Δευτέρα... μέτρων για την οπαδική βία

Η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη Δευτέρα (11/12) τα μέτρα για τα διαδοχικά περιστατικά οπαδικής βίας.

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (09/12) με θέμα την οπαδική βία. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Η σύσκεψη διήρκησε από τις 11.00 έως τις 13.00 και όπως προέκυψε, οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα (11/12) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Ο ίδιος το πρωί του Σαββάτου (09/12) δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή.

Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Να περιμένουμε έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

Τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου στις επαγγελματικές κατηγορίες θα διεξαχθούν κανονικά. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι η ανάκληση απόφασης για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στις θύρες οργανωμένων οπαδών, η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και το οριστικό κλείσιμο θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Last modified onΣάββατο, 09 Δεκέμβριος 2023 14:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep