«Ποινική δίωξη σε Τσιμπανάκο»

Ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, Αποστόλης Γαλάτης αποκάλυψε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Ευρυπίδη Τσιμπανάκο για ηθική αυτουργία για τον ξυλοδαρμό του τον Οκτώβριο του 2018.

Άνανδρη επίθεση είχε δεχτεί ο δημοσιογράφος Αποστόλης Γαλάτης τον Οκτώβριο του 2018 έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA. Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ παρέθεσε την Τετάρτη (22/05) συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε ότι από την έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης ανήκε στον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού Βόλου, Ευρυπίδη Τσιμπανάκο. Στον συγκεκριμένο, όπως είπε, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία από τον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου.

Μεταξύ άλλων ο Γαλάτης ανέφερε:

«Όλο αυτόν τον καιρό δεν μιλούσα σχεδόν καθόλου. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσω και να σας πω ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε ένα υποκείμενο που δυστυχώς βρίσκεται ανάμεσά μας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ευρπίδη Τσιμπανάκο. Θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου που έκαναν σωστά τη δουλειά του και απέδειξαν ότι μπορούν να διαλευκάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις.

Λέω επίσης σε αυτό το υποκείμενο ότι θα τα πούμε πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων όπως προτάσσει ο νόμος. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε ο υπόδικος πλέον Ευρυπίδης Τσιμπανάκο να πάρει αυτό που του αζίζει. Από τον απλό κόσμο του Βόλου ο τύπος αυτός θα έχει την απαξίωση που του χρειάζεται.

Δεν έχω πειράξει ποτέ κανέναν. Έχω διαφωνήσει με πολλούς, αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό μία τέτοια εγκληματική και με γκανγκστερικό τρόπο ενέργεια που μπορεί να κόστιζε και τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Επίσης θέλω να απευθυνθώ στους συνομιλήτες του και να τους πω ότι τώρα μπορούν να τον καλέσουν στις εκπομπές του για να τους κάνει μαθήματα ηθικής. Λυπάμαι γι' αυτό το γεγονός. Θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα μας. Λυπάμαι και ως άνθρωπος γιατί τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου την έχω ματώσει και ξέρω τι σημαίνει να είσαι Ολυμπιακός Βόλου. Και στεναχωριέμαι που οι τύχες αυτής της ιστορικής ομάδας βρίσκονται σε τέτοια χέρια».

Ερωτηθείς ο Αποστόλης Γαλάτης αν έχουν συλληφθεί οι φυσικοί δράστες και ποιος ο ρόλος του Τσιμπανάκου στην επίθεση που δέχθηκε, απάντησε:

«Μετά από έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες ανήκε στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Όσο για τους φυσικούς δράστες, θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δουν και αυτοί τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Σίγουρα είναι σημαντικό να βρεθεί ο δράστης, αλλά πιστέψτε με είναι πολύ πιο σημαντικό να βρεθεί αυτός που έδωσε την εντολή. Ο ηθικός αυτουργός».

Πηγή: volosday.gr

Media

Last modified onΤετάρτη, 22 Μάιος 2019 14:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep