Logo
Print this page

«ΠΑΕ... τρομάρα μας»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των ενστάσεων των Δόξας Δράμας, Απόλλωνα Πόντου, Απόλλωνα Λάρισας, Κέρκυρας σε βάρος του Αήττητου Σπάτων.

Έπειτα από τρεις και πλέον μήνες αναβολών, λόγω της μη λειτουργίας της ΕΕΑ, ήρθε η ώρα της συζήτησης τεσσάρων ενστάσεων σε βάρος του Αήττητου Σπάτων. Οι Δόξα Δράμας, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Κέρκυρα που είχαν χάσει βαθμούς από την ομάδα των Μεσογείων, μία ημέρα μετά την αποβολή της έφτασαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στον αθλητικό δικαστή και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ της εκδίκασης...

Την ΠΑΕ Δόξα Δράμας εκπροσώπησαν οι Λάμπρος Μπίρδας, Αργύρης Λίβας. Ο δεύτερος εκπροσώπησε ακόμα τις ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Κέρκυρα, ενώ τον Απόλλωνα Πόντου ο Μιχάλης Καλομοίρης. Όλοι τους ισχυρίστηκαν ότι οι ομάδες πρέπει να πάρουν νίκες στα χαρτιά, γιατί από τις 11 Δεκεμβρίου δεν έπρεπε να συμμετέχει σε αγώνες.

Ο Λάμπρος Μπίρδας ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Δόξας Δράμας, ο αγώνας της 23ης Δεκεμβρίου διεξήχθη αντικανονικά, γιατί: «Ως τις 10/12/18 η ΠΑΕ Αήττητος Σπάτων ήταν υπό ίδρυση. Το καταστατικό της εγκρίθηκε στις 10/08/18 και είχε προθεσμία να ολοκληρώσει τις διαδικασίες τέσσερις μήνες, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της και στα άρθρα 99 και 108 του ν.2725/1999.

Όταν αποκτά δημοσιότητα η υπό ίδρυση ΠΑΕ και βγαίνει απόφαση της διοίκησης για την ίδρυσή της, ακολουθεί τις προθεσμίες. Για την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και την εκλογή ΔΣ καταληκτική ημερομηνία είναι το τετράμηνο. Στις 23/12/18, οπότε έγινε ο αγώνας, δεν υπήρχε νομίμως συστημένη ΠΑΕ, άρα και ομάδα που θα έπρεπε να συμμετέχει στους αγώνες. Δεν μπορεί μία ΠΑΕ... τρομάρα μας να αλλοιώνει το πρωτάθλημα, να παίζει οκτώ μήνες και να αποβάλλεται Η ημερομηνία της διπλής παράβασης ήταν η 11η Δεκεμβρίου».

Ο Αργύρης Λίβας πρόσθεσε ότι: «Η διοργανώτρια επιλήφθηκε πολύ αργότερα, γιατί δεν λειτουργούσε η ΕΕΑ. Τα χέρια της ήταν δεμένα. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρήσουμε πως η παράβαση διαπιστώθηκε τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση. Πιστοποιήθηκε η παράνομη συμμετοχή από τις 11 Δεκεμβρίου».

Οι δύο νομικοί της Δόξας ζήτησαν ευρεία προθεσμία για υπόμνημα και αυτό γιατί δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. «Το ζήτημα είναι αν θα υπάρχει κρίση, αν συμμετείχε νόμιμα ή παράνομα ο Αήττητος», συμπλήρωσε ο Μπίρδας.

Ο δικηγόρος του Απόλλωνα Πόντου ζήτησε και αυτός να κατακυρωθεί το παιχνίδι υπέρ των «κοκκινόμαυρων», γιατί ο Αήττητος Σπάτων κακώς συμμετείχε από τις 11 Δεκεμβρίου και έπειτα στο πρωτάθλημα.

Ο αθλητικός δικαστής έδωσε προθεσμία για υπομνήματα έως την Παρασκευή (19/04) και αυτό γιατί μέχρι την Τρίτη (16/04) θα έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, το αποτέλεσμα των ενστάσεων θα γίνει γνωστό μετά το Πάσχα... Υπενθυμίζεται ότι προ 10 ημερών είχε συζητηθεί ανάλογη ένσταση του Αιγινιακού.

Ερήμην η Σπάρτη - δύο αναβολές

Πλην των ενστάσεων στο πινάκιο υπήρχαν ακόμα τρεις υποθέσεις. Μόνο αυτή της Σπάρτης συζητήθηκε ερήμην των Λακώνων (θα επιβληθεί νέο πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη μη δήλωση προπονητή απέναντι στον Ηρόδοτο). Η Παναχαϊκή ζήτησε και πήρε αναβολή για την υπόθεση του αγώνα της Κ19 με την Κέρκυρα που διεκόπη, όπως και Πλατανιάς για την πειθαρχική δίωξη που του έχει ασκηθεί για απλήρωτα πρόστιμα.

Ο αθλητικός δικαστής τόνισε ότι οι ημερομηνίες πιέζουν, γιατί πρέπει να εκδοθεί απόφαση εν όψει του τελικού των Κ19 και έτσι έδωσε αναβολή για τις 18 Απριλίου.

Last modified onΣάββατο, 13 Απρίλιος 2019 02:21
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr