«Αυτά έπεισαν τον Πάπας»

Ο Ανέστης Τσετινές αναφέρθηκε στο πλάνο της Ξάνθης και αποκάλυψε ότι αν επιτευχθεί ο στόχος του προβιβασμού θα γίνουν ελάχιστες αλλαγές.

Για το πλάνο του Μπιλ Πάπας και τον σχεδιασμό της Ξάνθης μίλησε ο Ανέστης Τσετινές. Ο διευθυντής του αγωνιστικού σχεδιασμού του ΑΟΞ φιλοξενήθηκε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης και στην εκπομπή «Αθλητικός Παλμός» που επιμελείται ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης. Άφησε αιχμές για τη μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία μεταβίβασης και τόνισε ότι η ομάδα που χτίζεται είναι πλήρης. Αρχικά δήλωσε:

«Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε αλλά σημασία έχει ότι προσπαθούμε να τα φτιάξουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα που σχεδιάσαμε. Θέλουμε να κυλήσει ο χρόνος και να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τόση χαρά και ανυπομονησία. Πλέον έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ Ξάνθη. Όλα όμως είναι σε τεντωμένο σκοινί, πολύ λεπτά. Δυστυχώς το πρωτάθλημα ξεκινά τέλη Οκτωβρίου, δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι αναβαίνουν, ποιο κανάλι θα δείχνει τους αγώνες και πόσους. Αν θέλεις να προγραμματίσεις δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα».

Σε σχέση με το πότε ξεκίνησε η διαδικασία των συζητήσεων, ανέφερε:

«Όλα ξεκίνησαν όταν υπήρχε η διαδικασία των μπαράζ. Εμείς ήμασταν σε προχωρημένες διαδικασίες και ενώ υπήρχαν εκατέρωθεν διασφαλίσεις ότι θα πάρουμε την ομάδα στην Super League 1. Ξαφνικά δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα μπαράζ. Τότε ο Πάπας άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ακόμα για την ακρίβεια δεν έχει καταλάβει, αλλά αυτή η χρονιά θα είναι σχολείο και για αυτόν και για όλους μας και θα πρέπει να το περάσουμε με άριστα».

Σε σχέση με το ενδιαφέρον του νέου μεγαλομετόχου:

«Ενδιαφερθήκαμε για μια ομάδα στην Ελλάδα και μάθαμε ότι πωλείται η Ξάνθη και σε καλή τιμή. Δεν είχαμε παρά να μιλήσουμε με τους παράγοντες της Ξάνθης. Πολύ σύντομα βρέθηκε λύση και στα οικονομικά και στα επιμέρους θέματα. Απλά καθυστερούσε για λόγους ανούσιους, αλλά αυτό έδωσε βάθος χρόνου στις διαπραγματεύσεις. Τελικά όλα εξελίχθηκαν καλά, η Ξάνθη έστω και με καθυστέρηση πέρασε στα χέρια του Μπιλ Πάπας και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Υπάρχει υγιής βάση, υγιής σκέψη και μεγάλη διάθεση από όλους ώστε η Ξάνθη να γίνει πιο δυνατή, να ανέβει ψηλότερα και να κάνει υπερήφανους τους Ξανθιώτες και κατ’ επέκταση όλους τους Θρακιώτες».

Για το πώς πείστηκε ο Πάπας να επενδύσει στην Ξάνθη:

«Ο Πάπας ήθελε να επενδύσει, ήθελε λόγω πατρίδας να έρθει στην Ελλάδα. Ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, είχε προσπαθήσει να επενδύσει και σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Ήθελε όμως να υπάρχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο και το potential για κάτι δυνατό στο μέλλον. Η Ξάνθη έχει εγκαταστάσεις, ιστορία, έτσι όπως θα την φτιάξουμε θα έχει το δικό της μέλλον. Αυτά έπεισαν τον νέο ιδιοκτήτη και μετά από λίγο καιρό επανήλθε δυναμικά. Χαρούμενος. Κάναμε διαδοχικά μίτινγκ και το βλέπω αυτό. Βέβαια, πρέπει να πω ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μετέπειτα.

Εμείς θα δημιουργούσαμε μια ομάδα σχεδόν πάλι από το μηδέν αλλά όχι σε αυτήν την χρονική περίοδο και σε αυτήν την κατηγορία. Κάποιοι κλεισμένοι παίκτες αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ομάδα στην Super League 2. Εμείς ήμασταν έτοιμοι από Αύγουστο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είμαστε όμως πλέον ευχαριστημένοι στο τωρινό σημείο. Η ομάδα θα είναι πλήρως ανταγωνιστική και κάτι παραπάνω με τους παίκτες και το λοιπό ανθρώπινο δυναμικό που έχει».

Για τις ακαδημίες:

«Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως πάει στις ακαδημίες και εκεί πρέπει να πάει και η Ελλάδα. Χωρίς ακαδημίες οι ελληνικές ομάδες είναι τελειωμένες. Αυτό που συμβαίνει με αθρόες εισροές παικτών από άλλες χώρες, δεν αφήνει να αναπτυχθούν Έλληνες παίκτες ακαδημιών. Δεν γίνεται να έχεις μια ομάδα στην SL1 και SL2 και να μην στηρίζεσαι σε παιδιά των ακαδημιών σου. Στόχος μας είναι όταν δεν υπάρχει χώρος στην πρώτη ομάδα, καλό να υπάρχει μία δεύτερη ισχυρή ομάδα στην οποία να παίρνουν παιχνίδια αυτά τα παιδιά. Θα είναι καλό να πηγαίνουν σε ομάδα ή ομάδες, να ανταγωνίζονται άλλους παίκτες σκληρούς, βρώμικους, πιο δυνατούς, να βλέπουν την πραγματική εικόνα.

Καλά τα πρωταθλήματα των ΤΕΠ αλλά δεν είναι ανταγωνιστικά. Μας ενδιαφέρει η Ξάνθη να παραμείνει κορυφαία στην περιοχή της ΑΜ-Θ και θα γίνεται η ομάδα που θα δέχεται πολλά ταλέντα των γύρω περιοχών και θα τα εξελίσσει. Ό,τι καλό υπάρχει θέλουμε να το διεκδικούμε πρώτα εμείς. Να φτάσουμε τον ΑΟΞ σε επίπεδο ώστε οι υποψήφιοι παίκτες να μην μπαίνουν στο δίλημμα για μεγάλες ομάδες του κέντρο, να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν».

Για το ενδεχόμενο δανεισμών:

«Δεν μας ενδιαφέρουν δανεικοί παίκτες από Ελλάδα για να μην στραφούμε ούτε προς τη μια κατεύθυνση ούτε προς την άλλη».

Για το νέο ρόστερ:

«Ο κορμός της ομάδας έχει ήδη ολοκληρωθεί, η ομάδα είναι πλήρης και με τις καινούριες προσθήκες ως την Τετάρτη-Πέμπτη θα είμαστε υπερπλήρεις. Κρατάμε πινελιές για το τέλος αν χρειαστούν».

Σχετικά με τον στόχο μίλησε ξεκάθαρα για άνοδο και είπε:

«Στόχος είναι η φετινή ομάδα να παραμείνει και του χρόνου ώστε να μην αλλοιωθεί με τις οποίες προσθήκες στη SL1 πολύ η ομοιογένεια και η φυσιογνωμία της». Σε ερώτημα ακροατή για τον λόγο που δεν κρατήθηκαν κάποιοι παίκτες από το περσινό ρόστερ, απάντησε: «Δεν ερωτηθήκαμε καν, ούτε το γνωρίζαμε για τα συμβόλαια που λύθηκαν πριν τα μπαράζ. Αρχίσαμε να δουλεύουμε την ομάδα μετά τον δεύτερο αγώνα μπαράζ».

Για τους οπαδούς:

«O κόσμος στερήθηκε την ενημέρωση τα τελευταία χρόνια και ήρθε καιρός να την πάρει πίσω. Νιώθω μια αγάπη, μια χαρά από τον κόσμο γιατί πιστεύει σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα. Εμείς θα είμαστε κοντά στους φιλάθλους της ομάδας. Έχουν ακουστεί διάφορα, σίγουρα στον κόσμο αρέσει να συμμετέχει στην πορεία και εξέλιξη της ομάδας. Έχει άδολη αγάπη, αλλά θέλει να νιώθει και ότι τον αγαπάνε, ότι δεν είναι παραπεταμένος. Όπως μας στηρίζει, θα τον στηρίξουμε. Οι φίλαθλοι διψάνε να έρθουν στο γήπεδο και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε τον κόσμο να ακολουθεί την ομάδα, έμπρακτα να δείχνει ότι είναι μέρος της».

Πηγή: thrakisports.gr

Last modified onΠαρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020 22:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep