«Ο Ηρόδοτος τελείωσε»! (pic)

Η πρόεδρος Κατερίνα Τσαντηράκη δεν πλήρωσε τις προσφυγές και ο Ηρόδοτος οδηγείται στην αποβολή από το πρωτάθλημα!

Τίτλοι τέλους για τον Ηρόδοτο! Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού είχε προθεσμία ως τα μεσάνυχτα να πληρώσει τις 5 προσφυγές για να πάρει πίσω τους 15 βαθμούς, όμως διά στόματος Κατερίνας Τσαντηράκη αυτό δεν συνέβη! Παρότι ως τώρα δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή, η επικεφαλής της διοίκησης των Κυανόλευκων επισημοποίησε το φινάλε, γράφοντας το βράδυ στον λογαριασμό της στα social media: «Η ομάδα τελείωσε. Δεν πλήρωσα τις προσφυγές».

AAIRTE

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ηρόδοτο αφαιρέθηκαν 15 βαθμοί λόγω οφειλών στους Αμπουμπακάρι, Αποστολίδη, Αρναούτογλου, Ποζατζίδη και Νόνη. Το χρέος (υπολογίζεται στις 40 χιλιάδες ευρώ) δεν πληρώθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί για κάθε έναν. Η δεύτερη προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών εξέπνευσε την Τετάρτη (05/04), με αποτέλεσμα οι Κρητικοί - βάσει κανονισμών - να οδηγούνται στην αποβολή από το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι η μη πληρωμή των 5 προσφυγών επιβεβαιώθηκε στο FL News τόσο από τους νομικούς εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών, όσο και από τον νομικό της ΠΑΕ, κατά συνέπεια η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα πορευτεί από εδώ και στο εξής με 28 ομάδες. Φυσικά, ουδεμία περίπτωση υπάρχει για ανατροπή δεδομένων, γιατί ο κανονισμός είναι σαφής και οι όποιοι διακανονισμοί ή εξοφλήσεις έπρεπε να γίνουν ως την Τετάρτη (05/04).

Η λογική λέει ότι εντός της ημέρας η Super League 2 θα πρέπει να ανακοινώσει την αποβολή του Ηροδότου από το πρωτάθλημα. Αυτή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, τουλάχιστον τώρα, αν πληρώνονταν έστω οι 3 από τους 5 ποδοσφαιριστές που είχαν στα χέρια τους ενεργοποιήσεις ποινών. Η ΠΑΕ, ωστόσο, γνωρίζοντας τη «βροχή» των νέων προσφυγών που πλησίαζε, αποφάσισε να μην δώσει άλλα χρήματα. Εξάλλου, έσοδα η ίδια δεν έχει (και δεν περιμένει από το Στοίχημα), ενώ αγωνιστικά έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό.

Οι επιπτώσεις της αποβολής

Άρθρο 33 Αφαίρεση βαθμών. Υποβιβασμός ομάδας λόγω τιμωρίας

1. Η αφαίρεση βαθμών που επιβάλλεται σε μια ΠΑΕ με βάση το άρθρο 24 του ΚΙΜΠ ισχύει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκτός εάν έχει επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, οπότε μεταφέρεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

2. Με εξαίρεση των προβλεπομένων στο Παράρτημα Α' του ΚΑΠ, ομάδα που μετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και η οποία λόγω τιμωρίας κατά το άρθρο 24 του ΚΙΜΠ αποβληθεί από το πρωτάθλημα, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, και ξεκινά στο επόμενο πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία μείον πέντε (-5) βαθμών, εφόσον εξακολουθεί να αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία.

Media

Last modified onΠέμπτη, 06 Απρίλιος 2023 18:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep