«Ορθά η επικύρωση»

Η εκδίκαση της προσφυγής της Δόξας Δράμας και οι ομοιότητες με την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός - Πλατανιάς.

Και τυπικά πρωταθλητής στον όμιλό του είναι από την Τρίτη (18/07) ο Απόλλων Πόντου, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Δόξας Δράμας με την οποία στρεφόταν κατά της Επιτροπής πρωταθλήματος για την επικύρωση και των «κοκκινόμαυρων». Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ, αλλά και την ομοιότητα της υπόθεσης του αγώνα των Πόντιων με την Καρδία με αυτή του αγώνα Ολυμπιακός - Πλατανιάς.

Ο δικηγόρος της Δόξας, Γιώργος Παναγόπουλος υποστήριξε αρχικά:

«Εμείς προσβάλαμε την επικύρωση της βαθμολογίας, γιατί έγινε ένα σοβαρό γεγονός που περιγράψαμε στα δικόγραφά μας, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις - καταγγελίες στην εισαγγελία και βάσει του καταστατικού η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ένα ισοδύναμο όργανο. Εφόσον αυτό το θέμα εκκρεμούσε, είχαμε ζητήσει από την ΠΔΕ να ασχοληθεί, από τον κύριο Σιμιτζόγλου. Χωρίς να μας ενημερώσει, αρχειοθέτησε παρότι κάναμε προσφυγή εγκαίρως. Θεωρούμε ότι η υπόθεση είναι εκκρεμής. Υπάρχει εκκρεμοδικία σε θέμα σοβαρό του κανονισμού δεοντολογίας. Έχουμε ζητήσει και προσωρινά πειθαρχικά μέτρα. Όλη αυτή η ιστορία, είτε έχει θετικό αποτέλεσμα για μας, είτε για την Καλαμαριά θα έρθει να κριθεί σε δεύτερο βαθμό στην Εφέσεων και τρίτο σε εσάς. Άρα είναι πολλαπλά εκκρεμές.

Ο νομικός του Απόλλωνα Πόντου, Βαγγέλης Χατζηιωάννου ανέφερε:

«Οι σχετικές διατάξεις είναι ξεκάθαρες. Το μεν άρθρο 20 παρ.2 και 3 αναφέρει ρητά ότι η επικύρωση γίνεται από τη διοργανώτρια με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα ενστάσεις του άρθρου 23. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία ένσταση ή προσφυγή και πολύ ορθά η ΕΠΟ επικύρωσε τη βαθμολογία. Οι τυχόν υπάρχουσες εκκρεμότητες, που στην ουσία δεν υπάρχουν, από τον Εισαγγελέα έχει αρχειοθετηθεί, η Δεοντολογία δεν είναι αρμόδια για θέματα πειθαρχικά. Υπάρχει η υπ΄ αριθμ. 61 απόφασή σας στην περίπτωση του Ολυμπιακός - Πλατανιάς, όπου οριστικά αναφέρεται πως: «Επομένος ο μοναδικός λόγος που εμποδίζει την ολική ή μερική επικύρωση είναι η ύπαρξη προσφυγών του άρθρου 23. Δεν υπάρχει καμία προσφυγή, οπότε πολύ ορθά επικυρώθηκε η βαθμολογία».

Ο νομικός της ΕΠΟ, Σαράκης είπε:

«Μία παρατήρηση θα ήθελα να κάνω. Υπήρχε μία πρόσθετη παρέμβαση της Δόξας Δράμας, η οποία κατέτεινε σε αυτό τον έλεγχο. Όταν ένας αγώνας δεν διεξάγεται, εισάγεται η υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή για να κρίνει την τύχη του. Εκεί ζητούσε να τιμωρηθεί το σωματείο γι' αυτούς τους λόγους, σοβαροί για μένα. Έλεγε να κριθεί ο αγώνας με βάση το άρθρο 21. Το 21 κρίνει τον αγώνα και αποδίδει ευθύνη στην ομάδα. Κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας, γιατί κρίνει την υπαιτιότητα.

Αποσύρθηκε αυτή η καταγγελία, δεν εξετάστηκε. Εισήχθη μία νέα που πήγε στο άρθρο 35, προκειμένου να καταγγελθούν κάποια άλλα περιστατικά που αφορούν τελείως άσχετα με την κρίση του αγώνα. Ο συγκεκριμένος αγώνας κρίθηκε από την πειθαρχική επιτροπή με βαθμό αμετάκλητο, γιατί δεν προσβλήθηκε. Τα υπόλοιπα στην Επιτροπή Δεοντολογίας αφορούν ατομικές ευθύνες προσώπων, αν υπάρχουν».

Ο Παναγόπουλος συμπλήρωσε:

«Δεν υπήρξε παραίτηση από το δικόγραφο της παρεμβάσεως. Λόγω της απεργίας τότε η υπόθεση συνεχίστηκε με αυτοτελή καταγγελία. Υπάρχουν αυτοτελείς καταγγελίες σε όλα τα όργανα. Όφειλε η πειθαρχική να συνεδριάσει ξανά στο κομμάτι περί βίας».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 21:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep