Οι απαιτήσεις για άδεια

To FL News σας παρουσιάζει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την άδεια Football League.

Σε διαδικασία συμπλήρωσης των φακέλων για την άδεια Football League μπήκαν πλέον και οι ομάδες που δεν διεκδικούν την άνοδο στη Super League. Το FL News εξασφάλισε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και σας τα παρουσιάζει...

Ένα από τα πρώτα βήματα που απαιτούνται είναι η καταβολή παραβόλου ύψους 2.500 ευρώ (πέρυσι ήταν 3.000 ευρώ), που θα πρέπει να γίνει έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι την τρέχουσα σεζόν είχε αποφασιστεί η αναστολή της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ που δεν είχαν λάβει άδεια. Τα υποχρεωτικά νομικά κριτήρια (έως Πέμπτη 1 Ιουνίου) για τις ΠΑΕ της Football League είναι τα εξής:

Δήλωση αναφορικά με τις διασυλλογικές διοργανώσεις
Καταβολή προβλεπόμενου μετοχικού κεφαλαίου.

Εκτός αυτού σημειώνεται ότι εντός 60 ημερών από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής οι ομάδες που προβιβάζονται στη Football League θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη σύσταση της εταιρείας και να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο μετοχικό κεφάλαιο.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (έως 1 Ιουνίου)

Ως γενική αρχή τονίζεται πως για την κάλυψη των διοικητικών θέσεων αναγνωρίζονται ως έγκυρα μόνο τα παρακάτω έγγραφα:
α) συμβόλαια ή ιδιωτικά συμφωνητικά
β) αναγγελίες πρόσληψης
γ) απόσπασμα πρακτικού ΔΣ

Κανένα συμβόλαιο δεν θα γίνεται δεκτό εάν δεν έχει κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ. Τα υποχρεωτικά διοικητικά κριτήρια για τις ΠΑΕ της Football League είναι τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 36 - Επικεφαλής προπονητής Α ομάδας (δίπλωμα UEFA Α')
ΑΡΘΡΟ 37 - Βοηθός προπονητή Α ομάδας (δίπλωμα UEFA Β')

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ (έως 1 Ιουνίου)

Για τη Football League το γήπεδο θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίας 1. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται η υποβολή παραχωητηρίου εναλλακτικής έδρας που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις εκάστοτε κατηγορίας. Οι συμβάσεις για τη χρήση του γηπέδου και των προπονητικών εγκαταστάσεων πρέπει να καλύπτουν την περίοδο για την οποία η ΠΑΕ αιτείται την άδεια.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (έως 6 Ιουνίου)

Η υποψήφια θα πρέπει να διατηρεί τουλάχιστον μία ομάδα στα τμήματα υποδομής εντός του ηλικιακού εύρους 15-21. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων διαιτησίας αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ΠΑΕ. Για την εκπλήρωση του κριτηρίου πρέπει να αποσταλεί σχετικό έγγραφο αίτημα στην ΚΕΔ, ώστε να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου. Η Διεύθυνση Αδειοδότησης δύναται να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο αναφορικά με την εκπλήρωση του προγράμματος ανάπτυξης υποδομών.

ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (έως 22 Ιουνίου)

Οι ΠΑΕ καλούνται να αποδείξουν ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το προσωπικό έως και την 31/12/2016.

ΜΗ ΛΙΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΟΜΑΔΕΣ (έως 22 Ιουνίου)

Οι ΠΑΕ καλούνται να αποδείξουν ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από μετεγγραφές σε ομάδες έως και την 31/12/2016. Ο πίνακας θα πρέπει να φέρει υπογραφή και σφραγίδα ορκωτού ελεγκτή.

ΜΗ ΛΙΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ/ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (έως 22 Ιουνίου)

Οι ΠΑΕ καλούνται να αποδείξουν ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές έως και την 31/12/2016.

Ο συγκεντρωτικός πίνακας, όπου φαίνονται οι καταληκτικές ημερομηνίες και για τις ΠΑΕ που διεκδικούν την άνοδο στη Super League...

dikaio

Last modified onΤρίτη, 23 Μάιος 2017 16:47

1 comment

  • ΖΑΡΜΑΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
    ΖΑΡΜΑΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΙΟΣ Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 16:17 Comment Link

    Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Ο., ΕΞΈΤΑΣΕ ΕΠΙΜΕΛΏΣ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE, ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE ΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΥΡΩΡΟ ΤΗΣΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ, Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ, ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE, Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΤΡΙΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ, Η ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο., ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΜΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΕΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΘΙΓΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ FOOTBALL ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ "ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΕ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.