Οι Β' ομάδες στην Football League

Ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού μπορεί να έχει και η Football League από την σεζόν 2019-20. Ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού μπορεί να έχει και η Football League από την σεζόν 2019-20.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους με δεύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League. 

Μια ακόμη καινοτομία αναμένεται να γίνει με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων που έχει προτείνει η Super League, αφού όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ένα κομμάτι της προκήρυξης της δεύτερης κατηγορίας μέχρι να αποφασίσουν στην μεγάλη κατηγορία αν θα συμμετάσχουν με τις δεύτερες ομάδες τους στην Football League την σεζόν 2019-20.

Το σενάριο που θα παραμείνει ανοικτό μέσα στη χρονιά αναφέρει πως θα αποκτήσουν το δικαίωμα τέσσερις ομάδες από την Super League να έχουν τους «μικρούς» τους στην νέα Football League από το 2019-20, όπου φυσικά δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Αυτό σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ θα αποφασιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τότε θα διατηρηθούν σε αγωνία οι ομάδες της Γ' Εθνικής, αφού αν δηλώσουν συμμετοχή οι «μικροί» θα γίνουν μπαράζ ανόδου για τέσσερις θέσεις, ενώ αν δεν δηλώσουν θα πάρουν εισιτήρια για τη νέα Football League όλοι οι πρωταθλητές της Γ' Εθνικής. 

Με την αναδιάρθρωση βέβαια η νέα Football League θα είναι η τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου την σεζόν 2019-20 με την συμμετοχή 12 ομάδων και η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία σύμφωνα με το σχέδιο θα έχει 12 ομάδες και θα πάρει το όνομα Super League 2.   

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι προκηρύξεις των  πρωταθλημάτων της Football League και της Γ΄ Εθνικής, στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της Football League περιόδου 2019-20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής  των β΄ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων (4) από τους οκτώ (8) δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής, με βάση όσα προβλέπει ο Κ.Α.Π. 

Last modified onΠέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 17:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep