Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Υποβιβασμός για Βόλο, Καβάλα!

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στις 4.54 τα ξημερώματα!

 

Βαριά τιμωρήθηκαν τα αφεντικά των «ερυθρόλευκων» και των «Αργοναυτών», αφού ο Αχιλλέας Μπέος (90.000 ευρώ πρόστιμο) και ο Μάκης Ψωμιάδης (300.000 ευρώ πρόστιμο) αντίστοιχα μένουν εκτός ποδοσφαίρου εφ’ όρου ζωής! Αντίθετα, αθώος είναι ο Γιάννης Παπακώστας. Μετά τις εξελίξεις αυτές έχουν ελπίδες ανόδου η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, αφού οι δύο ΠΑΕ που τιμωρήθηκαν καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες θα καταθέσουν εφέσεις την επόμενη εβδομάδα, οπότε εκδικάζεται και η έφεση της Λάρισας και του Ηρακλή που ζητούν να ακυρωθεί η επικύρωση της βαθμολογίας. Φυσικά, ίδια είναι η διεκδίκηση και του Πανσερραϊκού.

Παράλληλα, επιβλήθηκε σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα πρόστιμο 300.000 ευρώ. Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Για την Καβάλα, εξάλλου, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν μέχρι αύριο, τότε στο τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.

 

Η πειθαρχική επιτροπή μετά από μαραθώνια συνεδρίαση συνέταξε και το πολυσέλιδο σκεπτικό. Εκεί απέρριψε τις ενστάσεις των δύο ΠΑΕ. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το άρθρο 21 είναι ενιαίο αν και έχει διασπαστεί σε 21Α (δωροδοκία) και 21Β (Στοίχημα), αφού σύμφωνα με το σκεπτικό… «η δωροδοκία αποτελεί αναγκαίο στοιχείο της ειδικής υποστάσεως του πειθαρχικού αδικήματος  που περιγράφεται και τυποποιείται στο 21Β (Στοίχημα) και η διάπραξη του τελευταίου δεν νοείται χωρίς την ταυτόχρονη τέλεση και του παραπτώματος της δωροδοκίας».

Το σκεπτικό μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι ο… «Αχιλλέας Μπέος (το ίδιο ισχύει και για τον Μάκη Ψωμιάδη όπως αναφέρεται παρακάτω για την Καβάλα) υπό την ιδιότητα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου πρόσφερε και υποσχόταν σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές, διοικητικούς παράγοντες ή αξιωματούχους ομάδων, δώρα, ωφελήματα ή άλλες παροχές με σκοπό να αλλοιωθεί υπέρ ή κατά της ανωτέρω ΠΑΕ το αποτέλεσμα των αγώνων». Για την επιτροπή τα παιχνίδια της Football League και του Κυπέλλου Ελλάδας που θεωρούνται στημένα με απόλυτη ασφάλεια… «χωρίς να υπάρχει κάποιο ποσοστό σφάλματος» είναι: Παναργειακός- Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (30/8/2009), Ολυμπιακός Βόλου- Καλαμαριά 2-0 (27/10/2008), Ολυμπιακός- Ατρόμητος 1-1 (2/2/2009), Ολυμπιακός Βόλου- Ηλυσιακός 0-1 (4/5/2009), Ολυμπιακός Βόλου- Εθνικός 2-0 (15/1/2010), Ηλιούπολη- Ολυμπιακός Βόλου 1-3 (6/2/2010).

 

Οσο για τον Μάκη Ψωμιάδη η επιτροπή δέχθηκε ότι είναι ο… «εν τοις πράγμασι ουσιαστικός πρόεδρος, διοικητής και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Καβάλας», καθώς έλαβε υπόψη της το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Σταύρος Ψωμιάδης στον 9ο Ανακριτή όπου αναφέρει μεταξύ άλλων… «Στην ΠΑΕ Καβάλας μετέχω μόνο τυπικά ως πρόεδρος… ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ».

 

Οσο για τα παιχνίδια που δέχεται ότι είναι στημένα με απόλυτη ασφάλεια είναι: Αγροτικός Αστέρας- Καβάλα 0-3 (28/10/2009, Κύπελλο), Καβάλα- Αγροτικός Αστέρας 4-1 (14/3/2009, Football League), Καβάλα- Ηλυσιακός 2-0 (29/3/2009, Football League), Καβάλα- ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (13/4/2009, Football League), Αναγέννηση Καρδίτσας- Καβάλα 3-0 (4/5/2009, Football League). Αντίθετα δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο για το φετινό παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας Καβάλα- Πανσερραϊκός 0-0 (19/2/2011).

 

Δείτε το σκεπτικό της τιμωρίας του Ολυμπιακού Βόλου ΕΔΩ.

Δείτε το σκεπτικό της τιμωρίας της Καβάλας ΕΔΩ.

 

 

Last modified onΠαρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 01:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep