«Θα διαλυθεί η… Τρίγλια»

Μεγάλη ένταση στην αίτηση αναψηλάφησης του ΠΟΤ Ηρακλή κατά της απόφασης επιβολής ποινών του Μπόγκνταν Μάρα. Όλο το ρεπορτάζ στο FL News.

Με τριπλή νομική εκπροσώπηση παρουσιάστηκε ο ΠΟΤ Ηρακλής την Τρίτη (25/04) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Οι Κυανόλευκοι έχουν καταθέσει αίτηση αναψηλάφησης κατά της απόφασης επιβολής ποινών του Μπόγκνταν Μάρα και αν δεν δικαιωθούν θα βαρέσουν, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, διάλυση!

Το ποσό που έχει επιδικαστεί στον Ρουμάνο παλαίμαχο είναι της τάξης των 110 χιλιάδων ευρώ, όμως με τους τόκους πλησιάζει τις 300 χιλιάδες. Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας (παραστάθηκε μαζί με τους Βαγγέλη Χατζηιωάννου, Απόστολο Μπίρδα, αν ο Μάρα δικαιωθεί, τότε η… Τρίγλια θα διαλυθεί, γιατί θα προκύψουν προσφυγές εκαττομυρίων.

Η εκδίκαση είχε μεγάλη ένταση, η οποία προέκυψε μεταξύ του δικηγόρου του Μάρα, Γιώργου Παναγόπουλου και του προέδρου του Διαιτητικού, Γιάννη Μαρούδη. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το πλήρες ρεπορτάζ…

Ο Παναγόπουλος αρχικά ζήτησε αναβολή, γιατί «υπάρχει η εκκρεμοδικία της ενεργοποίησης ποινών. Έχει δικαστεί και αναμένουμε απόφαση. Η αναψηλάφηση δεν έχει αντικείμενο. Είναι σα να προκαταβάλει την απόφαση. Πρέπει να δούμε το σκεπτικό και μετά να κριθεί η αναψηλάφηση».

«Θα διαλυθούμε…»

Οι Χατζηιωάννου, Μπίρδας δεν συναίνεσαν και ο Κούγιας είπε:

«Είναι επιβεβλημένη η εκδίκαση. Ο κύριος Παναγόπουλος χρησιμοποίησε ανύπαρκτα έγγραφα και εξώδικα που δεν έχουν κοινοποιηθεί και αυτά έγιναν δεκτά από το Διαιτητικό. Θέλει ν’ αποφύγει τον έλεγχο. Μαζί με τους επιφανείς επιχειρηματίες Θανάση Παπαδόπουλο, Στράτο Ευγενίου αποφασίσουμε ν’ αγοράσουμε τις μετοχές της Τρίγλιας. Μ’ αυτή την ενεργοποίηση, αν κριθεί η Τρίγλια διάδοχος μιας εταιρείας του 2010 θα πρέπει ως το τέλος του μήνα να δώσουμε 600 χιλιάδες για να μη διαλυθούμε.

Κανείς από εμάς δεν πρόκειται να κάνει οτιδήποτε αν γίνει δεκτή η αίτηση ενεργοποίησης. Θα ενεργοποιηθούν δεκάδες άλλες εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχουμε διάθεση να πληρώσουμε για λογαριασμό άλλης ΠΑΕ. Υπάρχει καταχρηστικότητα. Πρέπει να δώσουμε 600 χιλιάδες για την αδειοδότηση, αλλιώς θα διαλυθούμε».

Ο Παναγόπουλος απάντησε:

«Τα χρέη δεν είναι ευθύνη του κυρίου Κούγια, όμως δεν μπορεί να λέει εκβιαστικά ότι θα διαλυθούν. Υπάρχει και το θέμα εκπρόθεσμου. Μιλούν για δήθεν ανύπαρκτα έγγραφα. Η ενεργοποίηση είναι διαπιστωτική πράξη. Ο Μάρα πήγε παντού. Αν διαλυθεί η ΠΑΕ θα περιμένουμε πότε θα ξανανέβει. Αν είχε βγει η απόφαση ενεργοποίησης, δεν θα είχαμε θέμα να δικαστεί η υπόθεση».

«Τρικ για να έχει οπαδούς»

Ο Κούγιας είπε με τη σειρά του:

«Δεν εκβιάζουμε. Την εφαρμογή του νόμου ζητάμε. Ακολούθησαν κι άλλες ΠΑΕ μετά από αυτή του 2010 και ο Μάρα δεν στράφηκε εναντίον τους. Η ΠΑΕ δεν ιδρύθηκε από το ιδρυτικό σωματείο. Είναι η Π.Ο. Τρίγλια που πήρε άδεια να χρησιμοποιεί τον τίτλο Ηρακλής για να έχει οπαδούς. Έφυγε από την Τρίγλια, ένα χωριό χωρίς να γίνει ποτέ Ηρακλής. Είναι τρικ για να έχει οπαδούς. Νομικά δεν υπάρχει διαδοχή. Τα επιχειρήματα αναψηλάφησης είναι καταρριπτικά. Θα έρθει αφαίρεση βαθμών και την 3η εβδομάδα το σωματείο θα διαλυθεί».

Ο Χατζηιωάννου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Αν βγει αύριο απόφαση, θα δημιουργηθεί νομικό μπάχαλο. Δεν μπορεί να πάει πίσω η αναψηλάφηση. Και η ενεργοποίηση και η αναψηλάφηση στηρίζονται στην ίδια απόφαση», ενώ ο Μπίρδας είπε με βεβαιότητα: «Η ένσταση απαραδέκτου που καταθέσαμε γίνεται παγίως δεκτή και η αίτηση ενεργοποίησης εκτιμούμε ότι θ’ απορριφθεί. Ο Μάρα απευθύνθηκε σε δικαιοδοτικά όργανα εκτός καταστατικού και κανονισμών της ΕΠΟ».

Ο Παναγόπουλος εμφάνισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η ΕΕΑ βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει αίτηση του Μάρα ενώπιόν της, το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε και ακολούθησε αίτημα… εξαίρεσης του Μαρούδη.

Παναγόπουλος: «Υπάρχει υπόνοια μεροληψίας λόγω των αποφάσεων Γκιάρο, Ζακύνθου. Σας έχω κάνει 100 καταγγελίες και δεν δέχομαι να δικάσετε εσεις».

Μαρούδης: «Γραπτώς και τον λόγο»

Παναγόπουλος: «Αποφεύγατε μέχρι πρόσφατα να μπαίνετε σε υποθέσεις μου. Εκκρεμούν στην Ε.Ε. της ΕΠΟ αιτήματα παύσεως μ’ αυτά που έχετε γράψει με το μέλος, την κυρία Θωμά. Αμφισβητήσατε το πληρεξούσιο στην υπόθεση Γκιάρο και επικαλεστήκατε ότι είχαμε πάει στην ΕΕΑ. Η επιτροπή σας είναι ανυπόστατη. Είστε τριμελές όργανο με δύο δικηγόρους και είστε τακτικός δικαστής. Είναι διαιτησία αυτή; Ο κανονισμός λέει μονομελή σύνθεση».

Η πλευρά του ΠΟΤ Ηρακλή αντέδρασε και έπειτα από διακοπή αρκετής ώρας η αίτηση εξαίρεσης απορρίφθηκε. Ακολούθησε ο εξής έντονος διάλογος:

«Στημένη δίκη - παρωδία»

Μαρούδης: «Απορρίπτει αίτηση εξαίρεσης. Δεν κατατέθηκε παράβολο και είναι καταχρηστική. Τη βλέπω και κακογραμμένη».

Παναγόπουλος: «Οι αποφάσεις σας είναι καλύτερες; Αρνούμαι να συμμετέχω σ’ αυτή την παρωδία και θ’ ακολουθήσουν οι συνέπειες. Η υπόθεση Ντουρμισάι ήταν προπομπός για την κατάληξη του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα. Καταδικάστηκε η ΕΠΟ με πρόστιμο 500 χιλιάδες».

Μαρούδης: «Έπρεπε αμέσως να ζητήσετε αίτηση εξαίρεσης και όχι όταν απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής. Είναι καταχρηστική η άσκηση».

Παναγόπουλος: «Είναι δικαίωμά μου».

Μαρούδης: «Αφήστε ποιο είναι δικαίωμά σας»

Παναγόπουλος: «Μη μου φωνάζετε εμένα. Να μη μιλάτε έτσι. Είστε χθεσινός. Σ’ εμένα δεν θα μιλάτε έτσι, λες και απευθύνεστε σε εγκληματίες. Να γράψετε ότι δεν συμμετέχω σε στημένη δίκη – παρωδία».

Κούγιας: «Να το γράψετε γιατί επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε νομικά. Εμείς οι δικηγόροι και ο μεγαλομέτοχος Στράτος Ευγενίου σε μια στημένη δίκη, έναν στημένο δικαστή τον έχει στήσει, είτε ο διάδικος, είτε οι δικηγόροι που έχουν δυνατότητα να πλησιάζουν δικαστές και να στήνουν δίκες».

Η εκδίκαση συνεχίστηκε με τον Παναγόπουλο να δηλώνει ότι δεν παρίσταται, οπότε οι δικηγόροι του ΠΟΤ Ηρακλή ήταν οι μόνοι που ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους.

«Ανύπαρκτα έγγραφα»

Ο Μπίρδας στην αγόρευσή του είπε:

«Η επιβολή ποινών αφορά σε ποδοσφαιριστή που είχε συμβληθεί με την ΠΑΕ Ηρακλής το 2010. Ο ΠΟΤ Ηρακλής συστάθηκε το 2019. Το 2012 και το 2018 συστάθηκαν άλλες ΠΑΕ που δεν αρνούνταν την αθλητική διαδοχή. Δεν στράφηκε ποτέ κατά αυτών. Στην υπόθεση Ηλιάδη κατά Τρίγλιας η προσφυγή του κρίθηκε καταχρηστική για τον ίδιο λόγο.

Το σκεπτικό βγήκε 17 Μαρτίου και ασκήσαμε την αναψηλάφηση στις 25 Μαρτίου. Πώς θα την ασκούσαμε με το διατακτικό; Σε αυτό αναφέρεται ότι το εξώδικο που έστειλε στις 30/03/18 στην ΕΠΟ αποτελεί νομική ενέργεια. Από τον φάκελο δικογραφίας δεν προκύπτει επίδοση στην ΕΠΟ, άρα είναι ανύπαρκτο το έγγραφο. Επίδοση υπάρχει μόνο στη Super League.

Το δεύτερο έγγραφο είναι από τις 31/01/20 εξώδικο στη διεύθυνση αδειοδότησης. Τέτοιο έγγραφο στη δικογραφία δεν υπάρχει. Το τρίτο έγγραφο είναι από 29/09/21 στην ΕΕΑ. Εμείς έχουμε έγγραφο της ΕΕΑ που λέει ότι ουδέποτε κατατέθηκε αίτηση στην ΕΕΑ. Στηρίχτηκε η απόφαση επιβολής σε ανύπαρκτα έγγραφα.

Ο ποδοσφαιριστής όταν υπέγραψε το 2010, υπέγραψε ότι θα στρέφεται μόνο στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Μπορούσε να πάει στην εκκαθάριση ή να στραφεί κατά των φυσικών προσώπων. Εσφαλμένα αναφέρει η απόφαση ότι δεν μπορούσε να στραφεί κατά των επόμενων αθλητικών διαδόχων. Από το 2015 υπήρχε σχετικό πλαίσιο από την Ομοσπονδία. Ήρθε μετά από 13 χρόνια να ζητήσει την απαίτησή του.

Μείζον ζήτημα είναι ότι ο αντίδικος στράφηκε σε διαφορετικά όργανα από αυτά που προβλέπονται στους κανονισμούς της ΕΠΟ. Άρα είναι απαράδεκτη η αίτησή του».

Ο Χατζηιωάννου τόνισε:

«Το συμβόλαιο είναι του 2010. Τότε ο Κ.Ι.Μ. όριζε ότι στο συμβόλαιο παρίσταται ή ο πληρεξούσιος ή ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή. Άρα έλαβε γνώση. Στην υπόθεση του Πλατέλλα η έφεση απορρίφθηκε, γιατί ο Χάρης Γρηγορίου στράφηκε μόνο κατά του διατακτικού. Η αναψηλάφηση πρέπει να έχει συγκεκριμένους νομικούς λόγους. Στις 17/3 πήραμε το σκεπτικό και 10 μέρες μετά καταθέσαμε την αναψηλάφηση. Από τη στιγμή που δεν παρίσταται η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να κάνετε δεκτό και το υπόμνημά της».

Ο Παναγόπουλος αντέδρασε έντονα και είπε: «Αν είναι έτσι, τότε πρέπει ν’ αποχωρήσει και ο δικός μας διαιτητής. Ο Μάρα έκοψε παράβολο και έχει ορίσει διαιτητή. Οφείλει ο διαιτητής μου ν’ αποχωρήσει».

Κούγιας: «Τι πρέπει να γίνει; Να έρθει η Αστυνομία; Είστε περαστικός κύριε Παναγόπουλε».

Παναγόπουλος: «Δεν σας επιτέθηκα. Εσείς είστε περαστικός που έρχεστε ξαφνικά και λέτε ότι είστε Ηρακλής μετά από 20 χρόνια».

«Καπηλεύτηκε τους οπαδούς του Ηρακλή»

Και ο Κούγιας συμπλήρωσε:

«Δήλωσε ο κύριος Παναγόπουλος ότι δεν συμμετέχει σε στημένη δίκη. Διαπράττετε αδίκημα απιστίας σε βάρος του Μάρα. Η αναψηλάφηση είναι εμπρόθεσμη, αφού έγινε μετά την έκδοση του σκεπτικού. Η Τρίγλια είναι ένα χωριό. Ο κύριος Ευγενίου έφτιαξε μια ομάδα και όταν ανέβηκε, για να εκμεταλλευτεί τους οπαδούς του Ηρακλή έβαλε τον τίτλο Π.Ο. Τρίγλιας ο Ηρακλής.

Ο ΠΟΤ δεν είναι καθολικός διάδοχος. Είναι ΠΑΕ που έχει ιδρυθεί από τον Ερασιτέχνη του ΠΟ Τρίγλιας. Ο ιδιοκτήτης της Τρίγλιας επέλεξε να καπηλευτεί τους οπαδούς του Ηρακλή. Έχουμε και θέμα ενεργητικής νομιμοποίησης. Η ΠΑΕ ιδρύθηκε το 2019.

Στην απόφαση Ηλιάδη η κυρία Καρφάκη δέχτηκε για ποδοσφαιριστή της ίδιας περιόδου ότι παραγνώρισε μια σειρά ΠΑΕ από το 2010 και μετά έκανε δεκτή την αίτηση Μάρα. Ο κύριος Παναγόπουλος είναι εξαιρετικός και έχει προβληματίσει με τις νομικές του σκέψεις. Ωστόσο εδώ χρησιμοποίησε ως αποδεικτικά στοιχεία έγγραφα που δεν υπάρχουν νομικά. Το ένα που υπάρχει δεν έχει έκθεση επιδόσεως. Μπορεί να «κατασκευάστηκε».

Δεν προκύπτει κοινοποίηση παρά μόνο στη Super League. Δεν κοινοποιήθηκε ούτε στην ΕΠΟ, ούτε στην ΕΕΑ. Παραπλάνησε το δικαστήριο. Το δεύτερο έγγραφο δεν υπάρχει πουθενά, κι όμως η απόφαση το έλαβε υπόψη. Λάθη κάνουμε όλοι. Η επιχειρηματολογία δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί».

Προθεσμία για υπομνήματα δόθηκε ως την Πέμπτη (27/04), με τον Κούγια να ζητά να εκδοθεί πρώτα η απόφαση της αίτησης αναψηλάφησης και μετά αυτή σχετικά με την ενεργοποίηση.

Last modified onΤετάρτη, 26 Απρίλιος 2023 23:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep