Κονδύλι για Super League 2

Η ΕΡΤ έβγαλε κονδύλι ύψους 5,5 εκατ. € για την Super League 2 το 2019-20. Η ΕΡΤ έβγαλε κονδύλι ύψους 5,5 εκατ. € για την Super League 2 το 2019-20.

Το ποσό των 5,5 εκατ. € εγκρίθηκε από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2 της σεζόν 2019-20.

Η συζήτηση της αναδιάρθρωσης βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία της «διαπραγμάτευσης», η διοίκηση της Super League ζήτησε ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη που δεν έχει φέρει την σχετική τροπολογία στην Βουλή, αλλά η ΕΡΤ προχώρησε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και ενέκρινε ποσό 5,5 εκατ. € για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας κατηγορίας.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» εγκρίθηκε προς «εκταμίευση» ποσό ύψους 5.515.200,00 € για την σεζόν 2019-20 για το πρωτάθλημα της Super League 2, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι θα συμμετάσχουν 12 ομάδες.

Το ποσό αυτό βέβαια δεν έχει ανάλυση για τον τρόπο που θα μοιραστεί στις ομάδες, αλλά πιθανότατα σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η συμφωνία για τα «εγγυημένα συμβόλαια» των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Super League, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό κονδύλι. Αν τα 5,5 εκατ. € αφορούν μόνο τις 9 ομάδες που συμμετάσχουν από την Football League σημαίνει πως τους αναλογούν 612.800 € ανά ΠΑΕ.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να μπει ένα οριστικό πλάνο για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20 ώστε να γνωρίζουν και οι ομάδες πως θα αγωνιστούν και που θα «οδηγούν» οι θέσεις των φετινών πρωταθλημάτων.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep