Logo
Print this page

Ποινικές διώξεις για το ΟΦΗ-Αιγινιακός

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη σε εννέα πρόσωπα για το ΟΦΗ-Αιγινιακός.

Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε για το παιχνίδι ΟΦΗ - Αιγινιακός, που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2017 στη Football League, καθώς υπάρχουν στοιχεία για χειραγώγησή του. Εκτός από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου που εξετάζουν την υπόθεση, υπήρξε κινητοποίηση και από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο dikisports.blogspot.com, ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γιώργος Νούλης άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εναντίον:

- των τότε προέδρων των δύο ομάδων Φώτη Τσάλου και Γιάννη Νιώπα.

- του τότε παράγοντα του ΟΦΗ Γιώργο Πηρουνάκη

- του τότε προπονητή του Αιγινιακού Κώστα Νικολαΐδη

- των τότε ποδοσφαιριστών του Αιγινιακού Βασίλη Λιόλιου, Θανάση Τόλιου, Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου.

Ακόμα, ασκήθηκε δίωξη σε έναν ακόμα παράγοντα του Αιγινιακού και έναν ιδιώτη, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά.

Πιο ειδικά, η ποινική δίωξη ασκήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 132 του Ν. 2725/1999 και αφορά τα εξής επιμέρους αδικήματα και πρόσωπα: «Παροχή ωφελημάτων σε παράγοντες αντίπαλου σωματείου με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι», πράξη με την οποία διώκονται δύο τότε παράγοντες του ΟΦΗ, και «λήψη ωφελημάτων με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι» και στρέφεται εναντίον δύο τότε παραγόντων του Αιγινιακού.

Επίσης, αφορά σε «παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι», αδίκημα που αντιμετωπίζουν τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν εκείνη την περίοδο στον Αιγινιακού όπως επίσης ο προπονητής τους, ενώ «για απλή συνέργεια στην πρώτη πράξη διώκεται ένας ιδιώτης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος ιδιώτης φέρεται να μεσολάβησε για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων στους τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού και τον προπονητή τους, προκειμένου να μεταβούν στο Ηράκλειο με πτήση, την ώρα που οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Πιερίας και τα μέλη της αποστολής ταξίδεψαν στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς.

Η υπόθεση ερευνήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που προκάλεσαν καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για στημένα παιχνίδια στη Football League. Την έρευνα διενήργησε το τμήμα αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Λόγω των στοιχείων που έχει εξετάσει το Ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού. Η απόφαση εκδικάστηκε στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής στις 7 Φεβρουαρίου και αναμένεται η απόφαση.

Last modified onΠαρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 17:37
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr