Πρώην παίκτης της Σπάρτης και του Αήττητου έγινε τραγουδιστής

Ο Φράνσις Αντετονκούμπο, ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας συστήθηκε στη χώρα μας, αρχικά ως ποδοσφαιριστής. Υπέγραψε μάλιστα με 2 ομάδες χωρίς να έχει παιξει ούτε 1 λεπτό!

Στις 19 Ιανουαρίου 2018 η ποδοσφαιρική πιάτσα μάθαινε πως υπάρχει ένας ακόμη Αντετονκούμπο με τη διαφορά πως αυτός δεν καρφώνει αλλά βάζει γκολ. Στα 30 του χρόνια άφησε τη Νιγηρία και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Σπάρτης που την εποχή εκείνη αγωνιζόταν στη Football league. Ο τότε τεχνικός της Σπάρτης, Θωμάς Γράφας, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει για την επικείμενη μεταγραφή είχε δηλώσει πως είχε δει βίντεο του Φράνσις Ολίφι Αντετονκούμπο, "Ο Φράνσις Αντετοκούνμπο δεν έχει έρθει ακόμα, η τελευταία ενημέρωση που έχω είναι πως τον περιμένουμε την προσεχή εβδομάδα. Δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με την Σπάρτη. Είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Νιγηρία και τον παρακολούθησα σε video. Είναι μεσοεπιθετικός και δείχνει καλά στοιχεία, όμως όπως καταλαβαίνεται είναι διαφορετικό να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή από video. Θα πρέπει να δούμε και από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκεται". 

Ο Φράνσις ήρθε τελικά στην Ελλάδα, έκανε μια βόλτα στο γήπεδο, και με την περπατησιά του και χωρίς να ακουμπήσει μπάλα έπεισε τους υπεύθυνους της ομάδας να υπογράψει. Αργότερα έγινε γνωστό πως ο ενδιάμεσος της μεταγραφής, γνωστός έλληνας μάνατζερ, είχε υποσχεθεί πως θα ερχόταν στην Σπάρτη να τον παρακολουθήσει τον μήνα Απρίλιο ο Γιάννης Αντετονκούμπο και θα διοργανωναν και μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή του super Star του ΝΒΑ. 

Όλα αυτές οι υποσχέσεις βέβαια χωρίς σίγουρα να γνωρίζει τίποτα ο Γιάννης, ο οποίος τον Απρίλιο είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με του Μπακς, και σίγουρα δεν θα άφηνε τα play off του ΝΒΑ για να δει τη Σπάρτη στη Football League.  Ικανές ωστόσο υποσχέσεις για να την ομάδα της Λακωνίας να προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Φράνσις και να κλείσει και μαι απο τις 3 θέσεις ξένων που δικαιούνταν.

Τελικά από την άβολη αυτη κατασταση για την ομαδα της Σπάρτης, την έβγαλε ο ίδιος ο Φράνσις, που μια φορά τον έιδαν τον έιδαν όταν περπάτησε στο γήπεδο και μετά ποτέ ξανά. Αυτό όμως δεν πτόησε το καλοκαίρι του 2019 τον νεοφώτιστο στη Football League Αήττητο Σπατών να προσφέρει νέο επαγγελματικό συμβόλαιο στον Φράνσις Αντετονκούμπο, κάνοντας όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να αναρωτιέται τι ακριβώς διέκριναν οι παράγοντες του Αήττητου σε έναν παίκτη που δεν έκανε καν μια προπόνηση.

Εδώ μάλλον απαιτείται μια μιρκή διευκρίνιση. Για να βγάλει αλλοδαπός βίζα παραμονής στη χώρα μας χωρίς να χρειάζεται η άλλη διαδικασία της ατέρμονης παραμονής έξω από την Κατεχάκη, τα ένσημα, και η αβεβαιότητα, φτάνει και αρκεί η υπογραφή ενός επαγγελματικού συμβολαίου με ομάδα. όσο διαρκεί το επαγγελματικό συμβόλαιο διαρκεί και η βίζα παραμονής που είναι ταυτόχρονα και έγραφο ελευθερης μετακίνησης στη ζώνη Σενγκεν. Ακόμη και αν η ομάδα πέσει σε ερασιτεχνική κατηγορία την επόμενη σεζόν εαν ο αλλοδαπός έχει υπογραψει για παραδειγμα 3ετές συμβόλαιο, θα εχει την βίζα παραμονής.

Τελικά ούτε στον Αήττητο Σπάτων κατάφεραν να δουν ποτέ τον Φράνσις να παίζει ποτέ μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό πώς ενώ ο παίκτης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με 2 ομάδες δεν έχει ούτε μια φωτογραφία του με τη φανέλα είτε της Σπάρτης είτε του Αήττητου !!!.

Τελικά τον Φράνσις τον κέρδισε το τραγούδι. Βρίσκεται πλέον επίσημα στο δυναμικό της Minos EMI και συγκεκριμένα στην θυγατρική της, Def Jam Greece. Εχει διαλέξει το «Ofili», ως το καλλιτεχνικό του όνομα και  κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει ρόλο παραγωγού, στη συγκεκριμένη θυγατρική της Minos η οποία ασχολείται ως επί τω πλείστον με μουσική hip-hop.

 
Last modified onΠαρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 10:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep