«Καμία επίσημη ενημέρωση»

Άγνοια για την εμπλοκή ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Λάρισας στο παράνομο κύκλωμα στοιχήματος που πιάστηκε στην θεσσαλική πόλη δήλωσε ο νομικός της ΠΑΕ, Θανάσης Μαμάκος.

[googlead][/googlead]

Ο νομικός εκπρόσωπος του Απόλλωνα Λάρισας, Θανάσης Μαμάκος, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ» και ξεκαθάρισε πως η ομάδα της Θεσσαλίας θα κινηθεί με κάθε τρόπο για να προστατεύσει το κύρος του συλλόγου. Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Κατ' αρχάς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη δικογραφία για την οποία έγινε αναφορά στην εκπομπή σας, ούτε για τα ονόματα των εμπλεκόμενων προσώπων. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τα αρμόδια θεσμικά όργανα και είναι στη διάθεση όλων προκειμένου να συνδράμει στην πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης εφόσον μας ζητηθεί.

Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πρακτικές. Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε στο μέσον της επεξεργασίας της δικογραφίας ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας».

Ο Απόλλων Λάρισας διαχωρίζει τη θέση του από τους ποδοσφαιριστές; Εάν μάθετε το όνομα του ποδοσφαιριστή θα συνεχίσετε να συνεργάζεστε μαζί του;

«Αν πληροφορηθούμε αρμοδίως ότι υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας στη συγκεκριμένη δικογραφία ή σε άλλη περίπτωση παράνομου στοιχήματος ή στημένων αγώνων να είστε βέβαιος ότι θα κινηθούμε άμεσα και θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, προκειμένου να προστατεύσουμε το κύρος της ομάδας μας».

Άρα δηλώνετε άγνοια και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται η ίδια η ομάδα...

«Ακριβώς».

Ποια είναι η επίπτωση στο εσωτερικό της ομάδας και γενικά στην περιοχή;

«Συζητήθηκε το ζήτημα αυτό. Να μπω σε μία διαδικασία ονοματολογίας, ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε. Και η αλήθεια είναι ότι ισοπεδώνονται τα πάντα. Θίγονται ονόματα, υπολείψεις χωρίς να έχουμε αποδείξεις».

Έχουν βρεθεί οι κωδικοί των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στοίχημα. Έχει ταυτοποιηθεί ότι η ομάδα σας δεχόταν πολλά γκολ και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έπαιζε στοίχημα σε βάρος της... Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη εγρήγορση από εσάς...

«Είστε λίγο αυστηρός. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην εισαγγελία. Δυστυχώς, όμως μια ποινική δικογραφία χρειάζεται πολύ προσοχή στον χειρισμό της. Έχουμε θέσει στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και των θεσμικών οργάνων οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η παρέμβαση του νομικού εκπροσώπου του Απόλλωνα Λάρισας έγινε μετά από όσα αποκαλύφθηκαν στη «Δίκη» στον ΣΚΑΪ και σύμφωνα με το όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της εκπομπής αποτελούν μέρος της δικογραφίας που υπάρχει για την υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχήματος που πιάστηκε στην Λάρισα. Όπως αναφέρθηκε:

«Στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας ανήκει ο ένας από τους τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές της Football League που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού. Πρόκειται για αμυντικό, ο οποίος ερευνάται μαζί με άλλα 13 άτομα που στοιχημάτιζαν σε παράνομη ιστοσελίδα. Η Eισαγγελία Λάρισας επέστρεψε τη δικογραφία στην αστυνομία για να συνεχίσει την προανάκριση, καθώς διερευνώνται τα κακουργήματα της στοιχηματικής απάτης με αλλοίωση αποτελεσμάτων και του ξεπλύματος χρήματος.

Οι δύο διαχειριστές της ιστοσελίδας που συνελήφθησαν, κατονόμασαν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος είναι απότακτος υπαξιωματικός του στρατού και κατάγεται από τη Νάουσα. Οι δύο συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι δύο φορές την εβδομάδα πήγαιναν τα κέρδη σε μετρητά στη Θεσσαλονίκη και τα παρέδιδαν στον πρώην στρατιωτικό. Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει και τέταρτο πρόσωπο που είναι πρώην αστυνομικός και φέρεται να διαχειρίζεται πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Ήδη δόθηκε εντολή για άρση απορρήτου ώστε ν' ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Οι ύποπτοι στοιχημάτιζαν μεγάλα ποσά σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και της Football League. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εποπτεύει η εισαγγελέας εφετών Αθηνών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, έχει εντοπίσει άλλες δύο παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες και κινείται αυτεπαγγέλτως. Η δικογραφία εστάλη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο.

Την ίδια ώρα, πρόεδρος ΠΑΕ της Football League θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μέσα στον Ιανουάριο του 2018 για εμπρησμό εκ προθέσεως».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 19 Δεκέμβριος 2017 02:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep