Ένταση στο Μενίδι

  • Written by Κώστας Λάππας
  • Published in Θέματα
  • 0 comments

Το γκολ του Χίσι, η χειρονομία του Μάνου, η συγγνώμη στον κόσμο, το «πέσιμο» στον Νιόπλια και ο… Παναθηναϊκός.

Η αναμέτρηση της Κυριακής (15/01) στο Μενίδι τα είχε όλα. Πέντε γκολ, ανατροπή σκορ, δυνατές μονομαχίες, εκατέρωθεν αψιμαχίες και ένα φινάλε βγαλμένο από τα… βάθη της football league. Ο Αχαρναϊκός έφτασε κοντά σε μία μεγάλη νίκη, ο ΟΦΗ δεν παρέδωσε πνεύμα παρά το 2-0 του ημιχρόνου και ο Κέβιν Χίσι αποφάσισε στο 92’ να γράψει ένα φινάλε άκρως ακατάλληλο για καρδιακούς.

Το γκολ, όμως, του νεαρού μέσου έμελλε να προκαλέσει μία αλληλουχία πραγμάτων. Από την στιγμή δηλαδή, της επίτευξης του τέρματος μέχρι και την αποχώρηση της αποστολής των Κρητικών από το γήπεδο. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν στο 2-3. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ξέσπασαν και πανηγύρισαν με έντονο τρόπο την αναττοπή. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αυτοί δηλαδή που θα ασχοληθούν με τον κόσμο και τους αντιπάλους, είτε με μια άσεμνη χειρονομία, είτε με μία λεκτική επίθεση. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Μάνος. Ο 23χρονος μέσος των Κρητικών στράφηκε προς τον γκολκίπερ του Αχαρναϊκού Μανώλη Αποστολίδη και προέβη σε μία ανάρμοστη κίνηση.

Αυτό αποτέλεσε και την σπίθα της έκρηξης. Οι άνθρωποι των γηπεδούχων την «έπεσαν» στον νεαρό ποδοσφαιριστή, εκτός από έναν που προτίμησε να τον προστατέψει. Τα σπρωξίματα και οι συνεχείς αντεγκλήσεις δεν σταμάτησαν για περίπου δύο λεπτά, το ματς διεκόπη, χωρίς ωστόσο τα πράγματα να ξεφύγουν.

Ο αγώνας έληξε, ο κόσμος «έβραζε», με τον Δημήτρη Μάνο να αποτελεί το κόκκινο πανί για όλους. Στα αποδυτήρια βέβαια, τα πνεύματα ηρέμησαν, αφού εκατέρωθεν οι πλευρές προτίμησαν να μην ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο Κέβιν Χίσι, μέσω της συνέντευξης Τύπου, ζήτησε συγγνώμη από τον Αποστολίδη και από τον κόσμο για την κίνηση του συμπαίκτη του.

Η συνέχεια, όμως δόθηκε εκτός γηπέδου. Περίπου 30 οπαδοί του Αχαρναϊκού περίμεναν τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Και όταν το πούλμαν- περικυκλωμένο από αστυνομικούς- έφτασε και οι ποδοσφαιριστές βγήκαν από τα αποδυτήρια για να επιβιβαστούν, ο εξάψαλμος και τα «γαλλικά» έδιναν και έπαιρναν. Ο Νίκος Νιόπλιας άκουσε ουκ ολίγα, τόσο για την συμπεριφορά του Μάνου, όσο και για περιπτώσεις που δεν τηρήθηκε το fair-play. Ο 52χρονος τεχνικός πάντως, δεν δίστασε να ανοίξει διάλογο με κάποιους (χωρίς βέβαια, να κατέβει από το πούλμαν) διατηρώντας χαμηλούς τόνους.

Αντιθέτως, όταν κάποιος τον κατηγόρησε και για την περίοδο που ήταν στον Παναθηναϊκό, ο Νιόπλιας δεν το άφησε ασχολίαστο. Λέγοντας με στόμφο πως η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πήρε πρωτάθλημα ήταν αυτός στον πάγκο! Η ένταση και τα νεύρα εκτονώθηκαν και η αποστολή των Κρητικών αποχώρησε από το γήπεδο χωρίς να προκληθεί το παραμικρό.

Last modified onΔευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 10:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep