«Αναλογιστείτε τις συνέπειες»

«Βέλη» του Ερασιτέχνη Αιολικού στην ΠΑΕ και τη Super League 2 με αφορμή τη μετακόμιση στην Αριδαία.

Μάχη για την παραμονή του θα δώσει ο Αιολικός στα πλέι άουτ. Και όχι μόνο δεν θα παίζει στο γήπεδό του, αλλά θα αγωνίζεται κεκλεισμένων των θυρών στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας έπειτα από παραχωρητήριο που έλαβε. Ο Ερασιτέχνης Αιολικός, λοιπόν, με ανακοίνωσή του εκτόξευσε «βέλη» προς την ΠΑΕ και τη διοργανώτρια αρχή και ανέφερε:

«Η έδρα του Αιολικού ήταν, είναι και θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Ούτε η Αριδαία, ούτε η Θεσσαλονίκη. Ως εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, κατέχοντας νομίμως το 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός και μεμονωμένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, δηλώνουμε ότι δεν ερωτηθήκαμε, ούτε μας γνωστοποιήθηκε ποτέ η πρόθεση όσων χρηματοδοτούν την ΠΑΕ να δηλώσουν έδρα μακριά από τη Μυτιλήνη. Προφανώς γιατί γνώριζαν εξαρχής πως δεν θα ήμασταν ποτέ σύμφωνοι με κάτι τέτοιο.

Είναι ανήθικο και αθέμιτο να ξεριζώνεται η ομάδα από τη φυσική της έδρα, χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος, παρά μόνο για τα προσωπικά συμφέροντα όσων παίρνουν τις διοικητικές αποφάσεις.

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Super League 2 καταστρατηγεί την προκήρυξη και το Άρθρο 6, παράγραφος 3. Θα περιμέναμε η διοργανώτρια αρχή ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος να σεβαστεί τους κανονισμούς, που η ίδια και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν θεσπίσει.

Καλούμε τους χρηματοδότες της ΠΑΕ, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης και οι δύσκολες μάχες για την παραμονή του Αιολικού στην κατηγορία να δοθούν στον «Ταρλά». Όπως επιβάλλει η ιστορία μισού αιώνα του συλλόγου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι οι μοναδικοί υπόλογοι για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του ΑΕΠΣ Αιολικός».

Το άρθρο 6 παρ.3 της προκήρυξης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι ομάδες που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 2 αγωνιστικής περιόδου 2023-24, θα πρέπει να χρησιμοποιούν γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις της Κατηγορίας 1 σύμφωνα με τον Κανονισμό Γηπέδων και Υποδομών της UEFA έκδοση 2018. Για την έγκυρη συμμετοχή μιας ομάδας σε Πρωτάθλημα που διοργανώνεται από τις επαγγελματικές ενώσεις, είναι απαραίτητη η δήλωση τουλάχιστον ενός γηπέδου ως κύρια έδρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μαζί με τη δήλωση να κατατεθούν στη διοργανώτρια όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι το γήπεδο που θα αποτελεί την κύρια έδρα έχει παραχωρηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τους αγώνες της ομάδας των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής περιόδου που αρχίζει σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ΚΑΠ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος με την επιφύλαξη της παρ.3 του άρθρου 78 του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Σε περίπτωση που μια ΠΑΕ αιτηθεί τη χρήση του γηπέδου της εναλλακτικής έδρας θα πρέπει να προσκομισθούν τα ανωτέρα έγγραφα και για αυτό. Η κατάθεση στη διοργανώτρια όλων των νομίμων εγγράφων (άδεια καταλληλότητας για την κύρια έδρα) που θα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.4 ΚΑΠ με την επιφύλαξη της παρ.3 του άρθρου 78 του Καταστατικού της ΕΠΟ (καμία ομάδα δεν μπορεί να δηλώσει να αγωνίζεται σε γήπεδο εκτός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας στην οποία βρίσκεται η έδρα της)».

Από πλευράς διοργανώτριας μιλούν για λόγους ανωτέρας βίας και για αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων, προκειμένου ο Αιολικός να μεταβεί από τη βάση του, τη... Θεσσαλονίκη στη Μυτιλήνη, όμως η ΠΑΕ το παραχωρητήριο το έλαβε για όλους τους αγώνες των πλέι άουτ, χωρίς φυσικά να προκύπτει από πουθενά ότι ξαφνικά το Δημοτικό Στάδιο δεν έχει άδεια καταλληλότητας.

Last modified onΤετάρτη, 20 Μάρτιος 2024 17:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep