Εβαλε ο Θεός σημάδι...

Τρίτη φορά στην καριέρα του υπέστη ρήξη χιαστών ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης.

Κάποιες φορές η μοίρα δείχνει να έχει... εμπάθεια με ορισμένα πρόσωπα. Λες και θέλει να δοκιμάζει συχνά τις αντοχές τους. Ο Αλέξης Περογαμβράκης -εν προκειμένω- υποβλήθηκε σε επέμβαση χιαστών για τρίτη φορά στην καριέρα του...

Δεν είναι δα και συνηθισμένο να επαναλαμβάνεται αυτή η τραυματική εμπειρία. Πώς να μην σκεφτείς "έβαλε ο Θεός σημάδι"... Ειδικά για έναν άνθρωπο που έχασε τον πατέρα του, όταν ήταν ακόμη μαθητής δημοτικού, την άνοιξη του 1997. Ενα παιδί που μεγάλωσε με τη μητέρα και τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέρφια του (τρία αγόρια, ένα κορίτσι).

Και χρειάστηκε τη στήριξη της οικογένειας από τη σεζόν 2006-07. Τότε δηλαδή που υπέστη ρήξη χιαστών για πρώτη φορά. Το δεξί του γόνατο γύρισε σε μία λακούβα στο γήπεδο των Περιβολίων σε φιλικό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΑΟ Χανίων στα τελειώματα εκείνης της περιόδου. Επέλεξε συνθετικό μόσχευμα για να επανέλθει νωρίτερα και τον Σεμπτέμβριο έκανε το πολυπόθητο come back. Λίγο αργότερα μάλιστα υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με εισήγηση του Γερμανού τεχνικού Ράινερ Μάουρερ.

Το 2009-10, όμως, η ατυχία ξαναχτύπησε την πόρτα του. Στα τελειώματα της σεζόν (κι αφού είχε κάνει προηγουμένως και το... αγροτικό του στον ΠΑΟ Κρουσσώνα) το εγχειρισμένο δεξί γόνατο δεν άντεξε, όταν επιχείρησε μία ντρίμπλα στην προπόνηση του ΟΦΗ. Η σκέψη να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 22 του χρόνια πέρασε από το μυαλό του. Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές η μητέρα του Χαρούλα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο. "Δεν μπορείς να παρατήσεις αυτό που αγαπάς. Συνέχισε για το χατίρι του πατέρα σου" ήταν η μητρική συμβουλή.

Μία συμβουλή που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές του Αλέξη. Θυμόταν, άλλωστε, τον πατέρα του που τον κρατούσε από το χέρι για να πάνε μαζί στο "Γεντί Κουλέ", όταν ήταν πιτσιρικάς. Δεν τα παράτησε, λοιπόν, και κατάφερε να παίξει με τον αγαπημένο του ΟΦΗ στη Super League αφιερώνοντας τα γκολ του προς τον ουρανό. Εφτασε μάλιστα να φορέσει και το περιβραχιόνιο της ομάδας.

Τώρα η μοίρα του υπενθυμίζει ότι δεν τον αφήνει σε ησυχία. Ηθελε να δοκιμάσει και το αριστερό του γόνατο... Ο "Πέρο", όμως, είναι ¨παλικάρι" όπως έγραψε και στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ και εμφανίζεται αποφασισμένος να επανέλθει για τρίτη φορά. Γιατί όπως λέει και η μαντινάδα "...η μοίρα με τους χιαστούς, θέλει να σε ξεκάνει, δεν ήξερε δε ρώταγε, με τι ψυχή τα βάνει"...

[googlead][/googlead]

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep