Εκκρεμοδικίες στο... φουλ

Πολλές είναι οι δικαστικές εκκρεμότητες στη Football League.

Αντίστροφα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μετρά η Football League. Το φινάλε έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, αλλά οι ενδιαφερόμενοι κάνουν υπολογισμούς ανόδου ή σωτηρίας χωρίς να υπολογίζουν στις εκκρεμοδικίες. Και αυτές δεν είναι λίγες. Το flnews σας παρουσιάζει τις αποφάσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό για υποθέσεις που δεν πρόκειται να τελεσιδικήσουν πριν τα τέλη Μαΐου.

Η υπόθεση... τριών λεπτών

Στις 28 Μαρτίου ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 1-0 του Πανελευσινιακού εκτός έδρας, αλλά μία ημέρα μετά η ΑΕΛ κατέθεσε καταγγελία σε βάρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση έξι ξένων. Ακολούθησαν καταγγελίες από Πανελευσινιακό, Κέρκυρα. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 15 Απριλίου με τον Αλέξη Κούγια να λέει στην πρωτοδίκη, Μαρίνα Μπόζνου: «Περιμένουμε απόφαση άμεσα. Είναι μία υπόθεση... τριών λεπτών».

Ο Απρίλιος πέρασε, αλλά το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League ακόμα... αποφασίζει σχετικά με το αν ο Απόλλων παραβίασε τον ΚΑΠ ή όχι. Έτσι, οι μεν «κυανόλευκοι» θα πρέπει να υπολογίζουν τη συγκομιδή τους με -6 βαθμούς και οι δε «σταχυοφόροι» με +3.

Η ματαίωση του... μήνα

Μία ημέρα πριν ο Απόλλων χρησιμοποίησε αντικανονικό αριθμό ξένων ο ΑΟ Χανιά είδε τον αγώνα του με την Κέρκυρα να ματαιώνεται, γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει τα διαιτητικά έξοδα. Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα του κόσμου οι Φαίακες θα έπαιρναν άμεσα τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά και οι Κρητικοί θα τιμωρούνταν με αφαίρεση τριών. Ωστόσο, η ομάδα των Χανίων έχει πάρει ήδη δύο αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου, οπότε μάλλον ο ΑΟΧ θα μάθει την ποινή του λίγο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αναβολή και για Παναχαϊκή

Στις 5 Απριλίου ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την Παναχαϊκή με αφαίρεση 12 πόντων, γιατί από το τέλος Ιανουαρίου μετείχε στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής. Μάλιστα, ακολούθησε και δεύτερη κλήση για τα τελευταία ματς που έδωσε η ομάδα της Πάτρας, αλλά αυτή χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη. Οι Αχαιοί πήγαν στην Εφέσεων, όμως και εκεί έχουν πετύχει αναβολή εκδίκασης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έχει προγραμματίσει να εξετάσει το αίτημα της ομάδας της Πάτρας στις 11 Μαΐου. Ακόμα και τότε, όμως δεν είναι βέβαιο ότι η έφεση θα εκδικαστεί.

Το 4ο στάδιο επιτήρησης

Οι ΠΑΕ Παναχαϊκή, Ζάκυνθος, Καλλιθέα έχουν ήδη τιμωρηθεί από την Επιτροπη Αδειοδότησης, γιατί δεν πληρούσαν το 3ο στάδιο επιτήρησης. Φυσικά, αυτό δεν ήταν το τελευταίο. Οι αποφάσεις για το 4ο στάδιο αναμένονται άμεσα και όλα δείχνουν ότι οι τρεις προαναφερθείσες ΠΑΕ θα τιμωρηθούν με αφαίρεση τριών ακόμα πόντων. Αν, πάντως, υπολογίσει κανείς ότι οι προηγούμενες ποινές ενεργοποιήθηκαν... ένα μήνα μετά, τότε κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ενεργοποιηθεί η νέα.

Η καταγγελία της Παναχαϊκής

Στις 4 Φεβρουαρίου η Παναχαϊκή έκανε καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή, Γιώργου Λαμπρόπουλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αναβολή η αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό. Η συγκεκριμένη υπόθεση, βέβαια, μόνο στο συρτάρι δεν μπήκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα ο ποδοσφαριστής της πατρινής ομάδας και η ΠΑΕ κλήθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για να καταθέσουν.

Last modified onΣάββατο, 30 Απρίλιος 2016 20:36

1 comment

  • Μονο απς
    Μονο απς Κυριακή, 01 Μάιος 2016 21:21 Comment Link

    αντε ρε σαπιοι που θα αφαιρεσετε παλι βαθμους απο την ζακυνθο!!!!!!!!!!η ζακυνθος σας φταιει που μαζευει και κοσμο και ειναι καθαρη...ας πεσουμε να μεινετε με αγροτικους,ελευσινες κτλ που μαζευουν 100 ατομα.ειστε εμετος!!!!οποια ομαδα σας συμφερει τιμωρειτε.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep