«Super League με 16»

Η ΕΕΠ/ΕΠΟ λέει «ναι» στην αναδιάρθρωση, αλλά όχι στη μείωση των ομάδων της Super League.

Την τροπολογία για την αναδιάρθρωση που έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εξέτασε την Τετάρτη (03/04) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Παρουσία εκπροσώπων της Super League και του προέδρου της Football League η ΕΕΠ αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά, με τη μόνη διαφορά ότι στις εισηγήσεις της υπάρχει η τροποποίηση της... μη μείωσης των ομάδων της Super League.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΠ εισηγείται τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League τη σεζόν 2019-20 με 16 ομάδες, άρα να υποβιβαστούν φέτος οι δύο τελευταίες του συνεταιρισμού και αντίστοιχα να προβιβαστούν άμεσα οι δύο πρώτες της Football League. Συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2, η οποία θα αποτελείται από 12 ομάδες, όπως και με τη μετατροπή της Football League σε τρίτη τη τάξει κατηγορία (14 ομάδες).

Η πρόταση αυτή θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ και, φυσικά, θα πρέπει να συναινέσει ο υφυπουργός για να επιτευχθεί συμφωνία. Αν αυτό συμβεί, τότε το επικρατέστερο σενάριο είναι να αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη Super League 2 και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 της τωρινής Β' Εθνικής. Οι 13-14 θα υποβιβαστούν στη νέα Football League (3η κατηγορία) και οι 15-16 θα πέσουν δύο κατηγορίες (Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία).

Last modified onΤετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 18:32

1 comment

  • φιλαθλος
    φιλαθλος Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 20:09 Comment Link

    No, coments. Δεν αντέχει.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep