Logo
Print this page

«Τροφεία για... Καραπιάλη»!

Ο Απόλλων Λάρισας μίλησε για παραγραφή σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις της Νέας Ιωνίας για τα τροφεία του Τσικρικά. Χωρίς πρόσθετη παρέμβαση η Football League.

Την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή της Νέας Ιωνίας, η οποία διεκδικεί δαπάνες κατάρτισης του Δημήτρη Τσικρικά, αναμένει ο Απόλλων Λάρισας. Η υπόθεση συζητήθηκε την Τρίτη (05/03) στην ΕΠΟ και το FL News που παρακολούθησε τη διαδικασία σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Το εν λόγω σωματείο στηριζόμενο στο άρθρο 8 του παραρτήματος Α' του Κ.Ι.Μ. προσέφυγε, διεκδικώντας ένα ποσό της τάξης των 29.500 ευρώ. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί διά του νομικού τους εκπροσώπου, Αργύρη Λίβα μίλησαν για παραγραφή και όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Θα έρθει σωματείο και θα ζητά από τη Λάρισα τροφεία για τον... Καραπιάλη! Είναι τρομερό. Θα οδηγηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε μαρασμό και κανείς δεν θα αποκτά ερασιτέχνη».

Ο δικηγόρος της Νέας Ιωνίας, Γιώργος Τσομπανίδης έκανε αρχικά γνωστό ότι περιορίζει το αίτημα της επιβολής τόκων από την ημέρα κατάθεση της προσφυγής. Σημειώνεται ότι η διοργανώτρια αρχή είχε εκφράσει την πρόθεση να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση προ μίας εβδομάδας, αλλά αυτό εν τέλει δεν έγινε.

Ο Λίβας από την πλευρά του στάθηκε στο γεγονός ότι ο Απόλλων Λάρισας απέκτησε από άλλο σωματείο τον Τσικρικά και όχι από τη Νέα Ιωνία. Το σωματείο που ανήκε ο νεαρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο των «κυανόλευκων», είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, διαφορετικά η ΕΠΟ δεν θα προχωρούσε στην έκδοση δελτίου. «Ποτέ η Νέα Ιωνία δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας», είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε:

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει προθεσμία; Πότε ξεκινά η παραγραφή; Όποτε θέλει ο αντίδικος; Έχουμε περιπτώσεις 30 μήνες μετά. Τι 30, τι... 330. Θα έρθει ένα σωματείο και θα ζητά τροφεία από τη Λάρισα για τον Καραπιάλη! Η προθεσμία άρχεται από τότε που γεννιέται το ζήτημα, δηλαδή από τότε που κάναμε επαγγελματία των ποδοσφαιριστή». Ανέφερε παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση ο περιορισμός εξαρτάται από τον πόσο καιρό είχε στη δύναμή του τον ποδοσφαιριστή η Νέα Ιωνία και μίλησε για 4.415 ευρώ.

Ο Τσομπανίδης από την άλλη πλευρά στάθηκε στο άρθρο 9 του Κ.Ι.Μ. που αναφέρει ότι η καταβολή των ποσών αφορούν όλες τις ομάδες και στο άρθρο 4 του παραρτήματος Β' που σημειώνει ότι: «Η εγγραφή ή μετεγγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή σε Π.Α.Ε. ως επαγγελματία πραγματοποιείται ελεύθερα χωρίς την συγκατάθεση της ομάδας που ανήκει ο ποδοσφαιριστής και καταβάλλεται στην ομάδα ή στις ομάδες η αποζημίωση κατάρτισης που προβλέπεται από το άρθρο 8 του παραρτήματος Α».

«Το γεγονός ότι η ΕΠΟ εξέδωσε δελτίο δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση κατάθεσης του ποσού», είπε και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί από την ομάδα το γεγονός ότι κάποια στιγμή ο ποδοσφαιριστής θα γίνει επαγγελματίας. Εμείς δώσαμε τη συγκατάθεσή μας να πάει σε άλλο σωματείο. Το Δικαστήριο έχει πάρει απόφαση ότι δεν υπάρχει δήλη ημέρα από τη μεταγραφή. Εμείς ασκήσαμε την προσφυγή και έτσι γεννάται η διαφορά. Συνομολογείται από την άλλη πλευρά η δήλη ημέρα καταβολής, αλλά όχι η υποχρέωση καταβολής».

Ο δικηγόρος του Απόλλωνα Λάρισας συμπλήρωσε: «Την είχα τη συγκατάθεση από το σωματείο που ανήκε ο ποδοσφαιριστής. Οι περιπτώσεις αυτές θα οδηγήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε μαρασμό. Κανείς δεν θα παίρνει ερασιτέχνη. Οι ΠΑΕ, έστω και με μεγάλη δυσκολία, θα πληρώσουν. Ξυπνάει ο άλλος και λέει «θέλω να πάρω τα λεφτά;».

Last modified onΠέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 16:36
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr