Logo
Print this page

FIFA: «Και μισθοί εν μέσω αναστολής»!

Οι δύο αποφάσεις FIFA, ο… κώνος Βούγιοβιτς και η κατάθεση πρέσβη στην έφεσή του κατά του Λεβαδειακού.

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η FIFA σχετικά με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διεκδικούσαν μισθούς εν μέσω της πανδημίας και συγκεκριμένα για το διάστημα που λάμβαναν και το επίδομα! Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής στην εκδίκαση της έφεσης του Βούκο Βούγιοβιτς κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ.

Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού δεσμεύεται με συμβόλαιο και κατέθεσε προσφυγή, ζητώντας μισθούς για το διάστημα Μάρτιου – Ιουλίου. Ωστόσο, η ΠΕΕΟΔ την απέρριψε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο Αλαφραγκής υποστήριξε ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Η ΠΕΕΟΔ αποφάσισε ότι ο Βούγιοβιτς δεν παρείχε υπηρεσίες από τις 12 Μαρτίου έως και τις 31Ιουλίου. Ο μάνατζέρ του, όμως κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε κανονικά προπόνηση. Σας προσκομίζουμε αναλυτικά το πρόγραμμα προπόνησης της ΠΑΕ από 18 Μαρτίου έως 22 Μαΐου, οπότε υποδείκνυε στον ποδοσφαιριστή τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει.

Στο σάιτ της ΠΑΕ υπάρχουν ανακοινώσεις που μιλούν για ατομικές προπονήσεις από 18 Μαρτίου και για ομαδικές από 22 Μαΐου. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που ισχυρίζεται η απόφαση ότι υπήρχε ανωτέρα βία, η Super League 1 έπαιζε αγώνες. Ο ποδοσφαιριστής προπονούνταν. Ερμηνεύστε τι σημαίνει αναστολή σύμβασης και αν μπορούν οι εργοδότες να μπαίνουν σε αναστολή από το κράτος και να μας διατάζουν να κάνουμε προπόνηση!

Υπάρχουν δύο αποφάσεις της FIFA για ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πρώτη λέει ότι έχει δικαίωμα να εισπράξει μισθό και του Μαρτίου και η δεύτερη ότι δικαιούται μισθούς Απριλίου και Μαΐου και ότι δεν υπάρχει καμία ανωτέρα βία. Στα συμβόλαια αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχει συμμόρφωση με τους κανονισμούς, τα καταστατικά και τις αποφάσεις της FIFA».

Ο Αλαφραγκής υποστήριξε ότι η ΠΕΕΟΔ του συνταξιούχου προέδρου, Βασίλη Ανδρόνικου παραβίασε το άρθρο 11 παρ.4 του ΚΙΜ, αφού αιτία λύσης αποτελεί η μη καταβολή τακτικών μηνιαίων αποδοχών δύο μηνών και ο Βούγιοβιτς ήταν για πέντε μήνες απλήρωτος. «Στην ΠΕΕΟΔ δεν έχουμε κανέναν να μας ακούσει», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Έπρεπε να έχει λυθεί το συμβόλαιό του ανεξάρτητα αν θα επιδίκαζε ή όχι τους μισθούς. Προβαίνει, μάλιστα, η ΠΑΕ σε συμψηφισμό των επιδομάτων και συμψηφισμό δημόσιας κατάθεσης που έγινε ανώμαλα. Προσκόμισε καταθετήριο στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, αλλά δεν πήγε σε συμβολαιογράφο για να συστήσει πράξη και να στείλει εξώδικο».

Σύμφωνα, μάλιστα, με κατάθεση συμπαίκτη του, αλλά και βάσει των όσων ανέφερε ο Βούγιοβιτς: «Τον έχουν κάνει… κώνο στον Λεβαδειακό! Δεν του επιτρέπουν να αγωνίζεται, γιατί έχει ασκήσει τα δικαιώματά του».

Βαγιάκος: «Για δικό του όφελος προπονούνταν»

Ο νομικός του Λεβαδειακού, Δημήτρης Βαγιάκος αναφέρθηκε σε ΦΕΚ της 28/03/20 που σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των οποίων απαγορεύτηκε η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, δεν οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους και οι επιχειρήσεις - εργοδότες δεν οφείλουν αποδοχές, λόγω του ότι η απαγόρευση λειτουργίας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας,
με εντολή δημόσιας αρχής, συνιστά γεγονός ανωτέρας βίας».

Και υπογράμμισε: «Ο ποδοσφαιριστής έκανε για δικό του όφελος προπόνηση στο σπίτι. Αυτό δεν είναι εργασία. Ο Λεβαδειακός ήταν η μόνη ομάδα που ζήτησε να παίξει και δεν το πέτυχε. Τον Μάιο προσπάθησε να συγκεντρώσει τους ποδοσφαιριστές, αλλά το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε. Στην ΠΕΕΟΔ ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ ψήφισε υπέρ της απόρριψης της προσφυγής. Ο Βούγιοβιτς έχει πάρει τα χρήματά του. Τη διαφορά των 400 ευρώ την καταθέσαμε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και κοινοποιήσαμε το παράβολο».

Κατάθεση από την πρέσβη Μαυροβουνίου

Στην εκδίκαση κατέθεσε υπέρ του ποδοσφαιριστή και η πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα, Άννα Βουκαντίνοβιτς. Όπως υποστήριξε: «Το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο καλούσαμε τους πολίτες της χώρας για να τους ενημερώσουμε ότι μόνος τρόπος μετάβασης ήταν μέσω της πρεσβείας. Ο Βούγιοβιτς μας απάντησε ότι προπονούνταν εν όψει πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση της έδρας αν η πρέσβης είχε μεταβεί στη Λιβαδειά για να διαπιστώσει εάν πράγματι προπονούνταν ο συμπατριώτης της τερματοφύλακας, απάντησε αρνητικά.

Last modified onΔευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 14:54
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr