Καταστροφικοί υποβιβασμοί

Δύσκολη η μετάβαση στην Γ' Εθνική για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Football League. Δύσκολη η μετάβαση στην Γ' Εθνική για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Football League.

Οι ομάδες που έπεσαν από τη Football League στην Γ' Εθνική δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να δείξουν πως προέρχονται από ... μεγαλύτερη κατηγορία.

Το περσινό πρωτάθλημα της Football League ανήκει στην ιστορία, καθώς πλέον έχει ξεκινήσει νέα χρονιά και οι ομάδες έχουν ήδη θέσει τους στόχους τους. Πανσερραϊκός, Βέροια, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιγιάλειος, Αχαρναϊκός και Καλλιθέα υποβιβάστηκαν στη Γ' Εθνική και πλέον δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε άλλα νερά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Γ' Εθνική γίνεται σε οκτώ ομίλους και οι πρώτοι ανεβαίνουν στην Football League, ενώ οι δεύτεροι θα αναζητήσουν ακόμη τέσσερις θέσεις στην διαδικασία των play off προβιβασμού. Φυσικά στόχος των ομάδων που ήρθαν από τη Football League ήταν η άμεση επιστροφή τους, αλλά όπως φαίνεται αυτό το πλάνο δεν μπορεί να υποστηριχθεί από καμία ομάδα που υποβιβάστηκε. Όλες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία με ελάχιστες πιθανότητες να διεκδικήσουν και να πραγματοποιήσουν το στόχο της ανόδου.

Ο Πανσερραϊκός που βρίσκεται στον πρώτο όμιλο, σε έξι αγωνιστικές είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα από τις Σέρρες έχει συγκεντρώση 12 βαθμούς με τέσσερις νίκες και τρεις ήττες. Από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας δεν είναι μακρία, καθώς βρίσκεται στο -2 από τη δεύτερη θέση και στο -3 από την πρώτη. Όμως η ήττα την τελευταία αγωνιστική από τον Απόλλων Παραλιμνίου βάζει σε προβληματισμούς όλη την ομάδα. Ο Πανσερραϊκός σε έξι ματς έχει πετύχει δώδεκα γκολ, ενώ έχει δεχθεί εννέα. Στατιστικό που μαρτυράει τα προβλήματα που υπάρχουν στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας.

Στον δεύτερο όμιλο βρίσκεται η Βέροια, η οποία πέρυσι αποχώρησε από τη Football League πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Η Βασίλισσα του Βορρά βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας μετά από έξι ματς και παλεύει να ανέβει ψηλότερα. Συνολικά η Βέροια έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς και βρίσκεται ένα βαθμό μακριά από τη δεύτερη θέση και δύο από την πρώτη. Θεωρητικά η απόσταση δεν είναι μεγάλη και η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Όμως οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες πήγαν πίσω βαθμολογικά τη Βέροια, η οποία πλέον μετράει ένα σερί νικών (2/2). Σε έξι αγώνες, η Βέροια έχει πετύχει έντεκα γκολ και έχει δεχθεί οκτώ. Διαφορά τερμάτων που δεν είναι και ικανοποιητική.

Στο τέταρτο γκρουπ βρίσκεται η Αναγέννηση Καρδίτσας. Μια ομάδα που τα πάει χειρότερα απ' όλες τις υπόλοιπες που υποβιβάστηκαν την περσινή χρονιά. Η Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται στην δέκατη τέταρτη θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμούς. Η ομάδα από την Καρδίτσα έχει άπειρα προβλήματα και προς το παρόν τίποτα δε δείχνει ότι μπορεί να αποτρέψει τον υποβιβασμό της στα τοπικά πρωταθλήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο φετινό πρωτάθλημα έχει πετύχει πέντε γκολ και έχει δεχθεί είκοσι τρία. 

Ακόμα μια ομάδα που υποβιβάστηκε πέρυσι είναι ο Παναιγιάλειος, ο οποίος βρίσκεται στο έκτο γκρουπ. Φέτος ο Παναιγιάλειος δεν τα πάει καλά, καθώς μετά από έξι ματς βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες και γενικότερα οι εμφανίσεις του δεν πείθουν. Σε καμία περίπτωση δε φαίνεται ότι μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο και στην προκειμένη περίπτωση ο ρεαλιστικός στόχος του συλλόγου είναι η παραμονή του στην Γ' Εθνική, διότι βρίσκεται μόλις έναν βαθμό μακρία από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Παναιγιάλειος έχει πετύχει επτά γκολ, ενώ έχει δεχθεί οκτώ. 

Στο ίδιο γκρουπ με τον Παναιγιάλειο βρίσκεται και ο Αχαρναϊκός, ο οποίος επίσης βαδίζει στα χνάρια του Παναιγιάλειου. Συγκεκριμένα ο Αχαρναϊκός βρίσκεται μετά από έξι αγωνιστικές στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, έχοντας συνολικά επτά βαθμούς. Μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, με το σημαντικότερο γεγονός να είναι ότι την επόμενη αγωνιστική παίζει κόντρα στον Παναιγιάλειο. Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο ο ηττημένος μπλέκει, καθώς μπορεί να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Αχαρναϊκός έχει βάλει πέντε γκολ, ενώ έχει δεχθεί πέντε.

Τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική είναι η Καλλιθέα, η οποία μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας, πηγαίνει χειρότερα απ' όλους τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα η Καλλιθέα μετά από έξι αγώνες, βρίσκεται στην ενδέκατη θέση με συνολικά τέσσερις βαθμούς. Ουσιαστικά ο στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς αυτή τη στιγμή υποβιβάζεται. Η Καλλιθέα διαθέτει τέσσερις ισοπαλίες, δύο ήττες και ακόμα ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Παράλληλα έχει πετύχει ένα γκολ και έχει δεχθεί τέσσερα, δείγμα που φανερώνει την επιθετική της και την αμυντική της δυσλειτουργία.

Σε κάθε περίπτωση καμία από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν τη φετινή χρονιά δεν έχει σωστή μετάβαση, καθώς όλες τους βρίσκονται από την πέμπτη θέση και κάτω και δείχνουν για ακόμη μια φορά πως τα σκαλοπάτια ανάμεσα στις κατηγορίες είναι καταστροφικά για τις ομάδες που αλλάζουν επίπεδο και συνεχίζεται η καταστροφή τους.  

Last modified onΤρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 14:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep