Τα γκρουπ της κλήρωσης

Πώς θα χωριστούν τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας στους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Την Τρίτη (18/09) στις 12:00 θα γίνει η κλήρωση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδος και θα προκύψουν οι 8 όμιλοι. Εκτός από τις 16 ομάδες της Super League, το «παρών» θα δώσουν 11 ομάδες της Football League και οι 5 που έκαναν την έκπληξη, δηλαδή οι Νίκη Βόλου, Άρης Αβάτου, ΟΦ Ιεράπετρας, Απόλλων Παραλιμνίου, Θύελλα Καμαρίου. Από τις ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος ο Ηρακλής είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη Γ' Εθνική, άρα θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη τα γκρουπ δυναμικότητας θα έχουν ως εξής:

1o ΓΚΡΟΥΠ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός.

2ο ΓΚΡΟΥΠ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Άρης.

3ο ΓΚΟΥΠ: Κέρκυρα, Παναχαϊκή, ΑΟΧ Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Ηρακλής.

4ο ΓΚΡΟΥΠ: Ηρόδοτος, Βόλος, Αήττητος Σπάτων, Νίκη Βόλου, Άρης Αβάτου, ΟΦ Ιεράπετρας, Απόλλων Παραλιμνίου, Θύελλα Καμαρίου.

Διεξαγωγή/ Σύστημα Ομίλων
Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League. Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 - 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 - 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 - 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών. Προκρίνονται στην 5η Φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Β. Διαδικασία Κλήρωσης της 4ης Φάσης

β.1. Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.2. Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.3.
α. Στην τρίτη κληρωτίδα από τις δέκα έξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση, θα τοποθετηθούν οι οχτώ (8) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

β.4.Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

γ. Ισοβαθμίες

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας των ομάδων για την τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 έως 12 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.».

Last modified onΔευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 17:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep