Logo
Print this page

«Έκαναν λάθος όσοι έφυγαν»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για όλο το δύσκολο διάστημα που πέρασε η ομάδα του ΟΦΗ πριν βρεθεί στην κορυφή της Football League. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για όλο το δύσκολο διάστημα που πέρασε η ομάδα του ΟΦΗ πριν βρεθεί στην κορυφή της Football League.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές του χειμώνα στον ΟΦΗ και την δικαίωση για όσους έμειναν και πάλεψαν.

[googlead][/googlead]

Στο στούντιο του Athletic Radio 104,2 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος για δύο ώρες το μεσημέρι της Τετάρτης (11/4) και δέχθηκε ερωτήσεις για το παρελθόν, το μέλλον και τα όνειρα του. Το FL News διάλεξε τα σημαντικά κομμάτια από αυτή την συνέντευξη και τα παρουσιάζει όπως καταγράφηκαν από την σελίδα του Athletic Radio 104,2.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
«Θεωρώ ότι μόνος του δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ο κόσμος που δεν τους γνωρίζει και που έχουν βοηθήσει την ομάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές».

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ
«Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ο ΟΦΗ έχει αρχίσει να ακούγεται ξανά σε όλη την Ελλάδα. Όμως, όπως είπα και στους παίκτες μου, υπάρχουν ακόμα αρκετά παιχνίδια όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να κατακτήσουμε τον στόχο μας».

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΩ
«Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν φοβάμαι να κλάψω γιατί είναι ένα συναίσθημα που δεν πρέπει να το κρύβεις. Θα το κάνω για ανθρώπους και πράγματα που αγαπάω. Νομίζω ότι αρκετοί έκλαψαν, από χαρά. Εκεί που βρισκόμασταν τον Ιανουάριο, βλέπουμε ότι υπάρχει δικαίωση για όλους αλλά περισσότερο για την ομάδα που δεν αξίζει να ταλαιπωρείται».

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
«Το ότι η ομάδα βρίσκεται εδώ είναι και δικαίωση των μετόχων για αυτό που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Όμως δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από αυτούς. Θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματα τους και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και εκείνους. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η βοήθεια, κάνοντας ένα σωστό οικονομικό πλάνο».

ΕΙΧΑ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΤΟΝ ΟΦΗ
«Όταν ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, είχα πάντα ως στόχο να δουλέψω στον ΟΦΗ.Για τους 15 μήνες που είναι στον ΟΦΗ: Όταν ήρθα, ήρθα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ομάδας. Εμείς κερδίζαμε συνέχεια τα παιχνίδια, οι πρωτοπόροι δεν έχαναν όμως δεν είναι τόσο μεγάλο για να μπορείς να χτίσεις για τα επόμενα χρόνια. Μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ πρέπει να ξοδέψει χρήματα για να πάρει την άνοδο. Είναι ένα 15μηνο που βρίσκομαι εδώ. Αρέσει σε εμένα και την οικογένεια μου, είναι ευχάριστη η καθημερινότητα μου. Είτε αυτό έχει να κάνει με φίλους, με το κλίμα και την κουλτούρα του κόσμου».

ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
«Έχω κουραστεί ψυχικά να βιώνω τέτοιες καταστάσεις. Θέλει γνώση, μυαλό και προγράμματισμό. Κουράστηκα να ζω τέτοιες καταστάσεις και στον Ηρακλή που ήμουν για τρία χρόνια. Θέλω να δουλέψω κάτω από ιδανικές συνθήκες, σαν άνθρωπος είμαι μανιακός με την τελειότητα και αυτο που θέλω να υπάρχει όμως πρέπει κάποια στιγμή και εγώ αλλά και η ομάδα να δουλέψει κάτω από υγιείς συνθήκες. Φανταστείτε μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα και να παίζει σε άθλιο γήπεδο. Να μην έχει γήπεδο να προπονείται. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω σε θέματα οργάνωσης».

ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
«Συνηθίζω να έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που μιλάω. Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και δεν σας κρύβω ότι είχα ενδοιασμό για το τι θα κάνω αφού δεν βρισκόταν λύση».

ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΡΙΕΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΝΟ
«Ακούω για τον Μάνο ότι δεν έπαιζε πριν φύγει ο Κουσκουνάς. Την εμπιστοσύνη στον Μάνο την έδειξα από πέρυσι. Μάλιστα να το πω τώρα, ότι στην περσινή μου έκθεση που παρέδωσα έγραφα για τον Μάνο ότι είναι παίκτης που μπορούσε να φέρει χρήματα στην ομάδα. Πέρυσι έγινε πρόταση στον Μάνο να υπογράψει για τρία χρόνια αλλά ο παίκτης ήθελε για έναν. Ακούω συνέχεια ότι έπαιζαν βασικοί παίκτες και πριν τον Ιανουάριο. Ίσως δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιους παίκτες να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Μπολάκης έπαιζε συνέχεια από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΒΕΙ ΑΚΟΜΗ
«Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα δεν έχει πετύχει ακόμα, μαθηματικά, τον στόχο της και κάνω έκκληση σε εσάς να μην ανοίξουμε από τώρα την κουβέντα των ανανεώσεων. Έχω μιλήσει με όλους τους παίκτες και ξέρουν τι θέλω».

ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
«Υπήρχε ανασφάλεια μέσα στην ομάδα γιατί όλοι το έβλεπαν. Υπήρχε μια διοικητική κόντρα ανάμεσα στους μετόχους και την διοίκηση. Όλο αυτό το εξωαγωνιστικό περιβάλλον έδειχνε ότι δεν υπήρχε επόμενη μέρα. Η λέξη που ταιριάζει είναι η ανασφάλεια για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Βεβαίως και κάποιες υποσχέσεις που δόθηκαν πριν το παιχνιδι με τον Πανιώνιο και οι οποίες δεν τηρήθηκαν».

ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ
«Μίλησα με ένα άτομο, δεν θέλω να πω το όνομα του, του είπα ότι κάνει λάθος και ότι έχει πάρει την χειρότερη απόφαση κάνοντας τηην χειρότερη επιλογή. Η ιστορία και το αποτέλεσμα δείχνει ότι έκαναν λάθος. Είναι επαγγελματίες, οκ παίρνουν τις αποφάσεις τους. Ήταν όλοι τους καλοί παίκτες, δεν το αμφισβητώ αλλά η ιστορία έδειξε ότι έκαναν λάθος. Προπονητές και ιδιοκτήτες άλλων ομάδων τους επηρέαζαν να πάνε σε άλλες ομάδες. Εγώ προσπάθησα να τους πείσω ότι η προσπάθεια θα γινόταν καλύτερα».

ΔΕΝ ΕΒΑΖΑ ΕΓΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
«Για την φράση "πήγαινα στην τράπεζα για να βάλω χρήματα στους παίκτες" θέλω να πω ότι έτσι που βγήκε είναι σαν να έβαζα εγώ τα χρήματα. Και δεν είναι έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι στην ομάδα και έβαζαν χρήματα. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν αυτά τα χρήματα πριν το παιχνίδι με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Επαναλαμβάνω δεν τα έβαλα εγώ από την τσέπη μου. Καράτζης, Πολεμαρχάκης, Μηνάς Χαλκιαδάκης, Ορφανάκης, Κουμαντάκης. Και μπορεί να ξεχνάω κάποιον. Έβαλαν χρήματα για να μην χαθούν παίκτες από την ομάδα».

32.000 € ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ 
«Δύο ανώνυμοι φίλοι του ΟΦΗ, ο Γιάννης και ο Μύρων, έβαλαν 32.000 ευρώ για να μην χαθούν παίκτες. Είναι πράγματα που σε δένουν όμως η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα δεν πρέπει να φτάνει σε αυτό το σημείο. Για αυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει ένας οικονομικός σχεδιασμός ώστε οι μέτοχοι να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα τους».

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
«Για την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα με τον ΑΟΧ Κισσαμικό: Είχε φύγει ο Μίστερ, μας είχε ρίξει ψυχολογικά όλους, κάναμε προπόνηση με 13 παίκτες και αυτοί που έχουν μείνει, είναι σίγουρο ότι έλεγαν μέσα στο μυαλό τους, που πάμε εμείς; Όμως έγιναν μικρά πραγματάκια που έπαιξαν ρολο. Οι τραυματίες έλεγαν ότι θα μπούμε και εμείς αποστολή. Λίγο χτύπησα στο φιλότιμο τους. Μετά τον αγώνα, στην συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι θα γράψουν ιστορία και τα ονόματα τους θα μείνουν χαραγμένα στην ιστορία του ΟΦΗ. Αυτά που έγιναν πριν το παιχνίδι και η εξέλιξη του αγώνα ήταν καθοριστικά, γιατί καταλαβαίνετε ότι αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του ματς όλα θα ήταν αλλιώς. Όμως πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγάπη του κόσμου. Η αγάπη που έδειχνε ο κόσμος προς όλα αυτά τα παιδιά ήταν στοιχείο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο».

ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
«Εγώ αυτό που θυμάμαι από όταν ήμουν παίκτης ήταν ένα κορυφαίο αθλητικό κέντρο, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και το βασικό, ένας πολύ καλός προπονητής. Στο μυαλό μου είναι ότι ένας παίκτης πρέπει να έρχεται με χαρά στην προπόνηση. Δυστυχώς στον ΟΦΗ δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Έλειπα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχω ζήσει από κοντά τις δυσκολίες της ομάδας. Έπρεπε να απαιτήσω και να πιέσω να γίνουν πράγματα. Μαζί με τον Κώστα Ζερβάκη ήμασταν στο ΒΑΚ και φτιάχναμε πράγματα. Ήρθαν και έφτιαχναν τα αποδυτήρια, τις αίθουσες αποκατάστασης, το πρώτο γήπεδο».

ΕΧΟΥΜΕ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ SUPER LEAGUE
«Η φετινή ομάδα εύκολα θα μπορούσε να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα αλλά θα είναι η πρώτη χρονιά στην Σούπερ Λιγκ. Και το έχω πει προσωπικά σε παίκτη μου. Σε αυτό το ρόστερ που υπάρχει στην ομάδα, πρέπει να συμπληρώσεις κομμάτια σε αριθμό που να μην έχει πρόβλημα η ομάδα».

ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΗΡΘΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ
«Στον ΟΦΗ μεγάλωσα.Όταν έρχεσαι 17 χρονών και φεύγεις στα 27 και είσαι στο πλάι του Μίστερ, δεν μπορείς να έχεις διαφορετική φιλοσοφία. Το να μείνω τόσα χρόνια, είναι ένα όραμα που πρέπει να στο δώσει η διοίκηση. Η διοίκηση πρέπει να έχει το τριετές πλάνο και να πει "διαλέγω τον Παπαδόπουλο για να το υλοποιήσει. Η δομή της ομάδας πρέπει να είναι χτισμένη έτσι που θα επιλέγει έναν προπονητή που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομαδας».

Last modified onΤετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 22:54
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr