The next big thing!

Ο Νίκος Μασούρας Ο Νίκος Μασούρας

Ποιος είναι ο 16χρονος Νίκος Μασούρας που τα... σπάει και γεννάει μεγάλες προσδοκίες στην Παναχαϊκή.

Ταλέντα σε μικρές ηλικίες υπάρχουν αναρίθμητα. Αλλα επαναπαύονται και περιορίζονται σε... τζιούνιορ δάφνες, άλλα εξελίσσονται σε διάττοντες αστέρες που εμφανίζονται και "σβήνουν" γρήγορα, άλλα μένουν απλώς στάσιμα και άλλα έχουν μία σταθερά ανοδική πορεία βασιζόμενα σε μεθοδική δουλειά και σωστή νοοτροπία.

Για τον Νίκο Μασούρα, το next big thing του αχαϊκού ποδοσφαίρου και της Παναχαϊκής, μόνο ο χρόνος μπορεί να δώσει απάντηση σχετικά με τη διαδρομή που θα διαγράψει. Για την ώρα, πάντως, ο ανατέλλων αστέρας γεννάει μεγάλες προσδοκίες στην ομάδα του. Ενα παιδί 16 ετών (15-6-2001 γράφει το ληξιαρχείο) που κερδίζει την εμπιστοσύνη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και μαζί τις εντυπώσεις σε προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια. Εννοείται, βέβαια, ότι χρειάζεται ειδική διαχείριση για να μην λοξοδρομήσει.

Δεν είναι πάντως εύκολο ένα παιδί από μία ακαδημία (η οποία παρεμπιπτόντως φέρει όνομα βαρύ σαν ιστορία) να μπει κατευθείαν στο... νόημα μίας επαγγελματικής ομάδας. Φανταστείτε ότι στο τέλος της προηγούμενης σεζόν ο Νίκος Μασούρας πανηγύρισε την κατάκτηση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αχαΐας. Με τον κόουτς της Παναχαϊκής Σωκράτη Οφρυδόπουλο να βρίσκεται στην εξέδρα (μαζί με τον γενικό αρχηγό Τάκη Κυριακόπουλο) ο πιτσιρικάς άφησε το αποτύπωμά του στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην Αγυιά. Διαμόρφωσε το 3-1 και μοίρασε την ασίστ για το νικητήριο γκολ στο 4-3 της ακαδημίας Δαβουρλής 92' απέναντι στη Θύελλα Αιγίου. Αυτό ήταν. Η Παναχαϊκή κύκλωσε το όνομά του και ύστερα από λίγο καιρό ανακοίνωσε την μεταγραφή του.

Η φήμη του, πάντως, είχε ξεπεράσει τα στενά όρια της Αχαΐας νωρίτερα. Σε ηλικία 15 ετών είχε ταξιδέψει μαζί με τον συμπαίκτη του στην ακαδημία Δαβουρλής Κ. 92', Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο, στο Βέλγιο για να δοκιμαστεί στη Γκενκ, την ομάδα του Νίκου Καρέλη. "Ήταν μια πολύ διαφορετική και αξέχαστη εμπειρία που μακάρι να την είχε ζήσει κάθε παιδί" ανέφερε αργότερα.

Τον Απρίλιο του 2017 πριν ακόμη συμπληρώσει τα 16 του χρόνια κλήθηκε στην Εθνική Παίδων για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι κόντρα σε επίλεκτη ομάδα προσφύγων στον Άγιο Κοσμά με σύνθημα "είμαστε στο ίδιο γήπεδο".

Η διαφορά, πάντως, του πρόσφατου παρελθόντος σε σχέση με το παρόν έγκειται στην αλλαγή θέσης. Ο αριστερός winger που έκανε θραύση στις μικρές ηλικίες (όχι βέβαια ότι τον πήραν τα χρόνια) μετατέθηκε σε θέση αριστερού μπακ από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Αποτέλεσμα; Αποτελεί αξιοσημείωτο μοχλό ανάπτυξης στα φιλικά παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Παναχαϊκή βασιζόμενος στην ταχύτητα και στην καλή τεχνική κατάρτιση.

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 29 Αύγουστος 2017 12:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep