Logo
Print this page

«Ακατανόητη και αποτυχημένη αναδιάρθρωση»

Πυρά του Λευτέρη Αυγενάκη στον Γιώργο Βασιλειάδη για τη δημιουργία της Super League 2.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκη, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα ieidiseis και μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψή του για την αναδιάρθρωση που συζητείται, αλλά και για τη φετινή σεζόν.

-Ποδόσφαιρο πότε θα ξαναδούμε φέτος; Και αν διακοπεί πρωταθλητής και οι επόμενες ομάδες που βγαίνουν σε Ευρώπη θα ανακηρυχτούν; Ή θα αποφασίσουμε …grexit από μόνοι μας;
"Είναι ακόμα νωρίς για να σας απαντήσω στο πότε θα επιτραπεί (αν επιτραπεί) η διεξαγωγή αγώνων. Σας είπα και νωρίτερα, πάμε βήμα βήμα και πάντοτε υπό τις οδηγίες των ειδικών. Η κατάσταση αξιολογείται κάθε ημέρα, είναι δυναμική, εξαρτάται από τους (χαμηλότατους για την ώρα και μακάρι να εξελίσσεται έτσι συνεχώς) ρυθμούς μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα.
Αν όλα πηγαίνουν καλά, την απόφαση για ημερομηνία έναρξης, τρόπο διεξαγωγής κι ότι άλλο χρειάζεται, θα την πάρει η διοργανώτρια αρχή, που είναι και η αρμόδια για το (κάθε) πρωτάθλημα. Εμείς ψηφίσαμε τις προάλλες στη Βουλή διάταξη, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε Ομοσπονδία ή Λίγκα να ρυθμίσει τα του οίκου της σχετικά με τη διεξαγωγή ή τη διακοπή των πρωταθλημάτων της, αρκεί η όποια απόφαση να παρθεί με τα ¾ των ψήφων. Με αυξημένη πλειοψηφία καθώς αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω του κορωνοϊού, χρειάζονται και ευρύτερες συναινέσεις".

-Και η νέα αγωνιστική περίοδος; Πότε θα αρχίσει; Και συμφωνείτε με την πρόταση για αναδιάρθρωση με περισσότερες ομάδες;
"Η έναρξη της νέας περιόδου αποτελεί συνισταμένη πολλών παραγόντων, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας. Θεωρώ πως εφόσον το δικό μας πρωτάθλημα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, η νέα περίοδος θα μπορούσε να εκκινήσει κατόπιν εύλογης καθυστέρησης. Όσο για τα ενδεχόμενα αναδιαρθρώσεων, κάθε τέτοια σκέψη οφείλει να έχει ως γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του αθλητικού προϊόντος. Κι αυτή εξασφαλίζεται όταν οι συμμετέχουσες ομάδες σταθμίζουν το οικονομικό περιβάλλον και λειτουργούν με τους κανόνες εκείνους που ευνοούν την ανάπτυξή τους.

Δυστυχώς, αυτό το πλαίσιο λειτουργίας δεν είναι ο κανόνας. Παραδείγματος χάριν, δείτε την ακατανόητη και αποτυχημένη αναδιάρθρωση που επέβαλε πέρσι ο κ. Βασιλειάδης, φτιάχνοντας την Super League 2 και την FootballLeague. Αναδιάρθρωση απολύτως κρατικοδίαιτη, καθώς θα στηριζόταν αποκλειστικά στα χρήματα από την Δημόσια Τηλεόραση. Αναμένουμε τις προτάσεις των επισήμων οργάνων για να ανοίξουμε επίσημα την συζήτηση αυτή".

Last modified onΣάββατο, 09 Μάιος 2020 13:22
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr