Μόνο ο Υπουργός...

Αναδιάρθρωση από την προσεχή σεζόν μπορεί να γίνει μόνο με υπουργική απόφαση.

Ελπίδα... ανόδου έδωσαν στους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής τα σενάρια περί διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Football League την προσεχή σεζόν με 24 ομάδες. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε άγνοια, υποστήριξε ότι η Β' Εθνική προχωρά με 18 ομάδες και η αλήθεια είναι ότι αναδιάρθρωση την αγωνιστική περίοδο 2017-18 μπορεί να γίνει μόνο με υπουργική απόφαση.

Όπως αναφέρει το άρθρο 7 παρ.6 του ΚΑΠ: «Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των διαφόρων πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήμαυος που έληξε. Κατ' εξαίρεση, εάν απαιτείται λόγω εξαιρετικών ειδικών συνθηκών, επιτρέπεται η συγχώνευση κατηγοριών με ειδική απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, που εγκρίνει την οικεία προκήρυξη».

Η ίδια αναφορά γίνεται και στον Ν.2725/99 και στο άρθρο 101Δ παρ.3: «Δεν επιτρέπονται οι τροποποιήσεις των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, καθώς και των προκηρύξεων αυτών κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των αγώνων πρωταθλημάτων, τυχόν δε γινόμενες ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ειδικά οι κανονισμοί διάρθρωσης των πρωταθλημάτων εφαρμόζονται από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 27 Μάιος 2017 00:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep