«Γκέραρντ, ο πιο πετυχημένος»

«Ύμνοι» από τον τεχνικό διευθυντή της Παναχαϊκής, Κώστα Κατσουράνη για τον Ευγένιο Γκέραρντ με αφορμή το φιλικό προς τιμήν του Ολλανδού. 

[googlead][/googlead]

Ως τον πιο πετυχημένο τεχνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε τον Ευγένιο Γκέραρντ ο Κώστας Κατσουράνης. Ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής με αφορμή την συμμετοχή του στο φιλικό (20/11) προς τιμής του Ολλανδού μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το γεγονός αλλά και για την Παναχαϊκή.

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής:

Για την θέση του τεχνικού διευθυντή της Παναχαϊκής: «Ξεκινάγαμε από το μηδέν, ήταν μια ευκαιρία για εμένα ώστε να ξεκινήσω από αυτήν την θέση και από την ομάδα που με ανέδειξε και χάρις στην οποία έκανα καριέρα. Το είδα σαν μια ευκαιρία το να βρίσκομαι στην ομάδα και την πόλη που αγαπώ».

Για την πολυμετοχικότητα στην Παναχαϊκή: «Απαιτείται ένα πρόσωπο που να το εμπιστεύονται όλοι. Αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην Παναχαϊκή με εμπιστεύονται για την οργάνωση της ομάδας, αυτό είναι και το μυστικό. Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να πετύχει γιατί δεν υπάρχει ένας που «ματώνει» οικονομικά αλλά είναι περισσότεροι και με λίγα χρήματα. Κακά τα ψέμματα, όταν ένας το παίρνει πάνω του, αποφασίζει μόνος του και δεν υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι να είναι καθαροί άνθρωποι, να μην υπάρχουν συμφέροντα και να λένε αλήθειες στον κόσμο. Να προχωράς και να λες την αλήθεια».

Για την ανταπόκριση που υπάρχει στην Πάτρα: «Η πόλη είναι κοντά στην ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αυτό σημαίνει ότι η Παναχαϊκή μπαίνει ξανά στα σπίτια των Πατρινών και από την στιγμή που θα μπούμε στα σπίτια τους τότε η ομάδα θα έχει κοντά τον κόσμο της ολοένα και περισσότερο. Εμείς προσπαθούμε να περάσουμε τη νοοτροπία στην Πάτρα ότι όλοι πρέπει να είναι οπαδοί της Παναχαϊκής και όχι οπαδοί μεγάλων ομάδων γιατί δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα απολύτως. Μετά μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα, αν και σίγουρα ο οπαδός δεν έχει συνηθίσει έτσι».

Για την συμμετοχή του στο παιχνίδι προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ: «Όταν μιλάμε για τον Ευγένιο Γκέραρντ δεν έχουμε να σκεφτούμε πολλά. Δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί ο ΟΦΗ δεν συνέχισε αυτό το πετυχημένο μοντέλο και να προσπαθήσει να βρει έναν αντίστοιχο Γκέραρντ, όταν εκείνος αποχώρησε. Για εμένα είναι τιμή που θα έρθω, ο κύριος Γκέραρντ είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην Ελλάδα. Έφτιαξε κάτι πολύ ωραίο που όταν ήμουν πιτσιρικάς έβλεπα τον ΟΦΗ και τον χαιρόμουν. Ήταν κάτι φανταστικό, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο είτε έχανε – είτε κέρδιζε. Χαιρόσουν να βλέπεις τον ΟΦΗ. Όλοι πρέπει να ανταποκριθούν και όλοι πρέπει να είναι εκεί. Ότι και να πούμε για τον κύριο Γκέραρντ είναι λίγο. Πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τα τρία αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο έχει και άλλα πράγματα, άλλα συναισθήματα».

Για τους στόχους της Παναχαϊκής: «Η φιλοσοφία μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να βγάλουμε νέους ποδοσφαιριστές. Έχουμε ένα ρόστερ μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές, η νοοτροπία και η φιλοσοφία της Παναχαϊκής είναι να πρωταγωνιστεί. Δεν έχουμε αυτοσκοπό την άνοδο, ούτε ότι θα πούμε πως σώνει και καλά πρέπει να ανέβουμε. Βλέπουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Η Football League έχει πολύ κόσμο και ομάδες με μεγάλη ιστορία. Σίγουρα, έχουν κάνει λάθη και οι ίδιες όμως είναι ένα πρωτάθλημα όπου οι ομάδες θα έχουν στις έδρες τους περισσότερους από 5.000 φιλάθλους. Σίγουρα, ΟΦΗ και Άρης δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και η Παναχαϊκή θα διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί, άλλωστε μην ξεχνάτε ότι είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη».

Για τις εντυπώσεις του από τον Εργοτέλη στο μεταξύ τους παιχνίδι: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον κύριο Γκώνια, αντιμετωπίσαμε μια καταπληκτική ομάδα. Έπαιζε με την μπάλα κάτω, έψαχνε λύσεις για να βρει στο παιχνίδι».

ΠΗΓΗ: Athleticradio.gr

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep