Οι... survivors των πάγκων

Οι πέντε προπονητές που δεν έχουν αντικατασταθεί στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League.

Αναπαυτικά στη θέση τους έχουν κάτσει πέντε προπονητές στη Stoiximan.gr Football League, οι οποίοι απολαμβάνουν την εμπιστοσύνης της εκάστοτε διοίκησης και συνεχίζουμε αδιαλείπτως το έργο τους.

Το FL News σας παρουσιάζει τους πέντε… Survivors, που συνεχίζουν στο πόστο τους με μοναδικό στόχο να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επίτευξη των επιθυμητών στόχων.

Ο Μπάμπης Τεννές, ένας από τους «γερόλυκους» των ελληνικών πάγκων με 246 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, ανέλαβε και επίσημα το «τιμόνι» της Λαμίας τον περασμένο Ιούνιο και έπειτα από 26 αγώνες τη φετινή σεζόν συνεχίζει να οδηγεί την ομάδα της Φθιώτιδας προν την άνοδο στη Super League. Οι «κυανόλευκοι», που έχουν 12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο γήπεδό τους, είναι στο -3 από την κορυφή και τον Απόλλωνα Σμύρνης και στο +6 από τον τρίτο στον πίνακα Άρη, που παλεύει για ένα εισιτήριο. Ο 63χρονος τεχνικός μετρά 21 νίκες (μία στα χαρτιά με τον Πανθρακικό), 2 ισοπαλίες και 3 ήττες με τη Λαμία.

Η 6η θέση της Σπάρτης μετά από 26 αγώνες (39 βαθμοί) είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού ικανότητας και διάθεσης που υπάρχει από τους ποδοσφαιριστές, αλλά και καθοδήγησης από τον πάγκο. Ο Σωτήρης Αντωνίου ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 2015, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και στην άνοδο στη Football League και την έχει φέρει στην πρώτη εξάδα ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο 41χρονος προπονητής, ο οποίος διαχειρίζεται πλέον ένα ρόστερ αμιγώς ελληνικό, μετρά φέτος με τη Σπάρτη, που διαθέτει μία από τις πιο δυνατές έδρες της κατηγορίας, 10 νίκες (μία στα χαρτιά με τον Πανθρακικό), 9 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα και της νέας σεζόν είναι ο Πανσερραϊκός και αυτό οφείλει σε ένα μεγάλο βαθμό και στον Παναγιώτη Διλμπέρη, ο οποίος από τον περασμένο Αύγουστο είναι κάτοικος Σερρών. Μετά από ένα διάλειμμα στη Γ’ Εθνική με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου, ο 42χρονος τεχνικός επέστρεψε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και με την πέμπτη ομάδα που έχει αναλάβει στην προπονητική του καριέρα μετρά φέτος με τον Πανσερραϊκό (8η θέση, 33 βαθμοί) 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήτες.

Στην τέταρτη διαδοχική χρονιά του στον πάγκο του Κισσαμικού και δεύτερη με τους Κρητικούς στη Football League, ο Σπύρος Μπαξεβάνος μετρά αισίως 109 συμμετοχές με την ομάδα της Κισσάμου σε πρωτάθλημα και 121 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κισσαμικός έπειτα από 26 αγωνιστικές τη φετινή σεζόν είναι στην 11η θέση του πίνακα με 29 βαθμούς, έχοντας καταγράψει με τον 46χρονο τεχνικό στον παγκο 7 νίκες, 5 ισοπαλίες 13 ήττες, και συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς απέχει 5 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Την πεντάδα των προπονητών, που συνεχίζουν στη θέση τους και δεν έχουν αντικατασταθεί τη φετινή σεζόν συμπληρώνει ο Γιάννης Μάγγος της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο 35χρονος τεχνικός βρίσκεται στον τρίτο σταθμό της προπονητικής του καριέρας παρά το νεαρό της ηλικίας του και για πρώτη φορά σε έναν σύλλογο της Football League. Με τον Μάγγο στον πάγκο οι «κιτρινόμαυροι», που παλεύουν για να εξασφαλίσουν και τη νέα σεζόν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της κατηγορίας καθώς είναι στην 13η θέση (28 βαθμοί) και στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού, μετρούν 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως τέσσερις ομάδες συνεχίζουν πλέον με τον τέταρτο προπονητή τους στη σεζόν. Πρόκειται για τον Αχαρναϊκό, που μετά τους Δημήτρη Αρναούτη, Μίλος Κόστιτς και Ηλία Σορώκο προχωρά με τον Γιώργο Μαραντά, την Καλλιθέα, που έχει πλέον στον πάγκο της τον Στάθη Σταθόπουλο μετά τους Νίκο Κουρμπανά, Παναγιώτη Παντελή και Τάκη Γκώνια, τον ΑΟ Τρίκαλα του Περικλή Αμανατίδη, που ανέλαβε μετά τους Αλέκο Βοσνιάδη, Γιώργο Γεωργιάδη και Σταύρο Ψιμουλάκη, και τον ΑΟ Χανιά, όπου στην τεχνική ηγεσία μετά τους Αντώνη Δρακόπουλο, Θοδωρή Γκάτζιο και Σάκη Παπαβασιλείου είναι ο Νίκος Παντέλης.

Last modified onΣάββατο, 15 Απρίλιος 2017 13:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep