Υποβιβασμός ΟΦΗ, Αιγινιακού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού.

Ένοιχοι κρίθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ΟΦΗ και Αιγινιακός, με αφορμή το περσινό μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στο Γεντί Κουλέ, κατά το οποίο η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε 6-0. Η απόφαση είναι πρωτόδικη και οι δύο ΠΑΕ έχουν το δικαίωμα έφεσης, κάτι που δεδομένα θα γίνει.

Μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση, οι δύο ομάδες θα συνεχίζουν να παίζουν σε Super League και Football League, αντίστοιχα. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων κρίθηκε ότι ήταν χειραγωγημένη, με αποτέλεσμα εκτός από τον υποβιβασμό, αμφότερες οι ΠΑΕ να τιμωρηθούν με -6 από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχουν, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000€.

Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο και σε αυτόν του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Στους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια.

Το ματς διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017. Η απόφαση πάρθηκε ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά. Καθυστέρησε τόσο πολύ η ΕΠΟ σε μια τόσο σημαντική υπόθεση, που σημαίνει αλλοίωση του περσινού πρωταθλήματος, αφού ομάδες που υποβιβάστηκαν θα μπορούσαν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα.

Last modified onΔευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 21:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep