Μας συγχωρείτε, παύση ενημέρωσης!

Έπειτα από επτά χρόνια ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να μπει μια άνω τελεία στην «παθιασμένη» προσπάθειά μας να κρατάμε ζωντανή την ενημέρωση στο πρωτάθλημα της Football League.

Το 2011 που ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή κανείς δεν γνώριζε πόσο θα κρατούσε και πού θα κατέληγε αυτό το ταξίδι. Αρχίσαμε μια ιστοσελίδα με σκοπό να τηρήσουμε κυρίως τις δικές μας ηθικές αρχές, οι οποίες «συγγενεύουν» απόλυτα με τις αρχές της δημοσιογραφίας και πιστοί σε αυτό το δόγμα βρήκαμε την συνταγή της επιτυχίας ώστε να έχει ανταπόκριση στον κόσμο.

Οι 557.792 «αληθινοί» ξεχωριστοί χρήστες που μας εμπιστεύθηκαν για την ενημέρωσή τους το 2018 είναι η απόλυτη επιβεβαίωση για τη δουλειά μας και οι 3.956.706 επισκέψεις η απόλυτη απόδειξη πως κάτι κάνουμε καλά για να επιστρέφουν σε εμάς για την ενημέρωσή τους.

Εξελιχθήκαμε με το πέρασμα των χρόνων σε «Πρακτορείο ειδήσεων» της Football League, αλλά χωρίς να παίρνουμε τις συνδρομές που παίρνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις άλλες ιστοσελίδες και τις εφημερίδες για την αναδημοσίευση των κειμένων μας.

Γίναμε κατά περιόδους «εχθροί» με όλους επειδή κανείς δεν ανέχεται την ελευθερία της ενημέρωσης όταν αφορά τον ίδιο, αλλά επικροτεί το ρεπορτάζ όταν πρόκειται για την δημοσίευση σοβαρών θεμάτων που αφορούν κάποιον άλλο.

Δεχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τα «πυρά» όλων των προέδρων της Football League χωρίς εξαίρεση και αυτό αποτέλεσε τιμή για την δουλειά μας, αφού θα μπορούσαμε να διαλέξουμε τον εύκολο δρόμο της «συνεργασίας» μαζί τους και να εξασφαλιστούμε. Γνωρίζαμε, όμως πως αν αξίζει για κάποιον να «πουληθείς», αυτός είναι μόνο οι αναγνώστες και εκεί είναι η δύναμη.

Δυστυχώς σε αυτό το οικονομικό κλίμα της χώρας και σε μια διαφημιστική αγορά που κλείνει τις κάνουλές της και τις πόρτες της σε όσους δεν είναι «ταγμένα» μέλη της δεν ήταν εύκολο να ισορροπήσουμε και να βρούμε τα έσοδα που θα ήταν εγγύηση για την απερίσπαστη λειτουργία μας. Κρατήσαμε με δυσκολία τα τελευταία χρόνια χωρίς να ρίχνουμε το επίπεδο της ποιότητάς μας και κυρίως της ηθικής μας.

Παλέψαμε προσωπικά όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για να διατηρήσουμε αυτή την γωνιά της ενημέρωσης και να γίνουμε τα «αυτιά και τα μάτια» των αναγνωστών μας που δεν περιορίζονται μόνο σε απλούς φιλάθλους, αλλά και σε μέλη της ΕΣΗΕΑ που πρεσβεύουν «θεωρητικά» τις αρχές της μα όχι και στην πράξη.

Ανεχθήκαμε πολλά και είμαστε υπερήφανοι που ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τη δύναμη της ιστοσελίδας για να απαντήσουμε, ή να «αλλοιώσουμε» την εικόνα μας προς τους αναγνώστες μας που τους σεβαστήκαμε απόλυτα σε όλη αυτή τη διαδρομή μας. Για να παρθεί αυτή η απόφαση της «παύσης ενημέρωσης» υπήρξαν, βέβαια, και αρκετοί ακόμη παράγοντες που περιόρισαν το «πάθος» μας και μας έκοβαν τα φτερά σιγά, σιγά.

Το πρωτάθλημα έχει φτάσει στον πάτο και η δουλειά που «ξεκίνησε» για την απαξίωσή του από τον Σπύρο Καλογιάννη συνεχίζεται με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο στο τιμόνι. Οι ελάχιστοι σοβαροί παράγοντες των ομάδων που γνωρίσαμε σε αυτό το διάστημα έχουν αποχωρήσει και τη θέση τους έχουν πάρει τυχοδιώκτες που μοιάζουν με «μονόφθαλμους πειρατές» που βάζουν τα στοιχήματά τους στις δικές τους θάλασσες με την ανοχή των αρχών, της Κυβέρνησης και, φυσικά, της Αστυνομίας. Θα μείνει αλησμόνητη η ατάκα μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Football League σε ιστορική συνεδρίαση, το οποίο είπε: «Τόσοι που μαζευτήκαμε εδώ ήταν λογικό να βάλουν και την Αστυνομία να μας φυλάει».

Τέλος νιώθουμε να «πληρώνουμε» την άναρχη αλλαγή των δεδομένων στον κόσμο του ίντερνετ, ο οποίος γαλούχησε τους αναγνώστες στην δωρεάν ενημέρωση, αλλά χωρίς να ξέρουν πως όποιος σου χαρίζει «καραμέλες» μάλλον κάτι θέλει από εσένα.

Σας ευχαριστούμε για την συμπαράστασή σας στο ταξίδι μας όλα αυτά τα χρόνια και σας λέμε πως δώσαμε και την ψυχή μας για να σας κρατάμε ενημερωμένους, αλλά πλέον δεν υπάρχουν άλλα αποθέματα σε ένα τόσο «τοξικό» περιβάλλον για να ανασάνουμε χωρίς να χάσουμε τον εαυτό μας και το ότι δεν τον «χάσαμε» σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες είναι για εμάς το μεγαλύτερο παράσημο.

ΥΓ: Το FL News θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά με τις «μηχανές» σε πολύ χαμηλές ταχύτητες επειδή αποτελεί «χρέος» μας να φροντίσουμε να υπάρχει ενημέρωση μόνο για τα πολύ σημαντικά θέματα και να επιβεβαιώσουμε την ρήση που δεσπόζει στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει πως «Η Δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης».

FOOTBALLLEAGUENEWS

Last modified onΣάββατο, 10 Αύγουστος 2019 11:25

3 comments

  • Μιχάλης παγουδης
    Μιχάλης παγουδης Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 23:51 Comment Link

    Μπράβο σας παιδιά , καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε. ευχαριστούμε πολύ για αυτά που μας προσφέρατε κάθε αθλητική μέρα ...

  • ilias
    ilias Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 18:46 Comment Link

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

  • Θανάσης
    Θανάσης Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2019 18:27 Comment Link

    Καλή συνέχεια παιδιά. Ευχαριστούμε για όλα.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep