«Μαφία και στημένες δίκες»!

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής Βέλα Τζούνιορ κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ατάκες για μαφία, στημένες δίκες και... σαρδανάπαλες αποφάσεις ακούστηκαν στην εκδίκαση της προσφυγής του Βέλα Τζούνιορ κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο Βραζιλιάνος που έφυγε από την ΑΣΑ το 2011 έχει καταθέσει αίτηση επιβολής - ενεργοποίησης και αυτή εκδικάστηκε την Τρίτη (02/04) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Τον Βέλα Τζούνιορ εκπροσώπησε ο Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για σαρδανάπαλες αποφάσεις! Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι παλιά, αλλά εξίσου ζωντανή όπως όλες οι άλλες αθλητικής διαδοχής. Έρχονται νέοι κανονισμοί που σας αποκρύπτει η ΕΠΟ και οι οποίοι ρητά λένε πως πρέπει να εφαρμόζετε αποκλειστικά το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA. Έως τώρα δεν το έχει εφαρμόσει κανένα διαιτητικό δικαστήριο.

Δίκασα δύο αγωγές ακυρώσεως στο Εφετείο Αθηνών και προσβάλλω διαιτητικές αποφάσεις. Η ΕΠΟ ήρθε απέναντί μας και λέει τελείως διαφορετικά από ό,τι λέει στα δικαστήρια και στη FIFA. Εδώ καθοδηγεί τα όργανά της και εσείς εφαρμόζετε τους κανονισμούς με έναν σαρδανάπαλο τρόπο με την επίκληση μιας ευρεσιτεχνίας, της καταχρηστικότητας.

Ο κανονισμός αδειοδότησης έχει αλλάξει και επιβάλλει ρητά εφαρμογή της αθλητικής διαδοχής. Όχι όπως ο νομικός σύμβουλος και προϊστάμενος αδειοδότησης, κύριος Σαράκης ερμηνεύει και λέει ότι αν ο Βέλα Τζούνιορ δικαιωθεί, δεν πρέπει να έχει στο σκεπτικό του αν την απέρριψε καταχρηστικά, αλλά στο διατακτικό. Το δικαστήριό σας δεν το έχει δεχτεί σε καμία αίτησή μου. Οι παίκτες χάνουν τα λεφτά τους, έχουμε δικαιωθεί στις 10 από τις 100 υποθέσεις, αλλά σε όλες έχει κριθεί πως υπάρχει αθλητική διαδοχή. Και έρχεται η ίδια η Ομοσπονδία και αμφισβητεί τις αποφάσεις σας. Αυτά πηγαίνουν έξω και οι κυρώσεις θα είναι βαριές όπως στην υπόθεση Ντουρμισάι.

Δεν είναι ότι ο Βέλα Τζούνιορ διεκδικεί 15 χιλιάδες από την Καρδίτσα. Προσέφυγε και σε πολιτικό δικαστήριο, δεν υπάρχει περίπτωση καταχρηστικότητας, κυνήγησε τα φυσικά πρόσωπα και δεν πήρε τα χρήματά του. Ζητάμε άμεσα την επιβολή ποινών γιατί είναι στη ζώνη κινδύνου. Ενδεχομένως να πέσει και ο ποδοσφαιριστής θα χάσει τα λεφτά του. Η ΕΠΟ λέει ότι δεν αναγνωρίζει τους νόμους του κράτους, τα κρατικά όργανα, την ΕΕΑ, τους νόμους που αφορούν θέματα ποδοσφαίρου και εφαρμόζουμε αποκλειστικά τις υπερκρατικές και διακρατικές διατάξεις των κανονισμών της FIFA και UEFA. Αυτά ισχύουν μέχρι ενός σημείο, όχι να καταλύουν το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους.

«Είμαστε η 3η ΠΑΕ»

Ο δικηγόρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Αργύρης Λίβας σχολίασε αρχικά: «Οι αποφάσεις, δηλαδή, που δεν δικαιώνουν τους ποδοσφαιριστές είναι σαρδανάπαλες; Η απόφαση της κυρίας Μπουλταδάκη στην υπόθεση Κοντοβά είναι «μνημείο». Σε όλο το σκεπτικό ο Άρης δικαιώνεται και στο διατακτικό με έναν μαγικό τρόπο δικαιώνεται ο Κοντοβάς».

Ακολούθως είπε:

«Η ΕΕΑ δεν δικαιώνει κανέναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Και ο νόμος να εφαρμοστεί, το καταστατικό και οι κανονισμοί δεν μπορεί να δικαιωθεί ποτέ ο συγκεκριμένος. Ο Βέλα Τζούνιορ έπαιξε το 2010-11 και μετά τη λήξη της περιόδου η ομάδα υποβιβάστηκε. Στις 11/09/13 ιδρύεται η 2η ΠΑΕ και μετά το 2017-18 υποβιβάστηκε. Η 3η ΠΑΕ ιδρύεται στις 9/8/21. Και έρχεται ο συγκεκριμένος μετά από 13 χρόνια και διεκδικεί λεφτά. Η καταχρηστικότητα είναι δεδομένη για εμάς και η προσφυγή πρέπει να απορριφθεί.

Είμαι εγώ υποχρεωμένος να προσκομίσω ποια ήταν η ΠΑΕ που συμβλήθηκε με τον ποδοσφαιριστή ή πρέπει να τα πει ο ποδοσφαιριστής με το δικόγραφό του; Εκεί δεν αναφέρει τίποτα. Στην τακτική δικαιοσύνη δεν θα στεκόταν τέτοιο δικόγραφο. Πώς η τωρινή ΠΑΕ θα έχει λογιστήριο 4 ΠΑΕ πίσω; Έχουμε την ίδια μετοχική σύνθεση, τους ίδιους υπαλλήλους, το ίδιο ΔΣ; Η συγκεκριμένη ΠΑΕ είναι εν ζωή τρία χρόνια. Μένω άφωνος που ακούω για σαρδανάπαλες αποφάσεις».

«Μαφία και στημένοι αγώνες»!

Στη δευτερολογία του ο Παναγόπουλος ανέφερε:

«Δεν υπάρχει παραγραφή. Οι αποφάσεις εδώ έρχονται για εκτέλεση. Η ΠΑΕ είναι διάδοχος και όφειλε να ελέγξει αν έχει άλλους 10 Βέλα Τζούνιορ. Η FIFA αναγνωρίζει και την ευθύνη του ιδρυτικού ερασιτεχνικού σωματείου. Ούτε γι' αυτό σας ενημερώνει η ΕΠΟ. Έχει επανέλθει η νομολογία που εφάρμοσε στην υπόθεση Μάρα. Δικαιώθηκε και εισέπραξε μέρος των χρημάτων του χωρίς να έχει προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο κατά του προέδρου και ιδιοκτήτη.

Έχω πολλούς που περιμένουν. Βλέπει ο Βέλα Τζούνιορ ότι άλλοι δικαιώνονται στη FIFA και λέει εγώ γιατί; Πήρε έναν δικηγόρο και δεν έκανε τις ενέργειες που έπρεπε. Πήγε στα πολιτικά δικαστήρια, κυνήγησε τον πρόεδρο, δεν μπόρεσε να βρει περιουσιακά στοιχεία. Τι να κάνει; Να βγει με τις καραμπίνες και να κυνηγά μια ανύπαρκτη ομάδα που πουα αλλάζει ΑΦΜ διαρκώς;

Είναι Βραζιλιάνος. Για να μην πω ότι μας λένε μαφιόζους όσους εμπλεκόμαστε γύρω τους. Τέτοια λένε και χειρότερα στη FIFA. Ήρθε έγγραφο στην ΕΠΟ και λέει ότι "αν δεν λύσετε τα θέματά σας με στημένους αγώνες και στημένες δίκες, θα παρέμβουμε". Θα είναι μεγάλο το χτύπημα»!

Λίβας: «Αν κατάλαβα καλά, αν δεν δικαιώσετε τον ποδοσφαιριστή, είστε μαφιόζοι και κάνετε στημένη δίκη»!

Η πρόεδρος, Σταυρούλα Κουσουλού απάντησε: «Ο καθένας έχει δώσει τις εξετάσεις του. Ο κύριος Παναγόπουλος γνωρίζει ποιος είναι και πού απευθύνεται. Γι' αυτό κι εγώ απαξιώ για οτιδήποτε. Έχω καθαρή τη συνειδήσή μου. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα».

Ερήμην της ΠΑΕ συζητήθηκε η αίτηση επιβολής - ενεργοποίησης του Ευριπίδη Γιάκου που διεκδικεί 7.000 ευρώ.

Last modified onΚυριακή, 07 Απρίλιος 2024 12:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep