Το «πολυβόλο» του Ηρακλή

Το αφιέρωμα του Ηρακλή στον Δημήτρη Γκέσιο.

Ο Δημήτρης Γκέσιος πήρε σειρά στην ενότητα «Club of Heroes» της ιστοσελίδας της ΠΑΕ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που διατηρεί έως και σήμερα τον άτυπο τίτλου του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών του Γηραιού. Το κείμενο της ΠΑΕ:

«Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το «πολυβόλο» του Ηρακλή, καθώς στις 211 επίσημες εμφανίσεις του με τα «κυανόλευκα» σημείωσε 74 τέρματα και μέχρι σήμερα, διατηρεί τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών. Γεννημένος το 1948 στα Μονόσπιτα Ημαθίας (έναν πεδινό οικισμό με πληθυσμό 897 κατοίκων), λόγω της στρατιωτικής του θητείας, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Κοζάνη όπου και διέπρεψε. Τα 31 τέρματα που σημείωσε σε διάστημα δύο ετών και συγκεκριμένα από το 1970 μέχρι το 1972 κίνησαν το ενδιαφέρον του Ηρακλή, ο οποίος έσπευσε να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Μια απόφαση που αποδείχτηκε και για τον ίδιο ολόσωστη, δεδομένου πως στους «κυανόλευκους» έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα με πολλά γκολ. Συγκεκριμένα της περιόδους 1973 -74, 1975-76, 1976 -77 και 1977 -78, σημείωσε 12, 9, 12 και 13 γκολ αντίστοιχα. Ως μέλος της κυπελλούχου ομάδας του Ηρακλή, αγωνίστηκε στον τελικό του 1976 κόντρα στον Ολυμπιακό και με δικό του γκολ στην παράταση έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους «κυανόλευκους» (4-2), το οποίο ωστόσο δεν έμεινε μέχρι το τέλος καθώς το παιχνίδι κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο εξωαγωνιστικός υποβιβασμός του Ημίθεου το 1980, τον οδήγησε στην ΑΕΚ όπου αγωνίστηκε μία σεζόν (22 συμ. – 7 γκολ), ενώ ένα χρόνο μετά μεταγράφηκε στη Βέροια όπου πέτυχε αρκετά τέρματα ξεπερνώντας συνολικά τα 60 στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Μετά από τρία χρόνια κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και εργάστηκε ως προπονητής περνώντας και από τον πάγκο των ερασιτεχνών του Ηρακλή.

Επίσης είχε και πέντε συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής κάνοντας ντεμπούτο στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976 στην εντός έδρας ήττα της Ελλάδας από το Ισραήλ με 0-1. Βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του εκτός από την μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα ήταν φυσικά η δύναμη την οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στην ποδοσφαιρική του καριέρα».

Last modified onΠέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 14:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep