Το ψάχνουν ΟΦΗ, Άρης

Η καθυστέρηση στην εκδίκαση των καταγγελιών για το ματς Λαμία - Σπάρτη έχει ανησυχήσει τους νομικούς των ΠΑΕ ΟΦΗ, Άρη.

Στις 28 Μαρτίου 2016 είχε διεξαχθεί το πολυσυζητημένο παιχνίδι Πανελευσινιακός - Απόλλων. Τότε, οι «σταχυοφόροι» κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Άντονι Φατιόν, ενώ έγιναν καταγγελίες και από τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Κέρκυρα που είχαν άμεσο έννομο συμφέρον. Το ρεπορτάζ του FL News, μάλιστα, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είχε διαβιβαστεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, γι' αυτό και ορίστηκε δικάσιμος στις 7 Μαρτίου. Μετά από μία αναβολή, το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League δίκασε στις 14 Μαρτίου.

Τη φετινή σεζόν άνοιξε δικαστικό μέτωπο μετά το παιχνίδι Λαμία - Σπάρτη που διεξήχθη στις 19 Φεβρουαρίου. Οι ΠΑΕ ΟΦΗ, Άρης προχώρησαν σε καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνίστηκε με έξι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Οι καταγγελίες αυτές κατατέθηκαν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, όμως δικάσιμος δεν έχει οριστεί.

Το άρθρο 24 του ΚΑΠ αναφέρει χαρακτηριστικά στην παράγραφο 1 ότι: «Η εκδίκαση των ενστάσεων και καταγγελιών του άρθρου 23 του παρόντος Κανονισμού γίνεται ως εξής: Προκειμένου για αγώνες πρωταθλημάτων Α' και Β' Εθνικών κατηγοριών από τις πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών ενώσεων (Super League - Football League», ενώ στην παράγραφο 2 ορίζεται ότι: «Οι αποφάσεις για τις παραπάνω ενστάσεις, καταγγελίες και εφέσεις, εκδίδονται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) ημερών από την υποβολή τους».

Την Παρασκευή (10/03) συμπληρώθηκαν 16 ημέρες από την καταγγελία και του ΟΦΗ, όμως δικάσιμος δεν ορίστηκε. Για τον λόγο αυτό οι νομικοί των δύο ΠΑΕ απευθύνθηκαν στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο και ρώτησαν, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Η απάντηση που πήραν, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την πλευρά τους, ήταν ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και μόλις ο φάκελος επιστραφεί, τότε θα ανακοινωθεί η κλήση.

Στην ερώτηση, γιατί πέρυσι δεν είχε ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, δηλαδή άμεσα, τους τονίστηκε, σύμφωνα πάντα με τους νομικούς κύκλους ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι ίδια με την περσινή. Δηλαδή ότι ενώ για τον αγώνα Πανελευσινιακός - Απόλλων είχε κατατεθεί ένσταση από τη διαγωνιζόμενη ομάδα, αυτή της δυτικής Αττικής, στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν έγινε (η διαγωνιζόμενη Σπάρτη δεν έκανε ένσταση) και υπήρξαν μόνο καταγγελίες από τις ΠΑΕ Άρης, ΟΦΗ. 

Σίγουρα και από την πλευρά της Λαμίας δεν θα θέλουν να εκκρεμεί μια τέτοια υπόθεση, αφού από την αρχή της έχουν διακηρύξει πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, τονίζοντας ότι η συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών στην αναμέτρηση με την Σπάρτη ήταν νόμιμη.

Σημειώνεται ότι ο ΚΑΠ δίνει προθεσμία 72 ωρών στις ομάδες με άμεσο έννομο συμφέρον να καταθέσουν καταγγελίες, καλύπτοντας έτσι το ενδεχόμενο μη υποβολής ένστασης από τη διαγωνιζόμενη ομάδα.

Last modified onΠαρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 19:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep