Logo
Print this page

«Αυτά μου είπε ο Νιώπας»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση της αναμέτρησης ΟΦΗ - Αιγινιακός. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση της αναμέτρησης ΟΦΗ - Αιγινιακός.

Η κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση της αναμέτρησης ΟΦΗ – Αιγινιακός.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης κατέθεσε στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας την Πέμπτη (7/2) και όπως ήταν φυσικό επανέλαβε όσα είχε καταγγείλει στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου. Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου κατέθεσε στην εξέταση της υπόθεσης για την αναμέτρηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και μίλησε για τον πρώην πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νιώπα και τον διάλογο που είχαν τον Σεπτέμβριο του 2017. Αναλυτικά τα βασικά μέρη της κατάθεσής του:

«Μου είπε να του δίνω κάποια χρήματα, θα περνάω εύκολα από κάποιες ομάδες και αυτός θα προσπαθεί να κόβει βαθμούς από ανταγωνιστές μου. Αρνήθηκα και μου είπε ότι η ομάδα μου δεν θα έχει καμία τύχη».

Ρωτήθηκε, πάντως, για τη χρονική στιγμή της αρχικής του καταγγελίας και για όσα είχε πει πάλι για την αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά δεν απάντησε αν είναι συμπτωματική η χρονική συγκυρία να προηγηθεί η ήττα της ομάδας του από τον Αιγινιακό και να ακολουθήσουν οι καταγγελίες:

«Στον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός κατέθεσα μόλις με φώναξε ο ανακριτής Ανδρεάδης. Όταν μου άνοιξε την κουβέντα ο Νιώπας, ήταν μια πρόταση. Αφού μου το επιβεβαίωσε, τότε αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βγω να τα πω, ένιωσα ότι αν δώσω κάτι, αφού ερευνηθεί, θα τελειώσει κάπου».

Μάλιστα αποκάλυψε πως υπήρξε παραίνεση για να προχωρήσει στην καταγγελία μετά τον αγώνα Αιγινιακός - Απόλλων Πόντου: «Μίλησα με ένα άτομο στο τηλέφωνο που με προέτρεψε να καταθέσω όσα ξέρω. Δεν θέλω να αποκαλύψω την ταυτότητά του. «Ήθελα να ξέρω ότι αν κάποιος καταθέσει κάτι, θα αναδειχθεί».

Για τον επίμαχο αγώνα του ΟΦΗ με τον Αιγινιακού αποκάλυψε τα εξής: «Μου είπε ότι η συμφωνία ήταν ο ΟΦΗ να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, και να δώσει και 5.000 τα οποία τελικά, μου είπε ότι δεν έδωσε ποτέ. Η συμφωνία ήταν το σκορ ημιχρόνου να είναι 3-0 αλλά τελικά ήταν 4-0 και στην ανάπαυλα τον εκβίαζαν να μπουν άλλα δύο γκολ στο β’ μέρος. Ο αγώνας τελικά έληξε 6-0. Μου είχε πει ότι είχε πέντε παίκτες για να κάνει αυτές τις δουλειές αλλιώς δεν βγαίνει. Θυμάμαι τους τρεις, τον Τόλιο, τον Λιόλιο και τον Γιαζιτζόγλου.

Στην αρχή δεν κατέθεσα τα ονόματά τους, ήθελα να τους προστατεύσω. Μου είπε ότι κάποιοι παίκτες πήγαν στο Ηράκλειο με αεροπλάνο, πιστεύω ότι ήταν τα δικά του παιδιά. Όλα αυτά μου τα είπε πριν το μεταξύ μας παιχνίδι. Όταν τον συνάντησα στο γήπεδο, του είπα «άρχισες τα στησίματα;», με έπιασε αγκαζέ, μη πήγε παραπέρα και μου τα είπε όλα αυτά. Από τότε δεν τον ξαναείδα».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Last modified onΠαρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019 13:15
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr