Προσφυγή... 17 ετών στον Ηρόδοτο

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της αίτησης επιβολής ποινών του Αντώνη Αποστολάκη. Πληρώθηκε ο Μπαρέττας.

Μετά τον Ζαν Ντενί Ουάνγκα που δικαιώθηκε για οφειλές των Τρικάλων όταν οι Κυανέρυθροι ήταν ΤΑΠ, ήρθε μία ακόμα αντίστοιχη αίτηση επιβολής ποινών. Πρόκειται γι' αυτή του Αντώνη Αποστολάκη που είχε φορέσει τη φανέλα του Ηροδότου τη σεζόν 2004-05.

Την Τρίτη (08/02) στο Διαιτητικό Δικαστήριο συζητήθηκε η υπόθεση και ο δικηγόρος του Αποστολάκη, Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News:

«Πρόκειται για παλαιά υπόθεση όπως του Ουάνγκα σε βάρος του ΤΑΠ Τρίκαλα. Δεν σας έχει ενημερώσει η ΕΠΟ, αλλά η FIFA με εγκύκλιο από το 2019 επιτάσσει ρητά την πλήρη εφαρμογή της αθλητικής διαδοχής εάν η αθλητική οντότητα δεν πληρώνει. Πρόκειται για υποχρεώση του ΤΑΠ. Υποβιβάστηκε στο ερασιτεχνικό, επανήλθε με άλλο ΑΦΜ και υποβιβάστηκε ξανά. Τότε δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο. Ο ποδοσφαιριστής εξάντλησε κάθε μέσο, κέρδισε όλες τις αγωγές και τις εφέσεις.

Η ΠΑΕ διαλύθηκε, το σωματείο δεν είχε περιουσιακά στοχεία και τώρα που άλλαξε η νομολογία, προσφεύγει και ζητά να πάρει τα χρήματά του. Ο Ηρόδοτος ανέβηκε και πήρε πρόσφατα 77.000 ευρώ από το Στοίχημα. Έκλεισε άλλες παλιές υποθέσεις, αλλά δεν κάλεσε κανείς τον Αποστολάκη».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Βαγιάκος στάθηκε στο γεγονός ότι η ΠΑΕ είναι υπόχρεη μόνο για οφειλές της αμέσως προηγούμενης και είπε:

«Το 2018 είχε μεσολαβήσει η δημιουργία άλλης ΠΑΕ, κατά της οποίας δεν στράφηκε ποτέ. Η ομάδα υποβιβάστηκε και φέτος δημιουργήθηκε τρίτη ΠΑΕ. Από το 2005 ο ποδοσφαιριστής είχε το νομικό πλαίσιο να διεκδικήσει τα χρήματά του από το ερασιτεχνικό σωματείο. Μετά από 17 χρόνια επιδιώκει να εισπράξει χρήματα, ενώ μεσολαβεί η σύσταση άλλου νομικού προσώπου».

Σε ό,τι αφορά στην αίτηση της επιβολής ποινών του Αργύρη Μπαρέττα, η συζήτηση ματαιώθηκε λόγω πληρωμής.

Last modified onΣάββατο, 12 Φεβρουάριος 2022 13:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep