«Να σηκώσει το βάρος»

Ο Σούλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους υποψήφιους για τον πάγκο του Άρη.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος πανηγύρισε με τον Εργοτέλη την άνοδο στη Football League. Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε σχετικά με τους υποψήφιους για τον πάγκο του Άρη και τόνισε ότι κριτήριο πρέπει να είναι ποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος στους «κίτρινους».

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Παπαδόπουλος:

«Καθρέφτης όλων θα είναι το γήπεδο. Όλα τα παιδιά που ακούγονται έχουν γράψει την ιστορία τους, μικρή ή μεγάλη. Ή κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τη γράψουν τώρα. Λογικό είναι όλοι τους να θέλουν με χίλια να έρθουν στον Άρη. Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Το θέμα, όμως είναι πώς σου γίνεται η πρόταση. Είσαι μεταξύ πέντε, έξι να σε διαλέξουν και όλοι περιμένουν πώς και πώς; Εμένα αυτό δεν μου αρέσει.

Εμένα μου αρέσει να πηγαίνεις σε μία ομάδα όταν πραγματικά πιστεύουν σε σένα ότι θα πετύχεις τον στόχο. Μιλάμε για τον Άρη, όχι για οποιαδήποτε ομάδα. Είδαμε και ο κύριος Αναστόπουλος έλεγε σε συνεντεύξεις ότι του Αγίου Νικολάου θα είναι στη Super League και τελικά δεν ήταν. Όταν θα πεις ότι θα πετύχεις ένα στόχο με αυτές τις ομάδες πρέπει πάση θυσία να τον πετύχεις».

Ο Αναστόπουλος γιατί απέτυχε; Θεωρούσε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα;

«Δε νομίζω. Δεν μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε προπονητής στην Ελλάδα τον εαυτό του πάνω από τον Άρη, δεν γίνεται. Στον Άρη έχουν δουλέψει τεράστιοι προπονητές, ξέρετε τα ονόματα. Και ξένοι και Έλληνες, όπως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Εγώ όταν είχα έρθει στον Άρη ήταν στους τοίχους γραμμένα πράγματα δικά τους. Και ο κύριος Αναστόπουλος είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και έχει ένα πάρα πολύ καλό όνομα».

Είναι σωστή η κατεύθυνση του Άρη;

«Για μένα πρέπει ο προπονητής να μπορεί να σηκώσει το βάρος του συλλόγου. Από ό,τι άκουσα ο ένας είναι γνωστός του Μυροφορίδη, ο άλλος γνωστός του Μυροφορίδη. Δεν επιλέγεις κανέναν προπονητή που να είσαι γνωστός. Εγώ κοιτάω πάντα τι έχει πετύχει ο κάθε προπονητής. Και οι τρεις (Νεντίδης, Βοσνιάδης, Αντωνίου) είναι καλοί προπονητές και θέλουν να δουλέψουν στον Άρη.

Σε σχέση με τους άλλους είναι πιο έμπειρος ο Βοσνιάδης, ο οποίος κέρδισε ανόδους. Και τα άλλα παιδιά, όμως, είναι φιλόδοξα και δεν μπορείς να προδικάσεις ποιος θα πετύχει. Το θέμα είναι να μπορέσουν να σηκώσουν την πίεση και το βάρος ενδεχόμενης αποτυχίας μέσα στη σεζόν ή ενός κακού αποτελέσματος.

Φταίμε κι εμείς οι προπονητές βέβαια. Όταν δεν είσαι έτοιμος να πας κάπου, καλό είναι να μην πας. Δεν θα κοιτάξεις τον Άρη σαν σκαλοπάτι. Είναι λογικό να τον κοιτάς, αλλά εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Και στον Εργοτέλη που ήμουν εγώ. Ως τον Ιανουάριο έλεγαν ότι θα ανέβουμε και ήταν επτά βαθμούς πίσω. Και όταν μίλησα με τον πρόεδρο του είπα ότι δεν θα πει κανείς πως ο Εργοτέλης δεν βγήκε, θα πουν ότι ο Σούλης δεν ανέβασε τον Εργοτέλη. Εγώ δεν θα είχα παράσημο, θα είχα αποτυχία. Ήταν μονόδρομος να ανέβει ο Εργοτέλης, έτσι και στον Άρη. Χωρίς να θέλω να μειώσω τους συναδέλφους, από εκεί πρέπει να προκύψει το κριτήριο για τον προπονητή».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 05 Αύγουστος 2017 16:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep