«Παραπλανήθηκαν τα Σπάτα»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής του Αήττητου Σπάτων. Το «συντρέχον πταίσμα» για τη μη λειτουργία της ΕΕΑ και το «τηρήθηκαν όλα κατά γράμμα για την αποβολή», της Football League.

Το τελευταίο του χαρτί για την ανατροπή της απόφασης του ΔΣ της Football League με την οποία αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα έπαιξε την Τρίτη (02/04) ο Αήττητος Σπάτων. Η αίθουσα του Διαιτητικού Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη (έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μάρκου, στελέχη της ΠΑΕ και φίλοι της ομάδας) και στην 20λεπτη εκδίκαση η ομάδα των Μεσογείων και η διοργανώτρια ανέπτυξαν τις θέσεις τους χωρίς, φυσικά, να εξεταστεί ο πρόεδρος, Νίκος Κατσιγιάννης, αφού αυτό δεν προβλέπεται στη διαδικασία.

Το FL News έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το πλήρες ρεπορτάζ...

Ο νομικός της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου υποστήριξε ότι η ΕΕΑ παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, έκανε λόγο για «συντρέχον πταίσμα του υπουργού ή όποιου άλλου υπεύθυνου» για το γεγονός ότι η ΕΕΑ από τις αρχές Νοεμβρίου δεν συνεδρίαζε και προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μία ημέρα πριν την εκδίκαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η ΠΑΕ είχε καλύψει το Μ.Κ. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον Αήττητο ομάδα με λευκό αθλητικό μητρώο «σε ένα πρωτάθλημα που βρίθει ανομιών, παρανομιών, καταγγελιών για στημένα και προσφυγών».

Από την άλλη πλευρά η δικηγόρος της Football League, Κατερίνα Αργυρίου σημείωσε ότι «τηρήθηκαν όλα κατά γράμμα» και ότι δεν έχουν φτάσει στη λίγκα πρακτικά Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέου ΔΣ μετά τη λήξη της θητείας της προσωρινής διοίκησης. Εξέφρασε, μάλιστα και ερώτημα αν είναι νόμιμος ο διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου...

Ο Ηρακλής και το πρωτάθλημα των ανομιών

«Ο Αήττητος πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής, το διαβατήριο για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γρηγορίου, αφού είχε μιλήσει για παρέμβαση στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Και συνέχισε: «Υπήρχαν ομάδες όπως ο Ηρακλής που έπαιζαν χωρίς εγγυητική. Με τα χρήματα αυτά, μάλιστα, μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Η ΠΑΕ συστήνεται στο Υπουργείο Εμπορίου και καταβάλλει 105.000 ευρώ. Ακολούθησε ένα διάστημα δυστοκίας συμπλήρωσης, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο αγκάθι.

Ζούμε σε ένα πρωτάθλημα που βρίθει ανομιών, παρανομιών, καταγγελιών για στημένα, προσφυγών και ο Αήττητος έχει λευκό αθλητικό μητρώο. Δεν έχει οφειλές ή προσφυγές. Όσο συμμετείχε στο πρωτάθλημα δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα ορισμού αγώνων. Δεν δεχτήκαμε καμία όχληση από την ΕΠΟ ή τη διοργανώτρια. Διαφορετικά οι αγώνες δεν θα ορίζονταν και η ομοσπονδία θα είχε προχωρήσει σε ανάκληση των δελτίων.

Ο κύριος Κατσιγιάννης κάνει φορολογικές δηλώσεις 600 χιλιάδων, άρα μπορεί να στηρίξει το εγχείρημα. Από τα τέλη Οκτωβρίου οπότε παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΕΑ, κύριος Ζώης η πολιτεία δεν προέβη στην αντικατάστασή του παρά μόνο στις 7 Μαρτίου. Για 3,5 μήνες δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Και στη 2η συνεδρίαση, από συντρέχον πταίσμα του Υπουργού ή όποιου έχει την ευθύνη κληθήκαμε γιατί δεν συμπληρώσαμε το μετοχικό κεφάλαιο και δεν είχαμε συστήσει ΠΑΕ με την έννοια που θέλει το ΓΕΜΗ. Αθλητικών είμαστε συνεπείς σε όλα».

«Παραπλανήθηκε μία πόλη»

Ο δικηγόρος του Αήττητου προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν την κατάθεση 300.500 ευρώ: «μία ημέρα πριν την εκδίκαση συμπληρώσαμε το μετοχικό κεφάλαιο» και σημείωσε: « Η ΕΕΑ επιλαμβάνεται για θέματα που η ίδια έπρεπε να δικάσει πριν ή λίγο μετά την έναρξη. Ποιος ο λόγος να παραπλανηθεί ένας πρόεδρος, μία διοίκησης; Δεν γίνεται να παραπλανείς μία ομάδα, μία πόλη. Ελοχεύουν θέματα δυσπιστίας, καχυποψίας.

Το αδίκημα είναι τυπικό. Συμπληρώθηκε εκπρόθεσμα το μετοχικό κεφάλαιο, αλλά είναι θέμα φορολογικό, του ΓΕΜΗ. Και με την αρχή της αναλογικότητας η ποινή που επιβάλλεται για την έρευνα της ΕΕΑ είναι άκυρη, καταχρηστική και έχει αποδυναμωθεί το δικαίωμα του ελέγχου».

«Ούτε ΔΣ εν ισχύ, ούτε πρακτικά ΔΣ»

Από την άλλη πλευρά η δικηγόρος της διοργανώτριας, Κατερίνα Αργυρίου υποστήριξε ότι πλην του Μ.Κ. η ΠΑΕ Αήττητος δεν έχει, ούτε ΔΣ εν ισχύ, ούτε προσκόμισε πρακτικά ΓΣ για την εκλογή νέου ΔΣ μετά τη λήξη της θητείας της προσωρινής διοίκησης. «Δεν φαίνεται σε κανένα πρακτικό αν ο κύριος Κατσιγιάννης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι νόμιμος ο διορισμός του πληρεξούσιου δικηγόρου», είπε για το θέμα της νομιμοποίησης και συνέχισε:

«Το τελευταίο έγγραφο που έχω είναι μία ανακοίνωση του ΓΕΜΗ με την οποία παραιτείται ο κύριος Εμμανουήλ Βλάχακης από τις 10/12/18 με ημερομηνία 8/3/19. Τηρήθηκε κατά γράμμα η διαδικασία του άρθρου 68 του αθλητικού νόμου. Η ΕΕΑ εξέτασε τα έγγραφα που αποδεικνύουν ή δεν αποδεικνύουν πώς και αν καταβλήθηκε το Μ.Κ. Κατέληξε σε μία διαπίστωση στην έκθεσή της, ότι αυτό δεν έγινε όπως προβλέπεται και τη διαβίβασε στο ΔΣ της Ένωσης».

Ο... εκ των υστέρων σύμμαχος Πλατανιάς

Για τη διαδικασία που ακολούθησε η λίγκα, η Αργυρίου είπε: «Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπει το άρθρο 68 παρ.9 του ν.2725/1999. Στις 21/03/19 μας γνωστοποιήθηκε η έκθεση και την ίδια ημέρα στείλαμε πρόσκληση σε όλα τα μέλη να εκδώσουν τη διαπιστωτική πράξη με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος. Απείχε ο Αήττητος, ο Βόλος και ο Πλατανιάς ως τις 22/03 νωρίς. Εκ των υστέρων και ενώ είχαμε κοινοποιήσει την απόφαση, η ΠΑΕ Πλατανιάς με έγγραφό της ανέφερε ότι στην παρούσα φάση του πρωταθλήματος δεν πρέπει να αποβληθεί ο Αήττητος. Η απάντηση ήταν εκπρόθεσμη. Η ΠΑΕ Βόλος, επίσης, είχε κάνει γνωστό ότι δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα με 15 μέλη παρόντα».

Σε ό,τι αφορά στην αρμοδιότητα της λίγκας, η δικηγόρος της Football League υπογράμμισε ότι η διάταξη του άρθρου είναι ξεκάθαρη: «Μόνη αρμοδιότητα είναι να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες αφού της διαβιβαστεί η έκθεση της ΕΕΑ. Δεν είχε δικαίωνα να το κάνει πριν το ΔΣ. Εκδώσαμε τη διαπιστωτική πράξη αφού λάβαμε την έκθεση. Δεν επανεξετάσαμε έγγραφα. Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το πόρισμα, ούτε να μη συμμορφωθούμε, ούτε να επανεξετάσουμε την κρίση της επιτροπής».

Για την καταχρηστική άσκηση ανέφερε: «Η διοργανώτρια δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να επισπεύσει τη διαδικασία. Αυτή καθυστέρησε λόγω της μη συγκρότησης της ΕΕΑ».

Ο Γρηγορίου υποστήριξε ότι θα προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα περί νομιμοποίησης, ενώ οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία υπομνημάτων έως τις 12:00 της Πέμπτης (04/04). Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση είναι πιθανό να ανακοινωθεί, είτε την ίδια ημέρα, είτε την Παρασκευή (05/04).

Last modified onΤρίτη, 02 Απρίλιος 2019 23:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep