Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Η UEFA, η έκθεση και η παρωδία

Η σύνθεση του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση της αναμέτρησης Καλλιθέας - Ηρακλή Ψαχνών. Η σύνθεση του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση της αναμέτρησης Καλλιθέας - Ηρακλή Ψαχνών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για την αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Ηρακλή Ψαχνών εξελίχθηκε σε παρωδία.

ΤΟΛΙΟΣ: Βρίσκομαι εδώ γιατί δέχθηκα ένα γκολ. Φέτος δέχθηκα 23, οπότε πρέπει να έρθω άλλες 22 φορές. ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Εσύ τα πιάνεις όλα δηλαδή; Πήγε κανένα στο «γάμα»;

Σε παρωδία εξελίχθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την αναμέτρηση Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών, η οποία είχε φτάσει στην Πρωτοβάθμια Πειραρχική Επιτροπή με την κατηγορία του «εξαιρετικά ύποπτου στοιχηματισμού προ του αγώνα σχετικά με την επίτευξη τριών τερμάτων και υπέρ της ήττας της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών». Ο δικαστής Λευτέρης Ζάμπρας μάλιστα έκλεψε την παράσταση και εξέπληξε όσους δεν τον γνώριζαν. Οι ερωτήσεις του και ο τρόπος με τον οποίο «οδήγησε» την διαδικασία προκαλούσαν άλλες φορές αμηχανία και άλλες γέλια από το ακροατήριο.

Στην αίθουσα ήταν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας που πήγαν εκεί με την πρόθεση να καταθέσουν, όπως και αυτοί του Ηρακλή Ψαχνών. Τελικά ακούστηκε μόνο η άποψη του αρχηγού της Καλλιθέας Δημήτρη Αρβανίτη και του αμυντικού της ομάδας της Εύβοιας Θανάση Ρεπετσά. Στις αρχικές τους τοποθετήσεις, οι δικηγόροι των δύο ομάδων αμφισβήτησαν έντονα την έκθεση της UEFA, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το κατηγορητήριο.

ΣΑΛΕΥΡΗΣ: Τριάντα χρόνια διοικώ αυτή την ομάδα. Δεν είμαι περιστασιακός στο ποδόσφαιρο. ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Ποια ομάδα; ΣΑΛΕΥΡΗΣ: Την Καλλιθέα.

Αρνήθηκαν να δεχθούν πως μια κατηγορία μπορεί να στηριχθεί σε μια έκθεση που συνέταξε ένας «άνθρωπος φάντασμα» σε κακά αγγλικά και μεταφράστηκε ακόμη χειρότερα. Ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η λέξη potential που σημαίνει «πιθανό» έχει μεταφραστεί ως «εν δυνάμει».

Μάλιστα ο δικηγόρος της Καλλιθέας Παναγιώτης Πρόκος χαρακτήρισε κατάπτυστο το έγγραφο της UEFA και υποστήριξε πως η υπόθεση δεν θα κλείσει εδώ, διότι οι άνθρωποι της Καλλιθέας θα κυνηγήσουν όσους έχουν στήσει αυτή την σκευωρία στα δικαστήρια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής που τόνισε ότι ήταν ο άνθρωπος που κυνήγησε πέρσι τις ομάδες που έκαναν πλαστογραφίες και είχε συμβολή στην κάθαρση του ποδοσφαίρου.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Βρισκόμαστε εδώ για ένα παιχνίδι που είχε ένταση, εξέλιξη στο σκορ και δύο αποβολές που δείχνουν πως έγινε μάχη στον αγωνιστικό χώρο. ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Οι αποβολές ήταν δίκαιες; ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι. ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιατί, κλώτσαγαν πολύ;

«Δέχθηκα επιθέσεις, εκβιασμούς, απειλές για όλα αυτά και η σημερινή υπόθεση μπορεί να έχει σχέση και με αυτό. Η στάση μας έγινε αιτία να υποβιβαστούν δέκα ομάδες και να φύγουν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο άνθρωποι που λυμαίνονταν τον χώρο. Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι διότι τελείωσε το παιχνίδι over. Δεν τους γνωρίζω ούτε εγώ αυτούς τους όρους, διότι ποτέ δεν έχω παίξει στοίχημα και δεν έχω γνώση. Εμείς έχουμε την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, σημειώσαμε νίκη 3-0 απέναντι στην ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα, κερδίσαμε 4-0 τον Αγροτικό Αστέρα, 5-2 την Παναχαίκή που μπήκε στα play off», είπε ο πρόεδρος της Καλλιθέας.

Στη συνέχεια κατέθεσαν μάρτυρες από την πλευρά της Καλλιθέας και μίλησαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Οι κατηγορούμενοι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν και μετά από παρέμβαση του Θανάση Τόλιου σηκώθηκαν για να μιλήσουν, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κώστας Γιώτας.

ΡΕΠΕΤΣΑΣ: Βρέθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές κατηγορούμενοι για κάποια λάθη που έκαναν. Αν είναι έτσι σε λίγο θα γεμίσουν οι φυλακές ποδοσφαιριστές. ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Να σας ρωτήσω κάτι; Οι μεγάλοι παίκτες δεν κάνουν λάθη; Ο Μέσι δεν χάνει πέναλτι; ΡΕΠΕΤΣΑΣ: Ετσι είναι, όλοι είναι κατηγορούμενοι;

Στο τέλος τοποθετήθηκαν και οι δύο δικηγόροι, αλλά και ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργος Στούπας που θέλησε να μιλήσει για την ρετσινιά που προσφέρει με τόση ευκολία μια τέτοια έκθεση που έγινε δεκτή από τις ελληνικές αρχές. Η διαδικασία κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και την παρακολούθησε η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια που είχε και τον φάκελο της υπόθεσης, αφού η Παναχαϊκή είναι από τις άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες.

Στο τέλος μίλησε ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος έμεινε περισσότερο στο ηθικό κομμάτι του θέματος και χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να περιγράψει την ρετσινιά που έβαλαν κάποιοι χωρίς στοιχεία σε δύο ομάδες. "Οταν έχεις ένα βαρέλι με λάσπη και βάλεις ένα ποτήρι κρασί, θα πιεις λάσπη. Οταν έχεις ένα βαρέλι κρασί και βάλεις ένα ποτήρι λάσπη, πάλι λάσπη θα πιεις"

Last modified onΠέμπτη, 31 Μάιος 2012 17:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep