Ούτε Πατάπης, ούτε 50% Ελλήνων (pic)

Ντοκουμέντο που εμφανίζει τον Δημήτρη Πατάπη να απουσιάζει από τη λίστα του αγώνα Επισκοπή - Απόλλων Σμύρνης.

Στα χαρτιά θα επιχειρήσει να πάρει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης η Επισκοπή, καθώς την Τετάρτη (14/12) θα κατατεθεί ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Στο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα «sportcaster.gr», φαίνεται, άλλωστε ότι ο ποδοσφαιριστής της Ελαφράς Ταξιαρχίας, Δημήτρης Πατάπης που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, δεν ήταν δηλωμένος στη λίστα...

aepien

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, υπάρχουν 8 αναπληρωματικοί και συνολικά 9 Έλληνες στη 19άδα. Οι εννέα που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα είναι οι: Κότσαρης, Τσελεπίδης, Φατιόν, Κοροβέσης, Μωραΐτης, Κίναλης, Θεοχάρης, Τσαμούρης, Τάμπας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν αποδειχθεί πως ο Πατάπης δεν ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, παραβιάζεται και ο κανονισμός που επιβάλλει το ήμισυ των δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστών, να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα! Το άρθρο 19παρ.2 του Ν.4809/2021 αναφέρει:

«Στα πρωταθλήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (Π.Α.Ε.) που αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 85. Για τις ομάδες που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2) τουλάχιστον το ήμισυ των δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πρέπει να πληρoί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας».

Last modified onΤρίτη, 13 Δεκέμβριος 2022 17:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep