Logo
Print this page

Ιδιος Απόλλων, άλλη Δόξα...

Ο Γκαέλ Ενλουντουλού παραμένει στον Απόλλωνα Πόντου, ενώ ο Αντώνης Λαδάκης έχει αποχωρήσει από τη Δόξα Δράμας Ο Γκαέλ Ενλουντουλού παραμένει στον Απόλλωνα Πόντου, ενώ ο Αντώνης Λαδάκης έχει αποχωρήσει από τη Δόξα Δράμας

Πόσο έχουν αλλάξει Απόλλων Πόντου και Δόξα Δράμας σε σχέση με την προηγούμενη κόντρα τους και ο φετινός... χαρτοπόλεμος των ΠΑΕ.

[googlead][/googlead]

Εχει το δικό της παρασκηνιακό background η αναμέτρηση του Απόλλωνα Πόντου με τη Δόξα Δράμας. Οι δύο ομάδες ξιφούλκησαν τη σεζόν 2016-17 με έπαθλο την άνοδο από τη Γ' ΕΘνική στη Football League και η κόντρα τους δεν περιορίστηκε μόνο εντός αγωνιστικού χώρου.

Ακόμη και τη φετινή σεζόν, άλλωστε, ο Απόλλων είχε εκδώσει ανακοίνωση πριν από το ματς με τη Σπάρτη αρχές Νοεμβρίου αναφέροντας ότι ο ένας βοηθός διαιτητή είναι υπάλληλος του ιδιοκτήτη της Δόξας και «πολέμιου» (έτσι τον χαρακτήριζε) των «κοκκινόμαυρων» Γιάννη Μπύρου.

Οι «μαυραετοί» απάντησαν ότι ο Απόλλων δημιουργεί ανεμόμυλους για εχθρούς σαν άλλος Διν Κιχώτης και την επομένη οι Πόντιοι επανήλθαν σημειώνοντας ότι ο ρέφερι του ίδιου αγώνα διαφημίζει την επιχείρησή του στο γήπεδο της Δόξας...

Εκτοτε παρήλθαν δύο μήνες και οι δύο ομάδες ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στην 11η αγωνιστική της Football League (Σάββατο 13/1, ΕΡΤ3, 15:00, γήπεδο Απόλλωνα), εννιά μήνες μετά την τελευταία τους αναμέτρηση.

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 είχαν κοντραριστεί για την 25η στροφή του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής στο ίδιο γήπεδο. Τότε ο Απόλλων είχε επικρατήσει 2-0 με σκόρερ τους Λεωνίδα Κυβελίδη και Ζντράβκο Πόποβιτς πραγματοποιώντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της κορυφής και την άνοδο στη Football League (ακολούθησε με ετεροχρονισμένο προβιβασμό και η Δόξα Δράμας εκμεταλλευόμενη τα κενά που δημιουργήθηκαν στη δεύτερη κατηγορία από την απόσυρση ομάδων).

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι 9 μήνες μετά ο Απόλλων είναι σχεδόν απαράλλακτος, ενώ η Δόξα Δράμας έχει προχωρήσει σε ένα extreme make over!

Οι Πόντιοι έχουν τον ίδιο κόουτς (Δημήτρης Καλαϊτζίδη) και από τους 14 παίκτες που έπαιξαν σε εκείνο το ματς υπάρχουν ακόμη στο ρόστερ οι 11 (Καλογεράκης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Βεργώνης, Καλογέρης, Καλαϊτζίδης Γιάννης, Συμελίδης, Κυβελίδης, Ενλουντουλού και Χασομέρης), καθώς αποχώρησαν μόνο οι Πόποβιτς (ο μοναδικός των βασικών εκείνου του αγώνα), Φάμπιο (κι αυτός έφυγε μόλις προ ημερών) και Χατζηδημητρίου.

Από την άλλη πλευρά η Δόξα έχει μόνο 2 κοινούς παρανομαστές σε σχέση με την 14αδα που είχε χρησιμοποιήσει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας: τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Βασίλη Βιτλή. Αντίθετα, έχουν αποχωρήσει οι Σικαλιάς, Κουρτεσιώτης, Μικρτσιάν, Παγώνης, Παπαζαχαρίας, Πινδώνης, Λαδάκης, Δουκάκης, Ιγκόρ, Παβίτσεβιτς, Παναγιωτούδης και Ιότι.

Εντελώς διαφορετική προσέγγιση δηλαδή... Εχουν, πάντως, και ένα κοινό τη φετινή σεζόν. Προσπαθούν αμφότεροι να διατηρήσουν την επαφή με την πρώτη προνομιούχο δυάδα.

[googlead][/googlead]

Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr