Μεταγραφή ως 24 Σεπτεμβρίου

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ επιτρέπει στους πρώην ποδοσφαιριστές του Ηρακλή να μετεγγραφούν έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι από τον Ηρακλή. Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ έπειτα από θετική απάντηση που πήρε από τη FIFA. Έτσι, όσοι έμειναν άνεργοι μετά την απόσυρση ρου Γηραιού θα μπορού να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση ανέφερε:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

«Μη αναπλήρωση της θέσης της ομάδος ΠΑΕ Ηρακλής, λόγω παραίτησής της, στον όμιλο της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος στον οποίο αυτή συμμετέχει.

Κατόπιν της από 11-9-2017 δήλωσης παραίτησης της ΠΑΕ Ηρακλής, από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας της περιόδου 2017-2018, η Ε.Π.Ο. απέστειλε αυθημερόν την υπ΄αριθμ. πρωτ. 26519/11-9-2017 επιστολή της προς την FIFA με την οποία έθεσε το ζήτημα που προέκυψε με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.ΑΕ που έμειναν άνεργοι την τελευταία ημέρα της (κατ΄επέκταση) μεταγραφικής περιόδου που χορηγείται για τους ελεύθερους –ανέργους ποδοσφαιριστές και ζήτησε την θέση της για την δυνατότητα χορηγήσεως στους ποδοσφαιριστές αυτούς μίας εύλογης προθεσμίας προκειμένου να υπογράψουν ένα νέο επαγγελματικό συμβόλαιο.

Η FIFA με την από 14-9-2017 επιστολή της απάντησε θετικά δεδομένου ότι από δικαιολογημένη αιτία που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των ποδοσφαιριστών -εξαιτίας του αποκλεισμού της ομάδος τους από μία διοργάνωση- αυτοί υποχρεώθηκαν να τερματίσουν πρόωρα τα συμβόλαιά τους, η περίπτωση ανήκει σε αυτές που, κατ εξαίρεση, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Ιδιότητας και μετεγγραφών της FIFA συγχωρείται η λήψη ενός προσωρινού μέτρου που να χορηγεί το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές για την υπογραφή ενός επαγγελματικού συμβολαίου και (μετ)εγγραφής εκτός μεταγραφικής περιόδου.

Κατόπιν τούτων η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. χορηγεί δεκαήμερη προθεσμία (που λήγει στις 24-9-2017 και ώρα 16.00) στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να υπογράψουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και να εγγραφούν σε ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας του Εσωτερικού. Ενημερώνονται επίσης οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ότι η FIFA δεν απέκλισε και το ενδεχόμενο μίας διεθνούς μετεγγραφής τους, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει μέσω ΤMS και να εγκριθεί από την ίδια την FIFA στην γνώση της οποίας θα πρέπει να τεθούν προς κρίση όλα τα περιστατικά».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017 16:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep