«Ζήτημα δικαστικής εκτίμησης»

Ερώτημα αποτελεί η τύχη της ένστασης του Απόλλωνα Λάρισας κατά του Αχαρναϊκού. Τι υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι από τη θεσσαλική ΠΑΕ.

[googlead][/googlead]

Στις 23 Οκτωβρίου το FL News σας είχε ενημερώσει ότι δεδομένα ο Απόλλων Λάρισας αν έχανε βαθμούς στην πρεμιέρα από τον Αχαρναϊκό θα κατέθετε ένσταση. Εξάλλου, η ομάδα του Μενιδίου μπήκε στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει πιστοποιητικό στα χέρια της. Και μοιραία η κίνηση αυτή θα άνοιγε δικαστικά μέτωπα.

Οι Θεσσαλοί, λοιπόν, είχαν προθεσμία έως την Τετάρτη (01/11) να καταθέσουν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, όπως και έγινε. Ωστόσο, αποτελεί ερώτημα η τύχη της ένστασης, όπως και αν ο Απόλλων Λάρισας πάρει τους βαθμούς στα χαρτιά ή αν απλά τιμωρηθούν οι «πράσινοι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News από νομικούς της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, το κρίσιμο σημειο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και αν ο Αχαρναϊκός έχει στην κατοχή του έγγραφο παράτασης, αυτό δεν ισοδυναμεί με πιστοποιητικό συμμετοχής. Έτσι, η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο, εάν ορίσει άμεσα δικάσιμο, θα περιμένει πρώτα να εκπνεύσει η προθεσμία που έχει ο Αχαρναϊκός για να συμπληρώσει τον φάκελό του. Προϋπόθεση, φυσικά, να προσκομίσει η αθηναϊκή ΠΑΕ το συγκεκριμένο έγγραφο.

Εάν οι «πράσινοι» δεν πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής, τότε θα αποδειχτεί ότι κακώς συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Βέβαια, από την άλλη πλευρά ο Αχαρναϊκός δεν θα μπορούσε να μην «κατέβει» στο ματς από τη στιγμή που η διοργανώτρια όρισε το παιχνίδι του. Όπως τονίζεται από τους «κυανόλευκους», είναι ζήτημα δικαστικής εκτίμησης ποιο θα είναι το αποτέλεσμα σε περίπτωση που η ομάδα του Μενιδίου δεν πάρει το «πράσινο φως» από την ΕΕΑ. Δηλαδή, αν ο Αχαρναϊκός τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και το αποτέλεσμα μείνει ως έχει ή, αν πάρουν οι Θεσσαλοί τον αγώνα στα χαρτιά.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι που ο ΑΟΧ μετείχε στο πρωτάθλημα παρότι είχε γίνει ανάκληση πιστοποιητικού, ουδεμία ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του μεταξύ τους αγώνα. Όπως συνέβη και με την Παναχαϊκή, η οποία συμμετείχε, καθώς τα παιχνίδια της ορίζονταν. 

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 15:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep