Αναβολή στο αθλητικό νομοσχέδιο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Παράταση πήρε η κατάθεση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς δεν θα γίνει την Παρασκευή (22/02), όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η καθυστέρηση έχει να κάνει με «διαδικαστικούς λόγους με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, που είχαν ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να συνταχθεί εκ νέου η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η οποία δεν θα είναι έτοιμη έγκαιρα»,

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα βρίσκεται έως και την Τρίτη (26/02) στη Βουλγαρία, με τους ομολόγους του από τα Βαλκάνια, για την κοινή υποψηφιότητα του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030. Αυτό σημαίνει πως την Τετάρτη πιθανότατα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση στη Βουλή.

Ανάμεσα στις τροπολογίες που περιλαμβάνει, υπάρχουν κάποιες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τις ομάδες της Football League. Ο λόγος για τη διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία της Super League 2, της νέας κατηγορίας που ουσιαστικά θα δρομολογήσει το πλάνο της αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιδράσεις. Η δεύτερη τροπολογία αφορά τα χρέη των ΠΑΕ που επιστρέφουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά από υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep