Παίρνει την «κούπα» η Γαλλία

Ώρα τελικού απόψε, με την Πορτογαλία και τη Γαλλία να κοντράρονται στις 22:00 στο Παρίσι με στόχο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Φυσικά, το Euro έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις σημερινές επιλογές μας, ενώ κάποιες ακόμη προτάσεις προκύπτουν από τα πρωταθλήματα που διεξάγονται το καλοκαίρι. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προγνωστικών μας, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε, μεταξύ άλλων, όλες τις Μεταγραφές Σούπερλιγκ.

Κατακτά το τρόπαιο η Γαλλία

Ξεκινάμε με τον τελικό του Euro 2016, Πορτογαλία – Γαλλία, με την πρότασή μας να είναι η κατάκτηση του τροπαίου από τη Γαλλία, επιλογή που αποτελεί ένα από τα μακροχρόνια στοιχήματα που πρότεινε το Betarades.gr πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Οι δύο μονομάχοι γνωστοί: από τη μία η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, από την άλλη η οικοδέσποινα Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Πολλοί μπορεί να κατηγορούν τον Πορτογάλο τεχνικό για την αγωνιστική του φιλοσοφία, όμως με αυτό το… σκεπτικό κατάφερε να φέρει την ομάδα του στο «Σταντ ντε Φρανς» και να διεκδικεί σήμερα το παρθενικό τρόπαιο Euro. Για να κάνουμε μία μίνι αναδρομή του «ταξιδιού», οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν στους «16» μετρώντας 3/3 ισοπαλίες στους ομίλους (1-1 με Ισλανδία, 0-0 με Αυστρία, 3-3 με Ουγγαρία). Εκεί ξεπέρασαν στην παράταση το εμπόδιο της Κροατίας, ενώ στα προημιτελικά χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να προσπεράσουν τους Πολωνούς. Στα ημιτελικά πήραν μία δίκαιη νίκη-πρόκριση επί των Ουαλών με 2-0.

Από την άλλη πλευρά, ως η καλύτερη επίθεση του τουρνουά έρχεται στο σημερινό μεγάλο ματς η Γαλλία (13 γκολ), με τον Αντουάν Γκριεζμάν να αποτελεί ξεκάθαρα το «μαέστρο» στο σκοράρισμα. Ο «διάβολος» της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει σκοράρει έξι γκολ μέχρι στιγμής και έχει ουσιαστικά «καπαρωμένο» το βραβείο του αρχισκόρερ, καθώς οι συμπαίκτες Παγέτ και Ζιρού και οι… αντίπαλοι Ρονάλντο και Νάνι ακολουθούν με τρία γκολ. Θέλει, δε, να μετατραπεί στον τρίτο Γάλλο παίκτη που κερδίζει αυτή τη διάκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, μετά τον Ζιστ Φοντέν στο Μουντιάλ του 1958 και τον Μισέλ Πλατινί στο Euro 1984. Σερί 2-1-0 «έτρεξαν» οι «τρικολόρ» στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας τις Ρουμανία (2-1) και Αλβανία (2-0) και μένοντας στο 0-0 απέναντι στους Ελβετούς. Ακολούθησε το 2-1 επί των Ιρλανδών (με ανατροπή) στη φάση των «16», το εμφατικό 5-2 επί των Ισλανδών στα προημιτελικά και το 2-0 επί των «πάντσερ» στα ημιτελικά. «Έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε Πρωταθλητές Ευρώπης. Οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι αποτελεί προνόμιο για αυτούς να δίνουν τον τελικό του Euro 2016 μέσα στο σπίτι τους», σημείωσε ο Ντεσάμπ. Θεωρούμε, επομένως, ότι οι Γάλλοι θα κατακτήσουν απόψε το τρόπαιο και θα τους στηρίξουμε.

Προβάδισμα η ΑΪΚ

Περνάμε στη Σουηδία και τον αγώνα Κάλμαρ – ΑΪΚ, στον οποίο θα πάμε με το 2 DNB σε απόδοση 1.95 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της Κάλμαρ στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Σβαρντ ξεκίνησε, βέβαια, άσχημα, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και μένοντας αήττητο στις πρόσφατες τέσσερις αναμετρήσεις του (2-2-0) βελτίωσε την βαθμολογική του θέση. Δεν εκμεταλλεύεται, ωστόσο, όπως θα έπρεπε την έδρα του, στην οποία μετράει απολογισμό 2-2-2 (στα πέντε παιχνίδια παραβιάστηκε η εστία του). Από την άλλη πλευρά, στην ΑΪΚ τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά μετά τη φυγή του Αλμ. Με τον Νόρλινγκ στον πάγκο, η ομάδα από τη Στοκχόλμη έκλεισε ιδανικά πριν τη διακοπή, μετρώντας απολογισμό 4-2-0. Τη βρίσκουμε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, στον πόντο από την ευρωπαϊκή έξοδο, που αποτελεί σίγουρα πρωταρχικό στόχο και έπειτα το πρωτάθλημα που με βάση τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να κατακτηθεί (απέχει πέντε πόντους από την κορυφή). Την Πέμπτη εξασφάλισε την παρουσία της στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς κέρδισε με 2-0 την Μπάλα Τάουν στην Ουαλία (2-0 και το πρώτο παιχνίδι στην Σουηδία).

Μπορεί η Νέα Υόρκη

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το χάντικαπ -1 γκολ της Νέας Υόρκης Ρεντ Μπουλς, σε απόδοση 2.05, στην εντός έδρας αναμέτρησή με το Πόρτλαντ (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Νέας Υόρκης με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Νέα Υόρκη κερδίσει με ένα γκολ, το ποντάρισμα επιστρέφεται). Από την εντός έδρας φιλική επικράτηση με 2-0 επί της μεξικάνικης Αμέρικα προέρχονται οι Ρεντ Μπουλς. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, το συγκρότημα του Μαρς αγνοεί τη νίκη στα τρία τελευταία ματς του, ενώ στο πιο πρόσφατο χρονικά παιχνίδι ηττήθηκε με 0-2 στην έδρα της Σίτι, στο ντέρμπι της Νέας Υόρκης. Υποχώρησε στην 4η θέση της ανατολής με 23 βαθμούς και ρεκόρ 7-2-9 και πλέον είναι στο -7 από την κορυφή, έχοντας παιχνίδι λιγότερο όμως. Κόντρα στους Πόρτλαντ η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους. Από την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία κόντρα στο Κολοράντο προέρχονται οι Πόρτλαντ, που συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, συμπληρώνοντας έξι ματς αήττητοι, στα οποία μετρούν τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Σήμερα, βέβαια, το έργο τους κόντρα στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης είναι πολύ δύσκολο και οι γηπεδούχοι έχουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Επιλογή ο Καναδάς

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Καναδάς – Γαλλία, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +7.5 πόντων του Καναδά, σε απόδοση 1.91. Ο τελικός του προολυμπιακού τουρνουά της Μανίλα οριστικοποιήθηκε χθες από τους ημιτελικούς, στους οποίους ο Καναδάς και η Γαλλία επικράτησαν της Νέας Ζηλανδίας με 78-72 και Τουρκίας με 75-63 αντίστοιχα. Ο Καναδάς έχει αναγκαστεί να παίξει πολύ δυνατή άμυνα μέχρι σήμερα διότι δεν είναι πλήρης και μάλιστα λείπουν πολύ σημαντικοί επιθετικοί παίκτες του όπως οι Γουίγκινς, Όλινικ και Ντόρνεκαμπ αλλά έχει την ευτυχία να παίρνει πόντους από πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Η Γαλλία δεν έχει παίξει καλό μπάσκετ, είναι προφανές ότι για αυτό φταίει η προετοιμασία, αλλά το ταλέντο που έχει σαν ομάδα είναι πολύ υψηλότερο από τους αντιπάλους της. Για άλλη μια φορά χθες ήταν κακός ο Πάρκερ, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται πολύ, ο Μπατούμ έπαιξε πρώτη φορά και ήταν άστοχος ενώ ο Ντε Κολό κλασικά θα βάλει κάποιους πόντους που θα δώσουν την ευκαιρία στην Γαλλία να ξεφύγει. Η Γαλλία δεν θα έχει εύκολο έργο και ο Καναδάς μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και τη νίκη. Το πιθανότερο ξανά είναι να δούμε την Γαλλία να κάνει ένα μέτριο προς κακό πρώτο ημίχρονο, ο Καναδάς να ανεβάσει ψυχολογία διότι θα διαπιστώσει ότι μπορεί να προκριθεί και να επαληθεύσει το +7.5 που του προσφέρεται. Επιλογή λοιπόν ο Καναδάς +7.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Το βίντεο για τον αγώνα Πορτογαλία – Γαλλία:

Media

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep