«Ποιος Ηρακλής; Η Τρίγλια είμαστε»

Η καταστροφή Ρέμου και η έντονη αντιπαράθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο στις προσφυγές Μάρα, Αγγελόπουλου κατά του ΠΟΤ Ηρακλή.

Οι αιτήσεις επιβολής ποινών των Μπόγκνταν Μάρα, Βασίλη Αγγελόπουλου κατά της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής συζητήθηκαν την Τρίτη (06/12) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ο Ρουμάνος, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Ηρακλή το δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10 και τη σεζόν 2010-11, επιδιώκει να πάρει οφειλόμενα 11 χρόνια μετά, ενώ ο δεύτερος είχε φορέσει τα κυανόλευκα τη σεζόν 2016-17.

Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Βαγγέλης Χατζηιωάννου, Μαρία Χατζηιωάννου αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής και τόνισαν: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Ηρακλή. Ακόμα και στο Καυτανζόγλειο παίζουμε λόγω έργων στην Τρίγλια, η οποία είναι και η πρώτη μας έδρα». Χαρακτήρισαν καταχρηστικές τις αιτήσεις και δεν παρέλειψαν να καταθέσουν ένσταση ελλείψεως πληρεξουσιότητας στην υπόθεση Μάρα. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Αυτά λέει στην αγωγή του ο Ρέμος»

Τον Μάρα εκπροσώπησε ο Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος ανέφερε αρχικά για την υπόθεση:

«Όταν το θέμα της διαδοχής με τα τρικ και τις αλλαγές ΑΦΜ επαναλαμβάνεται, είναι φάρσα για τη δικαιοσύνη. Ο τότε πρόεδρος Αντώνης Πασχαλίδης, γνωστός ως Ρεμος, κατάλαβε την παγίδα στην οποία είχε πέσει όταν εκδιώχθηκε εν μία νυκτί με τεράστια χρέη. Τότε μετέτρεψαν τον Ηρακλή σε ΑΕ Ποντίων Ηρακλής και τώρα σε ΠΟ Τρίγλιας. Στην αγωγή του στο Διοικητικό Εφετείο ο ίδιος αναφέρει:

«Παρά τη θέση της ΠΑΕ σε εκκαθάριση, ουδέποτε ορίστηκε εκκαθαριστής. Η δε υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Ηρακλής διατήρησε το ίδιο ΑΦΜ. Η τότε διοίκηση από την οποία είχα αποχωρήσει, δεν έκανε τίποτα για να διοριστεί εκκαθαριστής. Ένα μήνα μετά τη μετάλλαξη των Ποντίων Κατερίνης σε ΑΕΠ Ηρακλής 1908 και ενώ η ΠΑΕ συνέχιζε να υπάρχει βρέθηκα με χρέη.

Στις 20/01/12 ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής σε έκτακτη ΓΣ αποφάσισε την ολική εκποίηση του ιστορικού ποδοσφαιρικού Ηρακλή, δηλαδή την παραχώρηση σημάτων, συμβόλων, χρωμάτων σε ένα μικρό ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο την Αθλητική Ένωση Ποντίων Κατερίνης. Μία μέρα μετά η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης άλλαξε επωνυμία σε ΤΑΠ Αθλητική Ένωση Ποντίων Ηρακλής και απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Και ο Παναγόπουλος συνέχισε:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στις υποθέσεις Κανακούδη, Ηλιάδη, Μπορίκο, Μουνιόθ το δικαστήριο νομολόγησε την αθλητική διαδοχή. Όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για τον Ηρακλή. Ο Μάρα και άλλοι 10 ποδοσφαιριστές προσέφυγαν σε όλα τα όργανα. Δεν επιτρεπόταν να κάνουν κάτι άλλο. Εσείς είτε μας δικαιώσετε, είτε όχι θα πάμε σε άλλο όργανο και θα μας πουν ότι δεν αναγνωρίζουν το Διαιτητικό.

Η διαδοχή έχει κριθεί και στους Μπορίκο, Μουνιόθ έβγαλε επιβολή ποινών. Ευθύνονται όλες οι ΠΑΕ από το 2012 ως σήμερα. Δεν μπορώ να ακούω πώς ο ΠΣΑΠΠ σε υποθέσεις της Παναχαϊκής ζητά το 25%. Εμείς ζητάμε το 50% και να απορριφθούν οι ενστάσεις. Ο Μάρα έχει χάσει την περιουσία του στην Ελλάδα και μας δυσφημεί παντού. Τον εκπροσωπώ 11 χρόνια.

Ο Ηλιάδης κρίθηκε καταχρηστικός παρότι είχε φτάσει ως τον Άρειο Πάγο. Εδώ πληρούνται οι προϋποθέσεις. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε μια ιστορική αποφαση, την 64/2012. Το προηγούμενο δικαστήριο από εσάς δεν είχε τακτικούς δικαστές, αλλά αναγνώρισε την αθλητική διαδοχή παρότι οι κανονισμοί δεν το επέτρεπαν, εις βάρος και του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου. Δεν εκτελέστηκε, γιατί επενέβη πραξικοπηματικά ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Ζητάμε να προσκομίσει η αντίδικος όλες τις βεβαιώσεις εκκαθαρίσεων των προηγούμενων ΠΑΕ».

«Καμία ένδειξη διαδοχής»

Η Μαρία Χατζηιωάννου απάντησε:

«Δεν έχουμε σχέση με την υπόθεση. Εμείς ιδρυθήκαμε το 2019, έχουμε ιδρυτικό σωματείο τον ΠΟ Τρίγλιας και έχει έδρα την Τρίγλια. Ο ποδοσφαιριστής έπαιζε το 2010 σε μια ΠΑΕ. Το δικόγραφο είναι αόριστο. Πήγε στην ΠΕΕΟΔ, στο Διαιτητικό και 11 χρόνια μετά έρχεται με το τέχνασμα της διαδοχής. Υπήρχε η ΑΕΠ 1908 Ηρακλής και η ΑΕΠ 1908 Ηρακλής νέα ΠΑΕ.

Δεν ακούμε κάποιες ενδείξεις έστω ότι υπάρχει διαδοχή. Τα χρώματα τα έχουμε από το ιδρυτικό σωματείο το 1969. Μιλά για ίδια έδρα. Το Καυτανζόγλειο είναι εθνικό, δεν είναι τσιφλίκι του Ηρακλή. Προσωρινά χρησιμοποιείται, δεν ξέρω για πόσο, γιατί στην πρώτη έδρα μας την Τρίγλια γίνονται έργα ανακατασκευής.

Η αίτηση είναι καταχρηστική. Πρέπει να αποδείξει αν έχει εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, τόσο κατά της πρώτης ΠΑΕ, όσο και κατά των δύο επόμενων. Δεν έχει κάνει τίποτα. Μπορούσε να πάει στην ΕΕΑ, να κινηθεί κατά των φυσικών προσώπων. Δεν πήγε ποτέ και στο Διαιτητικό σε βάρος των άλλων δύο ΠΑΕ. Η αίτηση Ηλιάδη κρίθηκε καταχρηστική και για έναν ακόμα λόγο. Η ΠΑΕ μας ιδρύθηκε το 2019. Ήρθε τρία χρόνια μετά και την ασκεί».

Ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου από την πλευρά του ζήτησε την απόρριψη της αίτησης, γιατί στο εισαγωγικό δικόγραφο δεν αναφέρονται τα ορθά στοιχεία του αιτούντος. «Δηλώνει ως διεύθυνση του Μάρα αυτή των γραφείων του κυρίου Παναγόπουλου», είπε και η πρόεδρος Αντιγόνη Τζελέπη ρώτησε: «Αμφισβητείτε ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα;».

Χατζηιωάννου: «Καταθέτω ένσταση ελλείψεως πληρεξουσιότητας. Το πληρεξούσιο πρέπει να είναι θεωρημένο και επικυρωμένο».

Παναγόπουλος: «Έχω στείλει το e-mail του Μάρα. Από εκεί μου το έστειλε».

Χατζηιωάννου: «Ξέρετε κι εγώ πόσα e-mail του Μάρα μπορώ να φτιάξω εγώ;».

Παναγόπουλος: «Είστε ειδικοί να τα φτιάχνετε»!

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ συνέχισε:

«Ο αιτών ζητά να πάρει χρήματα από ΠΑΕ που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έπαιζε. Η δική μας ιδρύθηκε το 2019, έχει έδρα τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Έχει χρώματα μπλε - άσπρο, αλλά αυτά έχει από το 1969. Οι μέτοχοι δεν έχουν ουδεμία σχέση. Είχε συμβόλαιο το 2010 με μία ΠΑΕ που λεγόταν ΓΣ Ηρακλής. Μετά από αυτή έχουν συσταθεί άλλες δύο, πλην της δικής μας, που δεν έχουμε καμία σχέση. Η ΑΕΠ Ηρακλής 1908 που συστάθηκε το 2012 και λειτούργησε ως το 2017 και η ΑΕΠ Ηρακλής 1908 νέα ΠΑΕ που λειτούργησε το 2018-19.

Ο νόμος λέει ρητά ότι μία ΠΑΕ που υποβιβάζεται αυτοδικαίως τίθεται σε εκκαθάριση. Τι να προσκομίσουμε; Να ψάξουμε τις άλλες ΠΑΕ που δεν έχουμε σχέση; Αρνούμαστε τη διαδοχή. Υπάρχει η απόφαση Ηλιάδη που απορρίφθηκε ως καταχρηστική. Την κερδίσαμε, δεν έχουμε έννομο συμφέρον. Κατά των τριών ΠΑΕ δεν έγινε καμία κίνηση και έρχεται μετά από 12 χρόνια».

Τζελέπη: «Πώς το βγάζετε αυτό το συμπέρασμα; Έχετε στοιχεία;».

Χατζηιωάννου: «Το βάρος αποδείξεως το έχει η άλλη πλευρά».

Τζελέπη: «Εσείς το επικαλείστε».

Χατζηιωάννου: «Να πάω να ρωτήσω τον Άρειο Πάγο αν έχει προσφύγει;».

Τζελέπη: «Το βάρος αποδείξεως της καταχρηστικής άσκησης το έχει ο ενιστάμενος».

Χατζηιωάννου: «Υπάρχει και ένσταση δεδικασμένου, γιατί με τα ίδια στοιχεία ο ποδοσφαιριστής προσέφυγε στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Εκδόθηκε η 64/2012. Δεν μπορεί με την ίδια απόφαση να στραφεί κατά της ΠΑΕ».

«Ας έβαζαν έναν άλλον Θεό...»

Στη δευτερολογία του ο νομικός εκπρόσωπος του Μάρα είπε:

«Όλα τα στοιχεία προκύπτουν και θα προσκομιστούν επικυρωμένα. Σε υπόθεση μας το 2011 στον Άρειο Πάγο μία τράπεζα έκανε έφεση, γιατί δεν είχαμε δηλώσει ΑΦΜ. Το δικαστήριο είπε ότι δεν ασκούν καμία ουσιώδη επιρροή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πληρεξουσιότητας. Έχουμε κινήση γη και ουρανό για όλους τους ποδοσφαιριστές. Η ΕΕΑ από το 2007 κυρύσσει ανυπόστατες τις αποφάσεις ΠΕΕΟΔ και Διαιτητικού. Πώς θα κάνουμε κατάπτωση;

Σε ό,τι αφορά στην ίδρυση, παραπλανούν. Η ΠΑΕ Τρίγλια όντως ιδρύθηκε το 2019. Η ΠΑΕ Ηρακλής, όμως ιδρύθηκε στις 15/12/21 με το πονηρό κόλπο στο ΓΕ.ΜΗ. Μεταλλάχθηκε σε ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής. Μπορούσαν να βάλουν ένα όνομα άλλου θεού, αφού είναι αρχαιολάτρες».

Ο Χατζηιωάννου απάντησε:

«Ναι, θέλαμε ν' αυτοκτονήσουμε και βάλαμε Ηρακλής. Η αίτηση είναι γεμάτη ανακρίβειες. Οι Μουνιόθ, Μπορίκο αφορούσαν την αμέσως προηγούμενη ΠΑΕ, αν θεωρηθεί ότι υπάρχει διαδοχή».

Στη συζήτηση της υπόθεσης του Βασίλη Αγγελόπουλου, ο Παναγόπουλος ανέφερε: «Η διαφορά εδώ είναι ότι ο ποδοσφαιριστής έπαιζε στην προηγούμενη ΠΑΕ, όπως ο Μπορίκο και ο Μουνιόθ. Υπάρχει διαπιστωμένη διαδοχή. Το ποσό αντιστοιχεί στον Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει έρθει για να αγοράσει την ομάδα».

Χατζηιωάννου: «Ο ποδοσφαιριστής έπαιζε το 2017. Η προηγούμενη ΠΑΕ ιδρύθηκε το 2018. Ήταν ποδοσφαιριστής της προ-προηγούμενης. Λέει ψεύδη για εντυπώσεις. Πρόκειται για δύο ΠΑΕ πίσω. Αν ευθυνόμαστε, μόνο για τους Μπορίκο, Μουνιόθ τους οποίους και πληρώσαμε».

Last modified onΣάββατο, 10 Δεκέμβριος 2022 12:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep