιριστές θα μπούν στο χορτάρι και ελπίζω να δει ο κόσμος ένα ωραίο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα έχει πολύ δυνατές ομάδες αλλά και ομάδες-έκπληξη. Οι δυνατές ομάδες θα είναι η Ξάνθη, ο Λεβαδειακό, τα Χανιά, ο Ιωνικός και η Παναχαϊκή. Αλλά θεωρώ ότι τα Χανιά θα είναι η ομάδα-έκπληξη και θα κάνουν τη διαφορά. Πρώτο φαβορί θα είναι η Ξάνθη». 

Τι μήνυμα θα έστελνες στους συναδέλφους σου στην Ελλάδα που αγωνιζόνται στα πρωταθλήματα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό;

«Ο κορονοϊός μας έδωσε ένα μάθημα. Αυτό που θα ήθελα να πω στους συναδέλφους μου είναι ότι όποιος ποδοσφαιριστής μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να χαίρεται την κάθε στιγμή και το κάθε παιχνίδι δίοτι όλοι είδαμε τι περάσαμε και κυρίως εκείνοι οι ποδοσφαιριστές με την αγωνιστική απραξία τόσους μήνες. Να είμαστε πιο δυνατοί και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή».

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή της έως τώρα καριέρας σου;

«Σίγουρα μια από τις σπουδαίοτερες στιγμές είναι το γκολ που έχω βάλει στο "Καραϊσκάκης" με τον Φωκικό για το Κύπελλο, θα το θυμάμαι για πάντα. Ξεχωρίζω επίσης και τις στιγμές που έζησα στη Λαμία στη Super League 1, όπως και την άνοδο με τον Βόλο».

Οι βλέψεις της ομάδας σου στο πρωτάθλημα της Β' Κύπρου;

«Αρχικά, η Β' κατηγορία της Κύπρου είναι ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων με 34 παιχνίδια και είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ανεβαίνουν δυο και πέφτουν έξι. Αυτό αυτόματα το κάνει πολύ ανταγωνιστικό. Αυτή τη στιγμή είμαστε δεύτεροι με δυο βαθμούς διαφορά από τον πρώτο (σε 17 αγωνιστικές). Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο την άνοδο και αυτό το επιβεβαιώνει και η βαθμολογική θέση που έχουμε αυτή τη στιγμή. Είμαστε στο δεύτερο γύρο τώρα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά είμαστε μέσα στο στόχο μας και θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο μέχρι το τέλος της χρονιάς».

 

 

 

 

Last modified onΤετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 13:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep