Το ψάχνουν για τους ξένους

Η Λαμία δεν ανησυχεί σχετικά με τη διαρροή ότι χρησιμοποίησε έξι ξένους στο ματς με τη Σπάρτη.

Θέμα με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε η Λαμία απέναντι στη Σπάρτη έχει προκύψει μετά το φινάλε του αγώνα. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς, ενώ στο 32 ο Βάντερσον αντικατέστησε τον Ματσούκα και στο 51' ο Ρότσα τον Χριστοφιλέα. Εκπρόσωποι αρκετών ΠΑΕ, λοιπόν, άρχισαν να ψάχνουν μήπως υπάρχει παράβαση του ΚΑΠ εξαιτίας της συμμετοχής του Αλβανού φορ.

Το FL News έψαξε το θέμα και οι «κυανόλευκοι» σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους τόνισαν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αντικανονικής συμμετοχής, γιατί ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο. Υπάρχουν, πάντως, και κάποιοι εκπρόσωποι ΠΑΕ που υποστηρίζουν ότι υπάρχει το δεδικασμένο Μένκα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος, επίσης, είχε ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα, αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος, γιατί δεν είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προηγουμένως στην ΕΠΟ. Τότε, η Δόξα Δράμας κατέθεσε ένσταση και την κέρδισε.

Τι απαντά η Λαμία; Υποστηρίζει ότι ο Μένκα ήταν ερασιτέχνης και η υπόθεσή του δεν έχει καμία σχέση με αυτή του φορ των «κυανόλευκων». Σημειώνουν δε, ότι περιμένουν κλήση από την Εθνική Ελπίδων και τον Αντώνη Νικοπολίδη για τον Φιορίν Ντουρμισάι.

Ο τελευταίος μετρά 5 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας και στις 10 Οκτωβρίου 2016 ήταν στον πάγκο στο 2-2 με το Ισραήλ, όπως και στις 2/9/16 στην ήττα (2-1) από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μετρά 5 συμμετοχές με την U21 απέναντι σε Τσεχία (φιλικά ματς 20/5/16 και 23/5/16) και στα προκριματικά του Euro U21 κόντρα σε Ουγγαρία (28/3/16), Λιχτενστάιν (16/11/15), Πορτογαλία (21/11/15).

Το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι η Σπάρτη θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένστασης σε έκτακτο ΔΣ, ενώ από πλευράς Απόλλωνα τέτοια πρόθεση, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει εκφραστεί, αν και οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι υπάρχει παράβαση. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί ένσταση από τους άλλους διεκδικητές της ανόδου εντός 48 ωρών και έτσι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει στον αθλητικό δικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αναφέρει σχετικά ότι: «Στο πρωτάθλημα θα μετέχουν υποχρεωτικώς για τις αδειοδοτημένες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες. Ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε αδειοδοτημένης ομάδας: τρεις (3) ποδοσφαιριστές».

Η σύνθεση της Λαμίας: Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32' Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51' Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (81' Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται:

«Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος».

Last modified onΚυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 22:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep