Πανιώνιος προς... Γ' Εθνική

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος έχει εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής στη Γ' Εθνική.

Συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει δηλώσει ο Πανιώνιος, όμως αυτό δεν έλεγε κάτι σε ό,τι αφορά στο μέλλον του. Οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές δεν οδήγησαν πουθενά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιστορικός έχει ήδη επικοινωνήσει με την ΕΠΟ και έχει εκφράσει πρόθεση συμμετοχής στη Γ' Εθνική. Αναμένεται, μάλιστα, σχετικό ραντεβού στην Ομοσπονδία την Τρίτη (22/09).

Βάσει της νομοθεσίας, ο Πανιώνιος θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια στην άλλοτε Δ' Εθνική. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε το κενό του Ιστορικού θα καλύψει ο 4ος ΟΦ Ιεράπετρας, ενώ αυτόματα οι ομάδες στη Football League θα μειωθούν σε 19.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι η περίπτωση του Πανιωνίου είναι διαφορετική από αυτή του Πλατανιά. Οι Κρητικοί δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Super League 2 και σύμφωνα με το άρθρο 8 του Παραρτήματος 1 του Κ.Α.Π. προβλέπεται ότι:

«Η υποβιβασθείσα, λόγω μη δήλωσης συμμετοχής ομάδα, θα πρέπει να καταθέσει δήλωση για τη συμμετοχή της στην κατώτερη κατηγορία που δικαιούται πλέον να αγωνιστεί μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε (5) ημερών από την οριστικοποίηση της απόφασης για τον υποβιβασμό της, έστω και αν ο χρόνος κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής στην κατηγορία αυτή είναι πρωθύστερος. Συμμετέχει δε στο πρωτάθλημα της νέας κατηγορίας καθ’ υπέρβαση του αριθμού των ομάδων που προβλέπει η οικεία προκήρυξη. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία».

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι τι θα πράξει η ΕΠΟ και αν κάνει αποδεκτό το αίτημα του Πανιωνίου. Σε διαφορετική περίπτωση οι Νεοσμυρνιώτες θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία.

Last modified onΔευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 21:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep