Logo
Print this page

Τυπική διαδικασία...

Η υπόθεση - άνοδος στη Super League μπορεί να κλείσει από την προσεχή αγωνιστική. Το FL News σας παρουσιάζει τα σενάρια.

Το φινάλε του αγώνα της Κυριακής (14/05) μεταξύ της Λαμίας και του Απόλλωνα βρήκε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν. Όχι άδικα, αφού η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απέχει από τον Άρη εννέα πόντους και η ομάδα της Φθιώτιδας έξι. Οι τρεις πρώτοι, μάλιστα, θα πάρουν τρίποντο στα χαρτιά απέναντι στον Πανθρακικό, οπότε έχουν ακόμα τρία αγωνιστικά 90λεπτα και όχι τέσσερα.

Η υπόθεση - άνοδος, πάντως, ουσιαστικά έχει ξεκαθαρίσει, αφού για να αλλάξουν τα δεδομένα στην πρώτη δυάδα θα πρέπει ο Απόλλων και η Λαμία να «αυτοκτονήσουν». Το FL News σας παρουσιάζει τα σενάρια όπως και το πρόγραμμα των τριών πρώτων της βαθμολογίας.

Άνοδος δύο με ισοπαλία ενός

Την προσεχή αγωνιστική η Λαμία δοκιμάζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Οι «κυανόλευκοι» ανέφεραν ότι θέλουν ακόμα τέσσερις πόντους για να πετύχουν τον στόχο τους, όμως αν αποσπάσουν ισοπαλία, τότε θα πανηγυρίσουν την άνοδο και παράλληλα θα δώσουν το εισιτήριο και στον Απόλλωνα ανεξαρτήτως του τί θα κάνει αυτός κόντρα στα Τρίκαλα.

Αυτό γιατί σε ενδεχόμενη ισοπαλία στην αναμέτρηση Άρης - Λαμία, οι «κίτρινοι» θα μπορούν να τερματίσουν μάξιμουμ με 77 πόντους. Την ίδια συγκομιδή, όμως θα φτάσει η ομάδα της Φθιώτιδας την 32η στροφή με το άνευ αγώνα τρίποντο απέναντι στον Πανθρακικό και θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Θεσσαλονικείς (1 νίκη, 1 ισοπαλία). Ο Απόλλων μόνο με το τρίποντο κόντρα στον Πανθρακικό θα έχει 79 βαθμούς.

Το απόλυτο του Άρη

Το ταβάνι του Άρη με τρία ματς να απομένουν και ένα στα χαρτιά είναι οι 79 πόντοι. Αυτό θα γίνει, βέβαια, μόνο αν επικρατήσει της Λαμίας και του Απόλλωνα τις δύο προσεχείς αγωνιστικές και κλείσει την αυλαία με τρίποντο κόντρα στη Σπάρτη.

Τι χρειάζονται σε αυτή την περίπτωση οι δύο πρωτοπόροι; Στον Απόλλωνα θα αρκεί ένας πόντος στο προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Όσο για τη Λαμία; Θα επιδιώξει συγκομιδή τεσσάρων βαθμών με Σπάρτη και Αναγέννηση Καρδίτσας για να φτάσει τους 80 βαθμούς. Εάν συγκεντρώσει τρεις, τότε θα υπάρξει ισοβαθμία με τον Άρη.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαμία είχε νικήσει 1-0, οπότε αν χάσει με το ίδιο σκορ, θα μετρήσουν κατά σειρά η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Το... εξωπραγματικό σενάριο

Είναι απίθανο να συμβεί, αλλά δεν παύει να είναι ένα σενάριο. Πρόκειται για αυτό της τριπλής ισοβαθμίας στους 79 πόντους το οποίο για να επιβεβαιωθεί θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θάματα. Δηλαδή ο Άρης να κάνει το απόλυτο, την ίδια στιγμή ο αήττητος Απόλλων Σμύρνης να χάσει εντός έδρας από Τρίκαλα, Χανιά και η Λαμία να συγκεντρώσει τρεις πόντους στα ματς με Σπάρτη και Αναγέννηση Καρδίτσας. Σε αυτό το... εξωπραγματικό σενάριο την άνοδο θα πάρυν ο Άρης (7 βαθμοί στην ειδική βαθμολογία) και ο Απόλλων (5), με τη Λαμία να μένει 3η με 4!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (76 ΒΑΘΜΟΙ)

appro

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ (73 ΒΑΘΜΟΙ)

LAMPRO

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ (67 ΒΑΘΜΟΙ)

AARPRO

[googlead][/googlead] 

Last modified onΔευτέρα, 15 Μάιος 2017 04:19
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr